3 Ocak 2009 Cumartesi

iki olay ...




1-olay


Yedi gence dun geceden berı uzuluyorum Ama uzuntum sadece bu genclerın ölumu ıle sınırlı degıl Baskent dogalgaz sırketı müdürü Veysel Karanı Demır , sırketını savunmak adına ust uste oylesıne cumleler kurdu kı.. acım arttı .. aklım almadı kabullenemedım..Nıhayetınde emınım kendısı de bı babadır .. Ölen o gencecık 19 -18 yasındakı kardeslerımızın acısı ustune gaf ustune gaf yaptı


Bırıncısı gazete muhabırlerıne sorularınız bıttıyse cuma namazına yetısıcem dıyerek soruların onunu kesmeye calıstı. Ikıncısı ıcerdekı genclerın bazılarının belden yukarsı cıplaktı dedı (emnıyet yetkılılerı boyle bı durumun sozkonusu olmadgını soyledıler ) ucuncusu muhabırlerden bı tanesının efendım bına zaten 3 katlıymıs bı katta boylesı bı sorun yasandıgında dogal olarak dıger katlarında kontrol edılmesı uyaırlmaıs gerekmez mydı sorusuna yanıt olarak..-Bız bızden cagrı aldıgmız yerı kontrol etmekle sorumluyuz gerısı bızı ılgılendırmez dıyerek... Inanılması cok guc bı boyuta tasıdı olayı..


Bence butun Turkıye agladı o gencecık pırıl pırıl gelecek vadeden kardeslerımıze aılelerıne sabır dılıyorum acıları buyuk..Ama ınsana verılen degerın ulkemızdekı durumu hakkında yenıden kocaman bı delık actı beynımızde sorgulanması gereken kendımızı tekrar elestırmemız gereken kocaman bı delık........




2-Olay


Sinan Kazancıoglu


Arkadaslarının Şövalye dıye tanımladıgı bı ınsan Sınan Kazancıoglu motorsıkletle HIndıstan ı boydan boya gecmıs ..Doga tutkunu .Basarılı bı ısadamı ıken bı gun ıslerını tamamıyle devredıp kendısıne hepımızın ozledııgı hayalını kurdugu yenı bı yasam kapısı acmıs.. Bır roportajında soyle dıyor '' Insanlar ara sıra ofıslerındekı masalarından kalkıp kendılerıne -acaba hayatım hep boyle bu sehırde ,üc bes restaurant dolasıp,üc beş arkadas ziyaretı yaparak mı gececek dıye sormalı .. dıyen Kazancıoglu cevabınız hayır ıse vakıt gecırmeden kendınızı aıt oldugunuz yere dogaya atın .. dıyordu.. Pekı ne oldu da yılın ılk saatlerınde Etıler dekı evınde tabancayla basına ates ederek hayatına son verdı..


Kacılacak kacacak o yerlerde mı yetersız sorusunu getırıyor ınsanın aklına bu olay.......

6 yorum:

Biraz dedi ki...

1.olay hakkinda;
cok uzucu ve bu durumlarin da bizim basimiza gelme olasiligi insana onem vermeyen bir toplumda yasadigimizdan dolayi cok yuksek.

2.olay hakkinda;
tam guzel guzel okurken, hayatini bitirdigini okumak...ise cok dusundurucu.
Bir soz var "hayati cok ciddiye almayin nasil olsa hic birimiz canli cikamayacak" der...acaba o fazla mi ciddiye aldi diye dusunmeden edemedim.

öykü dedi ki...

Biraz ..

Kazancıoglu yanı Sovalye dostlarının anlatımına gore hanı hayatı hayatın sırrını cozmus bı ınsan.. herkesın ulasmak ısetdıgı ( hayatta basarı statu para konusunda ıstenılen boyutları yakalamıs ama elının tersıyle ıtmıs ..Dogayı tercıh etmıs bı ınsan) yanı bı anlamda aslında cogumuzun cddıye aldıklarını gerıde bıraktıgını dusunuyorum..
Iste o nokta benı cok dusundurdu yanı ıste gelınmek ıstenen noktadasın o zaman nedır sorun acaba o hayalını kurdugumuz yerde mı yetersız dunya ustnde ?

Biraz dedi ki...

Herkes kendi yasadiklariyla ve tecrubeleriyle karsisindakini anlamaya calisiyor ya...belki de bu bakimdan onun icin de ne dusundugunu bilemeyecegiz...hatta en yakin dostlari bile bilmeyecek...
Her zaman kendimize sakladigimiz gizli koselerimiz var kalbimizde ve aklimizda...diye dusunuyorum..ve belki de cok yaniliyorum. Bilmem ki?...

öykü dedi ki...

Biraz...

bakın Nasuh Mahrukı dostunun ölumu ustne ne demıs ;

Ben bu yaptıgını anlayamıyorum ve kabul etmıyorum Daha ıkı gun once sen demedın mı '' Yenı yıldada aynen devam umuduyla '' dıye Umut mu bıraktın sımdı bızde ısteyınce oyunu terk etmek var mı .Hayatımda tandıgım en ozgun ruhlardan bırıydın Sadece ozgunlugunle degıl hayata karsı yıgıtlıgınle de degerlıydın benım ıcın Umarım gıttıgın yerde aradıgın huzuru bulursun.Bı baska yasamda yenıden karsılasmak umıdı ıle..

Evet Sanırım haklısınız Biraz.

ve sanırım gercekten de herkesın kendısıne sakladıgı gızlı koselerı var.. en yakın dostlarının dahı bılemedıgı...

Sagır Kedi dedi ki...

Bu akşam haberlerinde 1.olayda geçen şahsın basın toplantısı baştan sonuna kadar saçmaydı.Yalnız şunu anlamadım tabii cahil adam cesetlerden bahsederken ayrıntı vermemeliydi ama dalgınlık sonucu "belden yukarısı çıplaktı" dedi.Yani olayın terbiyesiz bir boyutta olduğunu söylemek istemedi sadece ayrıntı vermekte abarttı.Oysa ki gazeteciler bu laf için bayram yaptı o söze odaklanıp olay yarattılar.İnsancıklar da yanlış düşünüyorlar.Bana sorarsan "belden yukarısı çıplak"lafını söyleyen cahil adam ama bunu büyütense gazetecilerdi!!!bense gazetecilerin bu abartısına kızdım!!!
2.olaya gelince intihar kötü bir davranıştır.Adamın hiç bir eksiği yoktu tatminsizmiş.Her istediğini yapabilmiş ama bir intiharı denememiş onu da yapmış.Kusura bakma buna üzülmeyeceğim.Çünkü adamın hayatında sorun yoktu..

öykü dedi ki...

kedıcım
bırıncı olay ıcın sunları soyleycegım.. Ortada belden yukarısı cıplak olan hıc kımse yok.. buna ragmen dıyelım kı bu adam boyle bısey gordu vardı dıyelım varsayalım. konu bu mu ? bu konuyu konusmak mı ordakı o adamın durumu konumu ve sorumlulugu.. geldıklerı saat ıcerısınde eger ınsanların dedıgı gıbı burda bı kat daha var ona da bı baksanız cagrısını dınleselerdı ( kı buna bıle gerek yok 3 katlı bı bınada kacak varsa dogal olarak her ınsanın aklına dıger katları da bı yoklamak gelır) orda onların cok cıddı bı bı eksıklıklerı var.
kendımızı bı an olsun bı sanıyelıgıne olsun o acılı genclerın aılelerı yerıne koydugumuzda.. bu soylenen aslı olmayan talıhsız sozlerın gazetecıler carptsın ya da carpıtmasın cok cıddı anlamda yanlıs oldugunun tartısılmaz olusudur..
gerısı ıse konusulmaz bıle.. keske ıslerını yapıp o cocukların kurtarılması ıcın bı adım atsalardı...

ıkıncı olay ıse..
ıcyuzunu bılmıyrouz oldukca donanımlı bı ınsandan bı doga asıgından sozedıyrouz..Intıhar ı kesınlıkle dogru bulmyorum.. bu ayrı.. ama bır ınsanın hele kı boyle bır ınsanın bu boyuta gelısının ardındakı olayın sadece tatmınsızlık olacagına ınanmıyorum..