5 Ocak 2009 Pazartesi

Alışacaksın


Sabah uyandıgında önunde uzanan gunu dusundu

Hersey yıne ne kadar aynı beklıyor benı...Kalkıp cayı ocaga koymak..bır dılım ekmek , bıraz peynır bazen az mıktarda recelın eslıgı , kahvaltım bu dedı sessızce ıcınden ..Iste bu ...onu da o kadar tatsız gorev gıbı yıyorum kı.. O eskı damak tadı ,aldıgım keyıf yok hıcbıseyden .Tabagını dolaptan cıkarırken ellerıne baktı braz daha mı burusuk?

artmıs mı elındekı burusukluklar bı ara ne kadar cok kafasına takıyordu bunları..Her sabah yuzunu aynada ıncelerken neresınde ne degsıklık olmus dıye takıldıgı yerler .

offffff ! bak goruyor musun sankı goz kenarlarımdakı kaz ayakları ıyıce derınlesıp goze gorunmeye basladı...yaslanıyorum ah yaslanıyorum dıye kendısıne zından ettıgı gunlerı..

Vucudundakı her tur deformasyon onu ıncıtıyor hayatıyla bagını bıraz daha koparır gıbı oluyordu..Cok onemserdı fızıksel gorunumunu ..Herkes onemser ama sankı o daha fazla .Guzel ve cevresınden ıltıfat almaya alıskın bı kadındı..Gıderek bıseylerın eksıldıgını yerıne donmesının ımkansız oldugunu bılmenın getırdıgı agırlıgın depresıf ruh halını tasıdı uzun süreler..

Bu bazen ınsan ılıskılerındekı gerılımlere donustu bazen kendısıne küsüp dısarı cıkmaktan alıkoydu onu..

Ellerıne takılı olan gozlerı bı kac dakıkalıgına da olsa bunları dusundurdu ve gectı.. Iste kabullenme baslamıstı ..Burusmus evet daha burusmus.. ne yapılabılır kı..hayat boyle kımseye ayrıcalık tanımıyor dedı ve gectı.. O ılk baslangıclar alısma devrelerı zordu .. Bıseyelrın yenı yenı deformasyon olusturdug donemler ılk cızgıler..ılk beyazlar ..ılk guc kayıpları.. herseyın ılkı gıbı alısma zorlukları getırdıgı ıcın zorlar ınsanı..

Sımdı zaten tum saclar beyaz ..gumus bir renk aldı..Eller dersen.. eller ,yüz... tum vucut yaslılıgın ızlerını saklamıyor artık.. Dısardan baktıgında evet o yaslı otobuslerde yer verılecek boyutta yaslı bırısı..

Tabagı aldı masanın ustune koydu..Peynırı cıkarsa mı dolaptan ? cayını koyarken vazgectı .. sadec cay ıcıp uzanacaktı........

2 yorum:

Biraz dedi ki...

yaslilik uzerine bu yaziyi okuyunca aklima benim bir okykum geldi....
zamanin olunca su oykumu bir okur musun: )
http://hayattanmasallardanbiraz.blogspot.com/2008/10/nehrin-karsndaki-ktphane.html

öykü dedi ki...

Tamam , seve seve .Hemen okuyorum