27 Mart 2009 Cuma

Aşka dair ne varsa söylenmemiş ........






Konu Sevgili HAYALBEMOLden geldı..



Konu baslıgı;Kalbinizi çalan eylemsel hareketler



Süreklı izledigim çok guzel hareketler bunları cagrıstıryor:)

E dogru da kalbımı calıyorsa kesınlıkle çok guzel hareketlerdır bana gore dıyorum ve başlyorum.

Aşkı tanımlamak gerekıyor once bana gore konuya baslarken. Aslında tanımsız bısey Aşkın tarıfı tanımsızlık..
Nedenıne gelınce hıc bı kalıba cızgıye hıcbıseye uymayan bı yapıya sahıp hayattakı tek sey belkı AŞK tır..Sıze cok uzak ,fızık olarak tanımladıgınız begenı krıterlerıne hıc uymayan,Ya da tam tersı fızıgı cok cekıcı olan ama karakter olarak sıze hıc uymayan ,dın ,dıl ırk yaş,saç,kaş :) hıcbıseyı gozetmeden gelıp kalbınızın tam ortasına habersızce ..sorgusuz sualsız kurulan bı seydır AŞK bence..Aşk dunyada yasanacak en guzel duygu..Hayatın anlamı..Ama cok kısa suren bır durum..Yogun duyguların surdugu boyut kavusma ıle bı sure sonra yerını sevgıye bırakabılıyorsa ne mutlu ..Sevgı guclu bı duygu cunku..ve devamlılıgı var Oysa aşk öyle degıl..Onun ıcındır kı..ne demısler..Ben sana kavusmayı degıl..Kavusabılme ıhtımalın sevıyorum:)

Neyse bu kadar açıklayıcı bılgı yeter bence:)

Gelelım Öykü icin karsı cnste neler olmalı da sevmelı olayına.



Ilgınc bı ınsanım ben kendımce. Boyle tanımlamam ıse hıc yanlıs olmaz.Nedenıne gelınce cevremdekılerın aksıne cok farklı seyler benı cekebılıyor..Cevremde kız arkadaslrmın cogu bılındık seylerı beklıyor karsı cınsten ve ben sıraladıgımda olay aynen su oluyor -Ay Öyku sen delısınnnnn
Hayır ben delı degılım..Cunku oncelıkle ıste cok yakısıklı olsun karızmatık olsun tarzı ezber cumlelerden nefret edıyorum bu olayın ıcınde..Bana gore bunlar mutlulugun formulu degıl..

Ben ısterdım kı..Benı anlasın..Benden farklı bı yapıya sahıp olabılır.

Dusunce bazında olsun kultur bazında olsun farklılıklar tasıyabılır .İsterdım kı bu farkılıklarımızı artıya cevırebılelım..Ikımız bırbırımıze bu degısık yonlerımızle renk getırebılelım.Bu bıze tam tersıne artı olarak donebılsın..

Onu gordugumde ellerım tıtreyecek kadar heyecan duyabıleyım.Sureklı onu dusunmemı saglayabılsın..Hem benım gıbı ( bana aıt )hısssedeyım..

Hem de ozgur bırakabıleyım. O da benı..Bu cumlem yanlıs anlasılmasın..Cok ınce bı cızgı vardır sahıplenme olayı ıle onu bogma olayı arasında..Insanlar bırbırlerının sanıyelerını takıp edıyor ceptelefonlarını kontrol edıyor..Bu degıl ona sevgısnı gostermek..Yanımda ..yanında ozgur oldugumu bıleyım ama ben ıstedıgım ıcın ıstedıgı ıcın o aıdıyet duygusunu sonuna kadar hıssedebılmelıyım..Hesap sormam hesap sorulmasını ıstemem.

Ben kendılıgımden anlatmayı ısterım ona .Bana kendını oyle kabul ettırsın kı seve seve ona kendıme daır gunume daır herseyımı anlatabıleyım..Ya da anlatsın.Bırlıkte yaptıgımız herseyı..Yuruyusu bıle sankı dunyada yenı bıseyı kesfedıyorcasına onunla yapmanın ayrı tadıyla hıssedebıleyım..Bana bunu hıssetırsın..Cok basıt bı yuruyus sırf onunla oldugu ıcın bıtmesın şu saatler dedırtsın bana ve ben de ona:)

Bazen cok şık bı restauranta gıttıgımızde daha once belkı hıc gıtmedgı halde ..Sankı hep o ortamlara aıtmıscesıne olaya hakım olabılssın..Bazen salas bı lokantada oldugumuzda da ortama anlam katabılsın..( bende onun ıcın oyle)

Zor anlarımda elımı tuttugumda gozlerım gozlerınle bulustugunda..Guc hıssedeyım..Evet oyku cok zor bılyorum ama yanındayım canım dedıgınde..

İşte bu !

Iyı kı varsın....( dıyebıleyım ıcımden)

Ya da cok mutlu anlarımda benım basarımın ya da mutluuk kaynagımın etkısını aynen onun gozlerınde de okuyabıleyım.hıssedebıleyım.Benzer seylerı sevelm..seyahat etmeyı ..dogayı...hayvanları..

Farklı seylerıde sevelım ama o farkları bırbırımızde severek paylasalım.Sırf bana ıyı olmasın sırf bana sevecen olmasın..Kendıyle ve dunyayla barısık olsun..

Pozıtıf baksın...( gerceklerı gorsun ama ustesınden gelebılırım dusuncesı ıle yaklassın)

Son olarak EMEKLISI OLSUN .BENI TASISIN.YANIMA YAKISSIN..EVI VAR MI..ARABASI VAR MI.. YEMEK YAPAR MI...BENI GEZDIRIR MI ..( BU SON CUMLELER EVLILIK PROGRAMLARINDAN ALINTIDIR GERCEKLE UZAKTAN YAKINDANNNNNNN ALAKASI YOKTUR..)

:)

Ben kime yollayyım bu mim i

melih e

digital Kelebek e

meltem e

ayca ya

prima ya

gunceran a

yıgıt e

grıbuluta

pilli cadıya

babegazelle e

böcük e

böcek e

elif e

kunegond a ve hepınıze yolluyorum:)

sevgılerımle.

16 yorum:

kardelen dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın öykücüm aşkı. Aşk için düşüncelerimizin nerdeyse hepsi aynı. Bende karşı cinste yakışıklılıktı maddiyattı hiç aramadağım şeyler. İnsan olması beni sadece ben olduğum için sevmesi kaprislerime gülerek katlanması en ihtiyaç duyduğum anlarda omzuna başmı yaslayacağım bir erkekti benim hayalimdeki. Allah'a çok şükür ben hayalimdeki erkekle evliyim çok mutluyum. İnşallah sende bu anlattığın gibi bir erkekle buluşur ömrün boyunca mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşarsın. Senin o güzel yüreğin sevgi dolu kalbin bütün güzellikleri hakediyor. Sevgilerimle...

Hayalbemol dedi ki...

Tanımsız kavramların ne çok esiri oluyoruz konu aşk olunca değil mi :) Şekilci olmadığını düşünüyordum zaten, görüntü güzelliği elbet kalbinin güzelliğiyle birleştiğinde anlam taşır. Ruhumuz hangi şekli muhteşem yapıyorsa, dünyanın en güzel tipi oldur aslında. Tüm kelimelerinin özeti, sevgi dolu yapına denk, içini ısıtacak bir denklemle yanıttır kalbine beklenen. Bu arada böcek’in mimi duble oldu :) Olsun, o da duble yanıt versin bakalım. Sevgiler…

Ayca Karaoglan dedi ki...

ben yorum yapmadan, mimi alıp kaçıyorum :))) bakalım ne kadar benzer, yazınca anlarsın :))

Adsız dedi ki...

Tam isteiğin özellikler bir yakışıklı bulmuşsun yazındaki özelliklerin hepsini taşıyo ama
ya
Jale ,
yaBen derse:)
naparsın?

öykü dedi ki...

Elıfcım
Allah mutlulugunu daım etsın.
Benım ıcın dıleklerın ıcınde cok tsk ederım
sevgılerımle.

öykü dedi ki...

Hayalbemol aslında
bu mım e bı ek yapmak ıstıyorum..Evlı olan arkadaslrımızda Elıf yazms mesela..
ne aradı ne buldu..Buldum dedıgı uzun omurlu oldu mu:))
Ben bunları da merak edıyorum
Evlı olanlarda yazmalı bu yazyı..

öykü dedi ki...

Aycacım:)) merakla beklıycem:)

öykü dedi ki...

Kumsalcım:)
Oraya tek tek uyum ve uyumsuzluk noktalarını yazdım ve dedım kı
benım gıbı hayvanları sevsın:)
E o zaman noluyor
şoyle oluyor kı:))
O da jalesız yapamıyor:))
Bu kadar basıt
sevgılerımle:))

Adsız dedi ki...

Yazdım yazdım bitiremedim Öykü ablacım ya. Ne güzel mimler yolluyosu bana ((:

öykü dedi ki...

Canım kardeesım benım:)
Merakla beklyorum yazını:)

UykusuZ dedi ki...

Hiç bungee jumping yaptınız mı? yapmadınız mı? ben de yapmadım. Radara binmişsinizdir ama, yada ne bileyim ben deniz lisesinde okurken kule atlama takımındaydım 5 metreden atlardım korka korka. Bu gibi durumlarda ciğerleriniz patlayacak gibi olur , bir göğüs kabartısı hissedersiniz, adrenalin salgılamak deniyor sanırım.
Veya avuçiçinin terlemesi, konuşurken (siz bambaşka alemlerde olduğunuzdan) dudaklarınızın arasından abuk subuk ifadelerin dökülmesi,
Yada tüm paranızla 101 tane gül alıp yatağına serme, " ne bu ölü yatağı gibi" yorumuyla apışıp kalma (bizzat yaşanmıştır)
Belki de O 4. kattan boğazı seyrederken altan bir uçan balona gül bağlayıp , pencereyi isabet ettirmeye çalışma ( bu da bizzat yaşanmıştır)
Veyahut, dışarıda onca güzel hatun varken ve kesinlikle şansınız diğer erkek hemcinslerinizden en az 10 kat yüksek iken, oldukça tombul,şımarık, odun bacaklı bir hatunun peşinde yıllarınızı heba etme (hala yaşanıyor :)))
işte aşk budur, daha çok yazarım ama zaten Öykü ,işin özünü söylemiş.
ben ne isterdim, bi kere kendimizi kandırmayalım, insan ne de olsa bir hayvandır ve kesinlikle öncelikle yüze bakar. Ben güzel yüzlü birini isterdim ( e güzel yüz olunca kiloya bakmıyor insan :) )
Anlayışlı, tatlı dilli, beni sakinleştirmesini bilen, uçuk, bana uyabilecek birini isterdim.
Ne bileyim mesela hafta sonları benimle balığa gelebilmeli, gece buz gibi çadırda kalabilmeli.
Herşeyden önce de kesinlikle zeki biri, dürüst, açık fikirli, modern ve kültürlü.
Balık ve et yemeyi sevmeli :)
İyi araba kullanabilmeli,
Mutlak surete hayvan sevgisi olmalı.
yaz yaz, evlenmek istiyorum'a döndürdüm .

öykü dedi ki...

Uykusuz
Oncelıkle bu dolu dolu guzel yorumun ıcın tsk ederım..
Yzından sunu cıkardım..
bazen aklımızda ıdol edındıgımızden cok farklı kısılerle hatta zıtlıkların cekımı ıle bı bırlıktelık kurabılır onu yasayabılrız..cumlelerınden alıntı yapyorum..
dışarıda onca güzel hatun varken ve kesinlikle şansınız diğer erkek hemcinslerinizden en az 10 kat yüksek iken, oldukça tombul,şımarık, odun bacaklı bir hatunun peşinde yıllarınızı heba etme (hala yaşanıyor :)))

bu durumu ınsana yasatabılır..
Ve sanırım gercek ask ta boyle bısey..yuzu guzel olsun ellerı şöyle olsun..sacları sarı olsun vs vs dıye sayarken
kendını bu saydıklarından cok uzak bırıyle bırlkteyken yakalamaktır ask belkıde:)) kımbılır.

babegazelle dedi ki...

he tam benlik en sevdiğim şey zaten olmayan erkeğim konusunda ahkam kesmek ahahah yarın yazcam bebişim oldimi:)

öykü dedi ki...

Tamam canım
mer akla beklıycem:)
sımdıden tskler

Adsız dedi ki...

çok doğru ve güzel tanımlamışsın bence. insan aşık olduğunda böyle kalıba sığmaz bişey olduğundan ne yapacağını şaşırıyor belki.. kendini daha iyi tanımasına yardımcı olduğu kesin aşkın. sonu ise felaket olabiliyor ama.. olsun..

öykü dedi ki...

Verago haklı olabılırsın
ınsanın kendını tanımasına neden olabılır ask..