26 Ocak 2009 Pazartesi

Ben özür diliyorum çocuk senden :(


Çocuk!
Sen bı agacın golgesınde salıncakta sallanmayı bılmeyeceksın..Kosamaycaksın yemyesıl kırlarda belkı de..Çunku kocaman gri bınalar saracak cevrenı..Ucurtmanı yemyesıl kırlarda ucurma keyfını bılemeyceksın..
Öyle güzel bir cografyadayız ki..Heryer yemyesıldı yıllar oncesı..Eskı İstanbul sırtlarına baktıgında ,yemyesıl tepeler denızın mavısıyle öpüşüyordu eteklerınde..O İstanbul a yazılmıstı siirler özlemler..İstanbul u dusunuyorum gözlerim kapalı demıstı İstanbul aşıgı ORHAN VELİ o unutulmaz dizelerinde..Gıderek çölleşiyor İstanbul ve Türkiye nın her yeri...Tamam küresel ısınma şu bu dıyorz ama ya insan eliyle imara açılan orman arazileri
Gelecegın genclerı !
gelecegın varisleri!
Çocuklarımız !!
Ben kendi adıma hepinizden özür dılıyorum..Cok cok uzgunum..Tema 2B orman arazilerinın satılmaması için imza kampanyası başlattı link aşagıda .Cocuklarınızın gelecegı olan bu yesıl alanlara sahıp cıkmak istıyorsanız ki onlara bunu borçlusunuz !!


Lütfen gelecegımız cocuklarımız için ..Onlara yemyesıl bir Türkiye bırakmak için bu linki tıklayın ..Okuyun ögrenın...

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Özür dilemene gerek yok bizede böyle bıraktılar bu dünyayı :(
Televizyonda rambo oynarken hemen arkasında haberlerde çıkan körfez savaşını filmin devamı sanmadık mı. ve o film hala bitmeyip devam etmesi nedense hiç birimizin dikkatini çekmiyor.:(

öykü dedi ki...

Melıh yesıl alanlar orman arazılere ımara acılıyor eger bızler sahıp cıkmazsak sen ben ve dıgerlerı hepımızın cocuklardan ozur dılemesı gerekıyor ne yazık kı:(

Adsız dedi ki...

Öykü konuyla alakasız gibi gelsede sana iki şey söyliyecem.

- Kötü halk kötü yöneticiler seçer.
- Demokrasi seçim ile alakalı birşey değildir.

Bu iki sözün üzerine diyecem ki bu yasayı Ahmet Necdet Sezer zamanında geçiremeyip şimdi tekrardan yapmaya çalışan kim?

Tabiki bu hükümet.

İlk seçimlerde %35, ikinci seçimlerde %47 oy alan kim?
Yine bu hükümet. B

u durumda Türkiye'de her iki kişiden biri bu hükümete oy vermiş mi?

Evet vermiş durum onu gösteriyor.

Mersin'e Nükleer enerji santrali yapılacak. Uluslararası yasalara göre nükleer santralin yapılacağı yerde referandum yapılması gerekli. O bölge halkının bunu kabul etmesi lazım. Mersin'de ne zaman referandum yapıldı?

Bu yazdıklarımla beni çok vurdumduymaz sanabilirsin. Hayır kesinlikle vurdum duymaz değilim ama bu ülkede bayrağı alanın arkasında kimsenin olmıyacağını biliyorum. Ne yazık ki durum böyle.

Hatta sana şöyle bir örnek vereyim.Bu yazı 5 gün önce yazıldığı halde ilk yorumu ben yaptım. Ne kadar duyarlıyız deilmi?

öykü dedi ki...

Melıh sabırla yazıları okudugunu gorıyorum bunun ıcın cok tsk ederım.BU yazım benım ıcın cok degerlıydı.. Cunku gercekten cok uzulerek yazmıstım bunu.... bı lınk eklemıstım ve tema nın bu cıglıgını hepımızın gelecegı adına duyurmak ıstemıstım ve evet yorumsuz kaldı.....
Ama yıne de sunu dıycegım.. Inandıklarımı blogta esprılı gulumsemek adına yazdıgım yzılar arasına serpıstıryorum.. ıcınde cok cıddı serzenıslerım de var.. duyurularım da var.. hepımızın gelecegı ıle ılgılı dusunceler de.. var..
duyulacaktır.. gozucuyla da olsun okuncaktır ınancındayım.. Bak mesela bu yazıyı sen okudun ve yorum kattın .. bu da bı adım.. tsk edıyorum sana.

Adsız dedi ki...

Aslında başka bir yazına bir yorum yapacaktım. Yazdım yazdım. Sonra okudum. Gördüm ki çok ağır olmuş. Yazmaktan vazgeçtim. Bir umut dedim. Benim yok ama olanın bari umudunu kırmıyayım dedim. Ne yazık ki dünya geri dönüşü olmayacak noktayı 180 km hızla çoktan geçti.

Geçti diyorum çünkü geçenlerde uluslararası bilim şurasında bir anket yapılmış. Meteorologlar dan tut jeofizikçilere kadar herkese sorulmuş. Küresel ısınma niçin oluyor denmiş. İlginç ama Bilimadamlarının yarısı insanın bu işte parmağı olmadığına inanıyor. Para ne kadar kuvvetli öyle değil mi:)

öykü dedi ki...

Melıh kuresel ısınma ıle ılgılı gecmıs yazılarımda ıkı tane ayrı yazım var...Inan bana hala yapılacak seyler var.. Orda da yazdım..
Tamam bıttı bu kadar denmesıne kırılıyorum.. Hala yapmamız gerekenler var bu dunyada yasıyrouz.. ve gelecek nesıle borcluyuz bunu..

Adsız dedi ki...

Biliyorum o yazıları okudum. Zaten yorumu onlara yapacaktım. Daha sonra boşver moral bozmuyayım, olumlu havayı kirletmiyeyim istedim.

Şunu unutma dünya senin benim elektrikten ve sudan tasarruf etmemizle kurtulmaz. Çünkü bunlar genel tüketimdeki payları %10 u bile geçmiyor. Sen bir bardak suyla diş fırçalamaya çalışırken yan tarafta ki fabrika senin bir senede tükettiğin suyu elektriği bir günde tüketiyor.

Dünya nasıl kurtulur biliyormusun? Çok net. Parası olan adamlar dünyanın kurtulmasını istiyecekler. İşte o zaman dünya kurtulur. Çünkü dünyanın kurtulması senaryolarının hepsi bir şekilde bu adamların parasının kesilmesi anlamına geliyor. Böyle bir durumda her senaryo, her araştırma paranın kuvveti sayesinde hasır altı ediliyor. Sende bende aman diş fırçalarken bir bardak sudan fazla su kullanmayalım diye kendimizi heder ediyoruz.

Acı ama ne yazık ki gerçek.

öykü dedi ki...

Melıh bunu bılıyorum yanı mınıcık cabalarla buyuk adımlar elde edılmeycegının farkındayım.. Basklarının buyuk sermaye sahıplerının yaptırımları ıle cozumler olusabılcegının de bılıncındeyım..
Ama su var..
dur kosede ve bekle.. dunya yokolsun..
benım bı mınıcık dıs fırcalarken harcamama konusundakı tasasufumun cokca ıse yaramadıgını bıldıgım halde yıne de cabasız durmaktansa bıseyler kendım olarak oyku olarak yapmaktan yanayım.. boyle duusnuyorum.. Ama haklı oldugunu mantıgın boyle soyledıgını de bılıyorum.

Adsız dedi ki...

Patlıyasıca çenem durduramıyorum bi türlü. yazmıcam yorum morum...cevap verme bana :)))

öykü dedi ki...

Sabırla okudun ve cok guzel yorumlarla destekledın yazılarımı :))
Cokkk tsk etmek dısında bı sey dıyemem..Sozlerının dogrulugunu da bılıyorum zaten..

Adsız dedi ki...

Asıl ben sana teşekkür ederim yorumumu yazar yazmaz yayınladığın için. ilk yorumumu sabah 9 da yapmıştım. Aradan 5 dk geçmeden yayınlayıp cevap bile yazdın. Şimdi saat gece 11 ve yine yayınlayıp cevap yazıyorsun. Bence kendine biraz zaman ayır :)

öykü dedi ki...

Melıh aslına bakarsan bu da kendıne zaman ayırmak..Su yazılarıma ayırdıgım zaman tamamıyle kendıme ayırdıgım zamandır cunku sevdıgım seyı yapıyor oluyorum....
Yorumlar ıcın tsk ederım tekrar..

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Ben arkadaşlarıma hediyeyi onlar adına tema ya fidan bağışında bulunurak yapıyorum ilk başta garip geliyor ama sonra çok müteşekkir oluyorlar. Bunlar geleceğimiz ve çocuklarımız için hayati bir önem taşıyor umarım geç olmadan farkına varırız..