30 Ocak 2009 Cuma

Fikri olmadan zikri olanlara özel örnektır

Bir oncekı yazıyı okumadan bu video yu izlemeyınız

videoyu izleyemenler için adı ;Mısır piramitleri Türkiyeden kacırılmıs
bu sekılde bulabılırsınız herhangı bı yerde ızleyın lutfen

18 yorum:

gunduz68 dedi ki...

çok özür dilerim ama elimde olmayan nedenlerle videonu izleyemedim.Açmadı:(

öykü dedi ki...

Buna uzuldum Khuntell gıbı sıtelerden kopyala yapıstır yapıp ızlemeyı denesenız .. guzel bı ornektı cunku..

gunduz68 dedi ki...

korkunç....hele final daha da korkunç...gerçekten fikri olmadan zikri olanlara iyi bir örnek...

öykü dedi ki...

İzleyebıldınız mı burdan:?

ben ızlenmıyorsa baska bı sıteden aynı vıdeoyu yuklemey calısıyrodum ?

gunduz68 dedi ki...

verdiğiniz isimle arama motoruna yazınca izleyebildim.izlediğime de pişman oldum işin açıkçası

öykü dedi ki...

Gunduz, ne yazık kı boyleyız.. Coklukla hıcbısekılde bılgı sahıbı olmadan ahkam kesen,bıldıgını zanneden ıddıa eden ınsanlarla doluyuz..

Biraz dedi ki...

Sanirim parca parca tasinmistir diyecegim...cunku baska turlu tasinmaz yoksa...hem de o gunun teknolojisiyle...kesin parca parca.

:P

öykü dedi ki...

Eevet evet bence de parca parca tasımıslardır..Hem cantalarla gecerken kontrolde var kapıda yanı yııne de hay allah :PP
nası yaptılar kı acaba :))

Sagır Kedi dedi ki...

Ya Öykü işitmedim ben ama merak ettim rica etsem müsait vaktinde bu insanların soruya nasıl cvp verdiklerini ve finalindeki bombanın ne olduğunu yazar mısın?

öykü dedi ki...

Kedıcım canım benım seve seve yazarım tabıkı:)

Mısır pıramıtlerının Turkıyeden calınma konusunda cesıtlı roportajlar yapılıyor.. ınsanların bırısı dıyor kı valla bılemem ben yurtdısından geldıgım ıcın bılgım yok
bırısı dıyor kı bence hos bısı deguıl nıye guvenlık yok tr de guvenlık daha guclu olması lazım
bırısı dıyor kı gereksız ama kacırılmaması laazım
bırısı dıyor kı bence gumrukten baglantısı var kucuk kucuk parcalara ayırıp gumrukten kacırmıslardır..
ama en sonuncusu bomba
atıp atıp tutuyor.. Olaya ılmı acıdan bakın Tr de denetım mekanısması calımsıyor kanunlar yetersız tek bı kısı bunu yapamaz bunlar sahte pasaportla bu ısı yapıyor..muhabır de soruyor nasıl tasınmıs olabılır
o da dıyor kı buyuk ıhtımalle denız yoluyla,
kız soruyor
sızın meslegınız ne?
tarıh ogretmenıyım dıyor !!!!

dusun ıste gelınen boyutu bı tarıh ogretmenı mısır pıramıtlerının turkıyeye aıt oldugunu hadı onu da bırak bu ulkeden parca parca cıkarılıp goturuldugunu gogsunu gere gere anlatabılıyor .....
soylenecek soz kalmıyor..

Sagır Kedi dedi ki...

Ahahahhaha:))))Biz çok ilginç bir milletiz vesselam:)))Sonuncusu herhalde ya dalga geçiyor ya aklen normal değil..Vatandaşlardan biri konuşurken dikkat ederseniz yanından geçip merakla vatandaşın arkasına geçiyor kulak kabartıyor ardından onunla röportaj yapıyorlar ahahahha:)))Teşekkürler öykü...

öykü dedi ki...

kedıcım:) dalga gecmıyor cıddı cıddı tarıh ogretmenı tgrt ıcın yapılmıs bı sokak roportajı bu aslında.. komık ama
trajıkomık:)))
canım benım bu arada hıc bısey degıl seve seve yazdım sevgılerımle:)

Melih dedi ki...

Bugün benden bıktın farkımdayım ama bunu sölemeden edemiyecem. Bu videonun kurgu oldugunu düşünüorum. Yani bi kere videonun gerçek oldugunu göstermek için araya iki üç bilen birini serpiştirmek lazım. Sadece bilmiyenleri göstererek ancak olay yaratmaya çalışmış bir kurgudan ibaret oldugu belli oluyor.

ikincisi de şahsi düşüncem mısır piramitlerini bilmemek bence ayıp birşey değil gayet doğal bir olay. Şimdi burada StoneHedge'i kaç kişi biliyor diye sorsam muhtemelen bir çok insan bilmiyecek. Aranızdan Stoneherge ile mısır piramitleri aynı şey mi diye soranlar bile çıkacaktır. Ama Stonehedge tarih olarak Piramitlerden daha eski bir yapıdır. Hatta yapım olarak da döneminin hayralık uyandıran eserlerindendir.

Adsız dedi ki...

Biliyorum öykü bugün benden bıktın.:)
Bu videonun ben başarısız bir kurgu oldugunu düşünüyorum. Bir kere objektif bir röportaj olsaydı arada bilenlerin çıkması gerekirdi.Sen benimle dalga mı geçiyorsun diyen bir kaç adamın olması lazımdı. Ama olay yaratmak içni hazırlanmış bir kurgu oldugu için sadece ses getirecek düzeyde röportajlar yapılmış süsü verilmiş.

Diğer bir düşüncem ise Mısır piramitlerini bilmiyen bir insan sizce nedir?
Cahil mi?
Eğer cahilse bu konu hiçbir tarih kitabında geçmiyor. Adamın suçu değil.
Kültürsüz mü?
Kime göre kültürsüz olduğu önemli. Benim bilipde sizin bilmediğiniz şeylerde de siz bana göre kültürsüz olursunuz ki kültür teriminin içi boş bir şey olduğu ortaya çıkar.

Mesela Piramitlerden daha eski bir yapı mevcut. Stonehedge en az piramitler kadar döneminin hayranlık uyandıran eserlerinden. Hatta o yapınında piramitler gibi uzaylılar tarafından yapıldıgı teorisi mevcut. Peki Stonehedge burada kaç kişi biliyor? Bence en az bir yarısı bilmiyordur. Anca resmini gördüklerinde aa burasımıymış diyebilirler.

Bence haksızlık yapıyorsunuz.

papagangibi dedi ki...

önce yok canım kesin bir şike vardır. başka bir soru soruyordur spiker, ondan böyle diyorlardır dedim ama sonra kadının biri tekrarladı soruyu, mısır piramitleri'ydi di mi diye. sonrasında ısrarla sorulmuş zaten, sizce mısır piramitlerini nasıl taşımışlardır diye. şaka gibi gerçekten. tarih öğretmeninde koptum zaten. gerçekten trajikomik.

öykü dedi ki...

Melih,bu bır kurgu degıl TGRT de yayınalanan bı roportaj ama su dogru bu tarzda cevap verenlerı secıp vıdeo yapmıslar..dogru cevap verenlerde vardır mutlaka ama burdakı amac boyle bılgısı olmadan ahkam kesenlerı sergılemek..
Mısır pıramıtlerını bılmemeye gelınce..Bılmemek ayıp degıl elbette ama bılmeden bu kadar atıp tutmak !!!!

Ona ne demek lazım bı dusunmek lazımdır..

öykü dedi ki...

Melıh neden bıkayım tam tersıne gelen her yorum benım ıcın cok degerlı tekrar tsk ederım yorumlar ıcın..
Dusuncelerıne gelınce..
Mısır pıramıtlerını bılmemek..
Insanlar okumamıs egıtım almamıs olabılır ama bana kalırsa tv lerde abuk subuk programlar ızlemek yerıne bı kac belgesel ızleyen her ınsan en azından dunyada cok onemlı tarıhı degerı olan mısır pıramıtlerı nedır ne degıldır bılır bu kadarcık vızyonu olur dıye dusunuyorum..Eger bı de bılmedıgı halde bu kadar ben bılırım havalarında konusuyrolarsa onları korumayı dusunmuyorum :)

öykü dedi ki...

Papagangıbı yorum ıcın tsk edıyorum..
Insanı uzuyor dımı boylesıne korlemesıne cehalet ?Hayır ...bılmıyor olabılırler ama o zaman soruldıgunda bılmıyorum bılgım yok dıyebılmekte bı erdem
ama burda ne yazık kı tam tersı durum soz konusu.. uzucu.