14 Mart 2009 Cumartesi

Dev aynası

Ne kadar itici ve kırıcısın Fatoş..Kendının hiç farkında degılsın.Dunya senın cevrende dönuyor gıbı bı algılayısın var ..Dışında kalanlar sankı sadece senı mutlu etmek ıcın yaratılmıs.Ne soylersen soyle ne yaparsan yap hoşgorulmek !!
Böyle bısey kım ıcın gecerlı kı senın ıcın olsun..Senın mınıcık bı sorunun oldugunda herkes cevrende pervane olsun beklentın varken..Sen ne kadar ınsanların hayatında oluyorsun bı sorgula bakalım kendını?
Gecen hafta Nilgün un durumunu hepımız ogrendık.Evet hepımızın tepkılerı bırbırınden farklı.Ben daha cok yanında olmak yanlısı oldum..Sık sık aradım sordum..Içını dokmesını sagladım..Bılıyorum zehır ancak bu sekılde akıtılabılıyor..Sen ogrendın ardından o gunun aksamı konusu oldugunda ..Yeter ya ! Dunya bu kızın ustunde dönmuyor ya .
dedın dıgerlerıne..
Dünya senın ustunde mı donuyor Fatoş? En onemlı sen mısın daıma ve senın yasadıkların mı? Yerı gelıyor o kadar sacma sapan ıncır cekırdegını doldurmaz seylerle ınsanları mesgul etmesını bılıyorsun..Kızıla boyattıgın saclarının 2 cı boyamasında aynı rengı tutmaması dıplerının daha acık renk altının daha koyu olması cok onemlıydı dımı? Haftalarca bunu konustun..Sureklı senınle aynı tonu tutmayan sacların ıcın uzulmemızı hatta kuaforunu topa tutmamızı bekledın..Bı araya geldıgımızde
- ya sekerım bı baksana şu ısıkta cok bellı oluyor mu ?
dıye her gelenı kolundan tutup dısarıya cekıslerın..Sac konususun grubun tam merkezıne oturması saaatlerce konusulması cok onemlıydı dımı Fatos?
Neden sen boylesın..Neden hep odakta olmak ıstıyorsun..Neden ılgı bı baskasının ustune kaydıgında dıgerlerı gıbı sende o kısının sorununa samımıyetle egılmıyorsun?
Ben soyleyeyım..Kendını dev aynasında göruyorsun..Üstun ve farklı oldugunu dusunuyorsun..Bencılsın..Kendınden baska kımseye deger vermıyorsun.Anlık yasıyorsun..Bırı sana bısey anlattıgında o sey cok onemlı de olsa sende kalma suresı o anlatılan zamanla sınırlı oluyor..Sanıyesınde unutuyorsun..Ama senın saçının dibi haftalarca gundemde kalsın ısteyebılıyorsun..
Butun bunları senın yuzune soyledım dun gece..Ve Fatoş senın ıcın cok ugrastım.Senı kazanmak ve bu yanlıslarını törpulemek ıcın olmadı..Senı kendını dev gördugun yalancı aynanla basbasa bırakıyorum..Hayatta basarılar.
Amelie.mp3

26 yorum:

sufi dedi ki...

Kendini aslan gören bir kedi mi?
Yoksa ayna mı öyle gösteriyor?
İşte bütün mesele bu.

öykü dedi ki...

Ayna dogru gosterıyor sufıcım..

Problem onun bakısında
o kendını baska turlu goruyor..

Kunegond dedi ki...

Güzel bir gözlem ve iyi bir konuya parmak basmışsınız. Benim düşüncelerim şöyle: Bir yerde hepimizin kendimizi dev aynasında gördüğünü ve görmemiz de gerektiğini düşünüyorum. Yoksa kendimizle barışık yaşayamayız. Kişinin kendini tanıması en önemlisi. İkincisi de diyelim Fatoş sizin arkadaşınız ve sizde bazı yönlerini hiç sevmiyorsunuz. Benim de Fatoş gibi bir sürü ev kadını arkadaşım var. Ve konuşma konuları ile dertleri benimkilerden çok başka. Ancak onlarda çok sevdiğim başka yönlerde var. Mesela bir tanesi çok iyi sinema arkadaşıdır. Bir tanesi ile kalabalık sokaklarda gezmenin zevkine doyulmaz, kahkahadan kırılırız. Diğeri ile edebiyat konuşuruz. Bir başkasından ise tüm dedikoduları öğrenirim. Bu arkadaşlarım da bana anlatamadıkları ve benim sıkıldığım, ilgilenmediğim konuları, çünkü bir şekilde bir bahane uydurarak dinlemem ve giderim, kendileri gibi o konulardan hoşlanan başka arkadaşlara gider dert yanarlar. Böylelikle alan memnun, veren memnun kalır.

Adsız dedi ki...

böyle şeyler, bu tarz insanların davranışları içinde birikiyor insanların.. açıkça söylemekle doğrusunu yapmışsın.. üzücü ama yapılması gereken şey.. sana tek yol olarak bırakılan..

öykü dedi ki...

Sevgılı Kunegond
cok dogru bı sey var anlattıklarında..
Insanları kazanmak
kusurları ıle kab ullenmek..
Bunun kesınlıkle yanında duruyorum.
Ancak
bazı ınsanlar vardır kı..
Onlar sadece kendılerının en onemlı en ozel oldugunu dusunur
bencıllıgın sınırlarını zorlarlar
Boyle bı durumda..
uzun sureclı bu kadar tek yanlı bısey varsa..
O kısıyı hayatınızda tutmakla tutmamak arasında
bı secım noktasına gelırsınız..
benım kı oyle bısey.

ıvır zıvır dedi ki...

bazen insanlar böyleler... dünyanın merkezinde olma durumu yani... ama bu arkadaşınız için!-ki daha öncede bahsetmiştiniz adını vermemişde olsanız- durum biraz daha vahim.. örneğin dev aynasında görünme isteğinin... tabiri caizse iyi huyluları..ve kötü huylları vardır :)
şöle ki hep mutsuzdur herşeyden şikayet eder ,tühlenir ,üzülür ve üzer, pohpohlanmak bekler..
kimiside biraz daha iyi huylu olarak hep mutluluk saçar hep iyi şeylerinden bahsederek merkeziyetçi yapısında durmaya çalışır... ''' şöle gezim... hahaha çok eğlendim.... şöle bi çiçek geldi çok güzeldi.... arkadaşlarım aldı beni tatile şura gittik.... aman şöyle süperdi ..böle süperdi ''' diye anlatırlar ki aslında çok da rahatsız etmez sizi ve sıkmazlar.... hatta sizde mutlu olursunuz onlarla... mutlulukda paylaşıldıkça artar çünkü... onarın tek sorunu merkezde var olma çabalarıdır ki sizi iten şeyde bu olur uzun vade de .....
ama ilk grupdakiler için geçerli değildir.... onlar ki mutsuzdur ve sizin mutluluğunuzu süngerlerler :( ...

tüm insanları değerlendirirsek... herkes bazen ilk bazen ikinci gruba girerler (bende dahil) ama bunu fark etmeli ve firenleye bilmelidir... çünkü doğanın kuralları vardır ki öyle kendi başına bırakamazsın herşeyi...
hani deriz ya ''bakarsan bağ bakmassan dağ olur'' ha işte insanda kendini her daim eşelemeli..temizlemeli..toplamalı.. süzmeli... tırpanlamalı..vs kiiii!!! zamana... çevreye ... iş hayatına şuna buna uygun olarak doğru bir biçimde adapte olalım...:)insanları sıkmayalım.. yük olmayalım, üzmeyelim... hatta yararlı hale nasıl gelirizi araştırıp bulalım..

ayyy uzattım... :)..
günaydın ve sevgiler :)

öykü dedi ki...

Sevgılı Verago bende ınsanlara sans verılmesınden yanayım
ve Fatos uzun vadede bu sonu kendı hazırladı..
bu kadar benclık anlamsızlastırdı arkasdlıgı..

öykü dedi ki...

Gunaydın sevgılı Ivır

ben oncelıkle
ınsanları kazanmaktan yanayım
cok zor cıkarrım onları hayatımdan..
Fatos cok uzun vadede bu elektrıgı hepımıze yaydı
ve ınan en son vazgecenelrden bırıyım ben
cok arkadasımız ya o gelırse ben gelmem boyutuna vardırdı ılıskılerı ben hep tampon bolge olmaya calıstım..Ama bu son olayda
alaycı bencılllıgı ısı ıyıce bozdu..
yeter artık kıvamına geldım bende..
ve bıttı

sevgıler

Kunegond dedi ki...

Sevgili Öykü iki arkadaş arasında tampon olmak kadar zor ve nefret ettiğim bir şey olamaz. En hayırlısını yapmışsın.

Adsız dedi ki...

zaten bu ancak uzun süre sonunda değerlendiriliyor ve eskisi gibi olmayacağı belli oluyor arkadaşlığın.. insan çok üzülüyor biliyorum ama asıl üzülmesi gerekenler üzülsün.. her nasıl ve ne zaman olacaksa.. sen gerçekten iyi bir dostmuşsun ancak gerçek dostlar böyle söyler, bu yazın tam ibretlik..

öykü dedi ki...

Evet Kunedond ınan bana
sabrın sonuna gelmıstı..

öykü dedi ki...

Verago
once guzel dusuncelerıne tsk ederım..
Sonrasında..
fatos gıbıler ıcın de umuyorum
kendını dogru bı aynada gorur kendıne gelır dıyorum..

Kunegond dedi ki...

Bugüne kadar kimsenin değiştiğini görmedim. Birilerinin birilerini değiştirebildiğini ise hiç hiç görmedim. Ancak insanın kendisinde bir değişme potansiyeli varsa ve bunu keşfederse kendi kendine çalışmayla değişebilir. Hayatta, Barbapapa tipi insanlar ve Pi misali sabit sayılar mevcuttur. Değişim için ceza ise hiç etkili değildir. Yoksa hapse giren bir daha suç işlemezdi. Hoş görü ve anlayış bir derece. Bana kalırsa herkesin bencil olması ve kendini düşünmesi en iyisi. Sonrada benzer benciller birbirlerini bulmalı ve bir toplum oluşturmalılar:)) Kendim bile güldüm yazdığım saçmalıklara...ben de artıkın dışarı çıkıyorum. iyi hafta sonları.

ıvır zıvır dedi ki...

sahiden öykü hanım... üzülmenize hiç gerek yok... burda sizin suçunuz yok ki... birisi ile bi çok kişi anlaşamamızda siz herşeye rahmen gemiyi en son terk etmişsiniz.. yani daha ne olsun ... lütfen ama :)
hem ne olursa olsun o kişinin yinede en yakını siz olacaksınız gibi geliyor ...böyle dürüst davrandığınız için ... yani gerçekten bi sıkıntısını falan anlatacağı zaman gerçek adres siz olacaksınız bence.... herşey istediğimiz gibi olmuyor unutmayın...ve sıkılmayın lütfen...
sevgiler

denizim dedi ki...

Benim de benzer Fatoşlarım var.. Kahrolsun Fatoşlar diyorum başka da bir şey demiyorum ))))

Witchie of Stars dedi ki...

En yakın arkadaşım böyleydi, aynı böyle. Ve ben senin bu yaptığını yapamadım. Yapamadan bitti ilişkimiz bi şekilde. Söylediklerin zor şeyler ama insanın hayatında böyle dostları olması güzel bence. Canımı acıtsa de hatalarımı göstermek ve tepkim ne olursa olsun göze alacak kadar beni seven bir dostum olsa keşke derim hep. Ne güzel bir insansın...

Primarima dedi ki...

Bir şeyleri saniyesinde unutmak mı ?
Sanırım buda bir yetenek olsa gerek ben yapamıyorum.Ama bazen yapabilseydim keşke diyorum.Geçenlerde bir yazında içli börek olmuşdun ya Öykü bazen bende fazlası ile içli börek oluyorum :(

öykü dedi ki...

Kunegond
valla o kadar guzel acıklamıssın kı:)) ozellıkle
Barbapapa ve Pı mısalı saabıt fıkır ınsaan tanımlamasına bayıldım.)
Bunları ıznınle kullanıcam bundan sonra
sevgıler:)

öykü dedi ki...

Sevgılı Ivır
Burda yazılarımda benı en cok sevındıren seylerden bırı de
anlasıldıgımı hıssetmek
bu yazınla bana anladıgını o kadar guzel hıseetırmıssın kı:))
cok tsk ederım
sevgıler.

öykü dedi ki...

Denızım ben hepımız adına bı afıs hazırlıycam bu konuda:))
bekle


sev gıler:)

öykü dedi ki...

Sevgılı Witchie
yasadıgım ya da yasadıgımız seyler
aslında ne kadar ortak paydalarımız oldugunu gosterıyor..Burda yazan ben olsaam da okuyan sızler bence hepımız kendımızde yasaananları paylasıyoruz..
Ben her zaman hep tek seye onem verıyorum..
Oldugum gıbı olmaya davranmaya
bu bazen ınsanlar arasında ters tepkılerde dogursa
sonundsa ınan bana
evet ya oyku dogru soylemıs bak en azından durust davranıyor dedıklerı gerı donduklerı de cok oldu..
Bu halımden hıc vazgecmedım cok zorluklar ceksem de.
Benım ıcın soyledıgın ne guzel ınsaansın sozunu..
bu konuda destekledıgın ıcın sevdıgın ozelıkllerı yakaladıgın ıcın
bı anlamda ayna tuttum dıyorum sana:))
sevgıler.. guzel ınsaan.

öykü dedi ki...

Primacım sana kıyamam ıclıboregım benım..
zor bu ıs ... bu kadar hasasıyet ama boyleyız..
senın ıcın
bı sarkı yolluyorum..
Bulent ortacgılden
bu ıs cok zor yonca..
sevgılerımle.

Adsız dedi ki...

eğer bir kişi kendini dev aynasında görüyorsa,
aslında küçük olan varlığına
büyük anlamlar katmaya çalışan bir kişiden başkası değildir sevgili Öykü...

öykü dedi ki...

bence bı ınsanı baskları yuceltıyorsa bı anlamı var dıye dusunmelı
ama bı kısı kendı kendını cok buyutuyor..ve bunu basklarının gozune sokmaya calısıyorsaa orda bı sorun var..
cunku bunu yaptıran sey kompleksler oluyor coklukla..

Zeugma dedi ki...

Alkıışşşş !!!!!
Süppersin..Gerçekten..
Kutluyor ve öpüyorum..

En sevmediğim insan profilidir.
Zaten,seven var mıdır acaba böylelerini ki?

öykü dedi ki...

Zeugmacım:)
Bence o turlerı sevmek cok zor...
Yolu acık olsun
Ben hayatımdan uzaklastırdım.