19 Mart 2011 Cumartesi

Nükleer santral e hayır

Japonya ya bir ateş düştü.
Geçmişte bizim de çok ağır bir şekilde yaşadığımız, tanık olduğumuz karelerdi gördüklerimiz …
Ekranda gördüğümüz bu kareler …Hem geçmişte yaşadığımız acıları tazeledi.Hem gelecekte olası depreme duyduğumuz endişeyi.

Japonlar güzel insanlar .Toplum olarak köklü bir kültürün izlerini taşıyorlar .Deprem onların hayatlarının bir gerçeği ve bu gerçeğe uygun mimari ile bir nebze olsun doğaya karşı koyuşları ile tüm dünyaya örnek bir duruş sergiliyorlar.. Ancak..
İnsanoğlunun doğayla savaşında doğa genellikle daha bir galip durumda .
Depreme dayanıklı mimariyi başarabilen insaoğlunu tsunami ile vurabiliyor
Ve devamında daha fazla enerji elde etmek amaçlı kurulmuş olan adına NÜKLEER SANTRAL denen canavarları ile de vuruyor hem de sırf o nesili değil bıraktığı izlerle sonraki birkaç nesile kadar acımasızca ağır kayıplar izler bırakarak.
Kaç gündür Japonlarla birlikte ağlıyoruz..Aynı kadere birbirinden kmlerce uzakta bir ülkenin insanları olarak içimiz yana yana.. Televizyonlarda yaşananlara dair gördüğümüz resimler aynı … Biz yaşadık bunu
Sokaktaki bir annenin kucağındaki bebekle dehşet içindeki koşuşturması.Bir yaşlı amcanın elindeki onu mikroplara karşı sözümona koruması için taktığı lastik eldivenle dökülen gözyaşlarını silerken ki anı.. Her şey her şey çok aşinaydı ki gözyaşlarımızın tadı aynı ..
Aynı acıları yaşamış insanlarız biz..
Japonya dünyada teknololoji konusunda en ileri gitmiş ülke sayılmasına rağmen yaşanan çok ama çok önemli bir konuyu gelecek konusunda tüm dünya ve biz de örnek almalı ve çok iyi düşünmeliyiz.
Nükleer Santral..
Japonya yaşadığı o korkunç deprem tsunami ve devamında kontrolden çıkan peşpeşe patlamalar yaşanan santralden sızan radyasyonla mücadelede
Burda dikkat edilmesi gereken en önemli faktör bence NÜKLEER SANTRALLERDİR.Japonya dahi kontrol altına alamıyor ve böylesi bir felaketi yaşıyorsa bu olayın en ufacık şühe götürür yanı yoktur bence. Nükleerden gelecek fayda getireceği zararların yanında hiçtir..Japonya sadece bugün ölenleri ile değil gelecek nesilleri de tehdit eden radyasyon sızıntıları ile de cok ciddi acılar yaşayacaktır.. Bütün bunlar göz önüne alındığında şu an ülkemizde de olması istenen üzerinde konuşulan NÜKLEER SANTRALE HAYIR ! diyorum.. Tüm gücümle sesleniyorum;Bugün için, yarın için , ülkem için ,insanım için NÜKLEER SANTRAL e HAYIR !

İmza ;Blogunu geri isteyen Beyaz Kedi Öykü
Blog adresim ; http://beyazkedi-silbastanbaslamakgerekbazen.blogspot.com/

4 yorum:

sufi dedi ki...

Amerika ülkesinde 1979 dan bu yana nükleer santral yapılmazken biz yeni yeni yeniye açıldığımızı sanıyoruz. "Bize birşey olmaz, biz en iyisini yapmaya muktediriz" felsefemiz.Nükleer santrallerle ilgili referandum ah bir yapılsa.

öykü dedi ki...

sufıcım neye uzuluyorum bılıyor musun

bloglar kapalı

ve boylesı onemlı konuların konusulması fıkır alısverısı
duyurumlarının yapılısı da
bı anlamda engellı


paylastım
paylastık
ama kac kısı okudu ve duydu
kuskuluyum ve bu yuzden de cok uzgunum

umarım bu konudakı bılınc duzeyı artar ınsnaların ve fayda zarar hesabında

nasıl buyuk bı zararla karsı karsıya kaldıgımızı bılırız

sevgılerımle

Vladimir dedi ki...

Her konuda sorumsuzluğun hüküm sürdüğü bir ülkede böylesine bir sorumluluğu üstlenebilecek sırt görmüyorum. Yine yüzbinlerce insanın hayatını tehlikeye atacaklar.

öykü dedi ki...

Vladimir

su an bu konularda dunyada en duyarlı en olaya hakım olan Japonların bıle
nukleer santral konusunda nasıl pasıfıze kaldıklarını
ve ne kadfar buyuk acılara yol actıgıını tuım dunya ızlıyor

bu bıle buyuk bır ders degıl mıdır dunya ıcın ve bızlwer ıcın


dıkkate alınmaması ve hala acılması ıcın projeler uretılmesı ne acı:(