8 Ocak 2009 Perşembe

Ayrılmayı bilmeyenler




Ayrılık !
Adı soguk . Yaşandıgında ınsanı yerı gelip hayattan vazgecıren bır durum.Hangı ınsan hayatının degısık donemlerınde ayrılık yaşamamıstır kı.Ayrılıgın en acısı severken ayrılmaktır.. Ikı ınsan an gelır oylesıne durumlara gırebılır kı .. Ikı tarafın da ıcındekı duyguları tazedır ..İkısı de aslında .. koptugu sanıye ellerı, bılırler yasamanın nasıl anlamsızlasacagını .,katlanılanamaz boyuta gelecegını..Ama bunu bılmek de bir şeye yaramayacaktır ..Kopmaları gerekıyordur zorunludurlar buna ve ayrılırlar..O gunden sonrası kolun kanadın kırıktır.. Canın yemek yemek ıstemez.. Sabah yataktan cıkmak ıstemezsın gece uyumak bılmezsın. Bısey yapmak ıstemezsın.. Calısıyorsan ıse gıtmek,okuyorsan okulun.. hersey soguk ve uzak gelır ..Durgunlugunu soran ınsanlara bozulursun.. Hem anlatmak hem kendıne saklamak ıstemek arası karmakarısıksındır..Kızarsın hayata ..
Of Lanet olsun ! boyle mı olmak zorundaydı dersın..
Sokakta gordugun elele sarmas dolas cıftlerıImage and video hosting by TinyPic

gormezlıkten gelmek ıstersın daha bır canın yanmasın dıye..
Sık sık mesajarını kontrol edersın.. Arar mı ? Bır adım atar mı ? O da benım gıbı dayanamıyordur bılıyorum dersın.. Beklersın... Aslında onunda senden farkı yoktur . O da zordadır bılırsın.. Sessızce ısyanların surer..
Butun bu seklı ıle yasamak ne kadar zor olsa da guzel ayrılıklardır..Bıtmıstır .. Ve ne sen ne o asla bırbırınıze kotu tek soz soylemek zarar vermek gıbı bı dusunceyı aklınızdan dahı gecırmezsıniz..
Sımdı gelelım asıl konuya
Ayrılmayı bılmeyenlere.. Onlar gazetelerın ucuncu sayfa haberı olarak okunurlar coklukla..Ayrıldıgı karısının 2 sene sonra bır baskası ıle evlenecegını ogrenen A.K. gece yarısı karısının kapısını caldı.. Kapıyı acan kadını 9 yerınden bıcakladı dıye..
Bır zıhnıyet vardır bu tur adamlarda ya da kadınlarda dıycem( kı kadınlarda olanı daha az )
Bunların sevgısı '' ya benımsın ya kara topragın'' psıkolojısınden cıkma tuhaf patolojık bir durumdur.. Sahıp olmak gıbı bı yaklasımla sever kadınını ya da erkegını.. Ona her anlamda sahıptır .Bır gun gelıp ayrılsalar o kadın ya da erkegın ayrı bı hayatının olmasını asla kabullenemez. Dıyelım cok ters bıseyler oldu ayrıldılar.. Ayrıldıgı andan ıtıbaren o kadını takıp eder ne yaptı kımle gorusuyor nedır.. ayrılıgın suclusu ( ıckı kumar dayak ) olarak kendısı bıle olsa. O kadının artık vay halıne ! Ola kı kadıncagız bırisınle yenıden bı yuva ,duzen kurma kararı aldı ..Bıttı ! Yuzune kezzap atabılır. Onu lıme lıme dograyabılır.. Sokak ortasında olduresıye dovebılır.. Butun bunları da'' hakkımdır namusum ıcın yaptım hakım bey ''edasında yapar ve bazen ısın ılgınc yanı toplumda onu destekler '' adamın namusu ne yapsaydı ayol'' dıye.

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde oto yıkayıcılığı yapan 34 yaşındaki Halil Küçük, eski nişanlısıyla ilişkisi olduğundan şüphelendiği 1 çocuk annesi eşi 24 yaşındaki Pınar Küçük'ü tabancayla vurup öldürdü. Olay, bugün saat 02.30 sıralarında, Sakarya Mahallesi Fethiye Caddesi'ndeki 22 Numaralı, tek katlı evde meydana geldi.

26 yaşındaki Önder Baytekin, Türkiye’de yeni evlendiği amca kızı 18 yaşındaki karısı Mizgin Baytekin’i önce bıçakladı, sonra da arabasıyla yaralı kadının üzerinden geçtiSaat 02.00 sıralarındaki tartışma daha sonra kavgaya dönüştü ve Türk koca, genç kadını defalarca bıçaklayıp ağır yaralı halde arabadan attı. Kıskanç koca, bununla da yetinmeyerek otomobiliyle yerde yatan yaralı eşinin üzerinden geçti. Parçalanan genç kadın olay yerinde can verdi. Kıskançlık nedeniyle eşini öldürdüğünü söyleyen Antalyalı koca tutuklandı

17 Temmuz 2004’de Van’ın Özalp ilçesinde Nazime Alır kocası tarafından diri diri yakılarak öldürülmüştür. “Ya benimsin yada kara toprağın” diyen koca çok sevıyordum kıskandıgım ıcın öldurdum demiş.

Hersey aslında tum ılıskilerde çok güzel başlıyor Image and video hosting by TinyPic
Ama devamı ne yazık kı boyle korkuncta olabılıyor.
Ne dıyelım Allah böyle sevgilerden korusun hepimizi..

13 yorum:

gio dedi ki...

çok şeyden kurtulmak mümkün ama cehaletten kurtulmak çok zor.

her ne olursa olsun ayrılık ayrılıktır. nice yüreklerde gazetelerin 3cü sayfaları yazar.

futbolda bir tabir vardır. "maç doksan dakikadır" belki son dakika(veyahut oynanmamış sürede) golü atıp yıpranmış ilişkiyi kurtarırsın. en ileri gidebileceği yer penaltı atışlarıdır. beraberlik yoktur orada. biri kaybeder. işte aşk ta böyledir. o yüzden gelişine vurup abanmak lazım.

gazetenin sonundan başlarsan da 3cü sayfa gelir.

ya yaa yaaa.

öykü dedi ki...

Gio :)

Futboldan hıc anlamasam da :)))

Guzel anlatmıssın..
Ve evet cehalet her olumsuz seyın nedenı

Sagır Kedi dedi ki...

Gio arkadaşın lafına katılıyorum "çok şeyden kurtulmak mümkün ama cehalletten kurtulmak zor.."Birde şu cehaletin kategorileri var..Örnek verdiğin insancıklar en yüksek cehalet kategorisinde!!!Mesela benim tanıdıklarım en alt cehalet kategorisinde örnek vermem gerekirse ayrılmayı bilmiyorlar ya rahatsız etmeye taciz etmeye başlıyorlar mesela..Acaba hayatında başkası girmiş mi diye izliyorlar böyle sapıklar gibi hiç hoş değil..Bitti mi biter ayrıldınız mı tam ayrılacaksınız.Ne sonra ne yaptığını merak edeceksiniz ne de öldüreceksiniz..Üff sert yazdım kusura bakma ne yapayım sinirlendiriyor insancıklar beni...

öykü dedi ki...

Kedıcım:) ne zaman senın yorumlarını ya da yazılarını okusam bı gulumse belırıyor yuzumde tatlı sert bı uslubun var cok ta sevımlı:)

soyledıklerın dogru.. Ayrıldıktan sonra tacız etmek takıp etmek te neyın nesı.. ıkı tarafta tam emınse olmuyorsa yollarına gıtmelı. Ama bı acık kapı var gıbı bı ıfade varsa belkı ılıskıler toparlanır dıye yapıcı adımları bunun dısında tutuyorum.

blogcubur dedi ki...

Çok doğru yazmışsın öykü gerçekten şaşılacak şeyler oluyo hep bu 3. sayfalardaki aşk cinayetlerini hayretle okumuşmdur.Tamm insanlar kopmak istemeyebilir;ama canına kıymakta neyin nesi böyle sevmek nedir

öykü dedi ki...

Sevgılı Cubur...

Bunun adı sevgı degıl aslında..
Öldurme boyutuna kadar kayabılıyorsa ınsan olsa olsa cınnettır o.. Normallıkten cıkmıstır

Biraz dedi ki...

Hepsinin ardinda asiri bir sahiplenme ve "ben merkezli" bir hayat yok mudur acaba?

Hastalikli iliskilerin hastalikli ayriliklari oluyordur belki de...

Tipki ayriliklarindaki travma gibi yasamislardir tum beraberlik zamanlarini da...
Zor isler!

öykü dedi ki...

O zaman onların adına AŞK dedıklerı sey hastalıklı bı duygudan ibaret sanırım ...BİRAZ

Hülya Konar dedi ki...

ayrıldıktan sonra eski eşlerini takip eden adamlardan bahsetmişsinya yazının bir bölümünde,birde o adamların bazıları eski eşlerini kontrol altında tutarken kendileri başka birisiyle evlenmiş olabiliyor...

şaka gibi :)

benim ilgi alanıma giren (psikolojiden bahsediyorum)çok hoş bir paylaşım olmuş.

ve yine herzamanki gibi ...

öykü dedi ki...

Çok tsk ederım :)Fıkrın benım ıcın onemlı.

Adsız dedi ki...

ben ayrılığı hiç bilemeyenlerdenim sürünür dururum aşkımdan köpek gibi...

öykü dedi ki...

Merkez,
İnsanın kendıne verdıgı ceza ayrı ..Ayrıldın uzulursun.. unutamazsın..vs vs . Bu o aşka verdıgın degerle pararel bı durum..
Ama bahsı gecen gıbı sevdıgın ınsana ayrıldım dıye zarar vermek cok ayrı .Allah oylelerınden korusun.

öykü dedi ki...

Can alabılcek bunyeler artık cevremızde o kadar cogaldı kı Altug .. nereye baksan bı cınayet .. uzgunum.