21 Şubat 2009 Cumartesi

Çanta deyip geçme

Biz kadınlar için çanta sokaga cıkarken olmazsa olmazların başındadır..İllakı elımıze bir canta alıcaz..Bazılarımız ellerı boş kaldıgında nereye koyacagını bıle bılemez.Yurumekte gucluk ceker..Yanı aslında çanta şarttır sokaga cıkarken her açıdan.
Her boy her cıns canta vardır bızler ıcın tasarlanmıs .İşte .....derisi ,kumaşı,renklısı,beneklısı,boncuklusu derken .Onca çesıdın içinden kendimize uygun olanını bulup seçmek konusunda bazen gercekten güçlük çeker yanlışlıklar yaparız..Nedır bu yanlışlıklar ;
Başta en büyük yanlıslıgın çanta ebatlarında yapılan hatalar oldugunu dusunuyorum..Çogumuz kendımıze, boyumuza gore cussemıze göre canta secmeyı bılmıyoruz..Son donem moda olan bavul tıpı çantaları ne yazık kı cok kısa boylu cok mınyon kızların da tasıdıgını ( daha dogrusu surukledıgını agırlıgı altında ezıldıgını ) gorunce.. Uzuntu duyuyorum gorduklerımden.Benım de böyle bır cantam vardı. Tamam benım boyum kısa degıldır..Canta boyuma goredır falan ama bende bu çantanın hakkını vermek ıstemekten mıdır nedır bılmıyorum.Abarttıkca abartıp cantamı doıldurmaya basladım..Ay şunu da koymam lazım şu da eksık olmasın derken çanta büyük ya seyahate cıkar moduna sokuyordum kendımı..Sonra farkettım kı kas yapıyorum:) vazgectım buyuk cantamdan .Çok sevsem de artık cok nadıren kullanıyorum .Bu tur cantaların bı başka handikapı da bazı hanımlar bunu cok fazlasıyle yasar.Çantasından bısey alıcaktır.. Mesela kapıya gelmıstır anahtarını arıyordur bulamaz .Çantasında anahtardan baska hersey bulunur .Ama o kadar cok sey vardır kı ıcınde anahtar kayıptır. Kapıda oyle dakıkalar gecırılır..Bunun tek yolu vardır.. Herseyın yerlı yerınde oldugu cok gozlu mınık cantalar hem fazla bısey almazsınız.Hem de gercekten aradıgınız herseyı şıp dıye bulursunuz.. Ben ilk karedekı gıbı capraz takacagım uzun saplı orta boy cantaları tercıh edıyorum gundelık hayatın ıcınde dısrada yuruken mutlaka capraz takıyorum hem daha emnıyetlı oluyor .Hem de tasıma acısından benı zorlamıyor ..Bı de artık hamallıktan vazgectım.. Az ve öz seyler bulunuyor cantamda artık..

14 yorum:

Hülya Konar dedi ki...

en korktuğum şey , kapı önünde ev anahtarını çantamın içinde ararken aynı anda yine aynı çantanın içinde olan cep telefonumun çalması :)

öykü dedi ki...

Hepımız aynı endıse ıcındeyız demek kı:)

Unknown dedi ki...

akıllara zarar benim çantam ve içindekiler...
bavulla gezsem daha yerinde olacak benim için neler yok ki bir de Çocuk olunca tabi offff offff :)
ayrıca ben de her kıyafete çanta değiştirmekten haz etmiyorum çünkü bir bavul eşyayı öbür bavula devşir olmadı birşeyler unut ertesi güne o lazım olsun...
yok kalsın uysa da kullanıyorum uymasa da...

öykü dedi ki...

Funda ne dertlıyız dımı bu canta konusunda:)

kardelen dedi ki...

aslında bazı bayanlar çanta konusunu gerçekten abartıyorlar ben bile bakakalıyorum almış bavul gibi konula ne koyuyorlar içine merak ediyorum benim çantama gelince orta boyutlarda içinde her zaman aynı eşyalar bulunan öyle çok karışık olmayan genelede siyah bir çantadır ve ben çanta taşımayı hiç sevmeyen biriyimdir ama mecburen taşıyoruz işte sevgiler öykücüm...

öykü dedi ki...

Elifcım belkı de en ıyısını yapıyrosun sıyah herseyle uyumlu sık sık degıstırme derdınde olmuyor ıyı oluyor.. sevgılerımle:)

guguk kuşu dedi ki...

En acısı elimizi çantaya daldırıp çalan cep telefonunu ya da anahtarı bulamamak. Ben spor bol gözlü çantaları seviyorum artık. Çantamda çok şey olduğu için, gözlere ayrı ayrı koyunca daha iyi oluyor.

Pilli-Cadi dedi ki...

ehehe öyküü benim de öyle kocaman bir cantam var ve benim de boyum kisa:D:D

gecenlerde ben de öyle ilk fotodaki gibi bir canta aldim. rahat oluyor ama aldigim canta biraz kücük o yüzden herseyim sigmiyor:)


ya bisi sorcam bi de bu resimleri nerden buluyosun:) harikalar yaaa.

hah birsey daha sen benim mailimi aldin dimi

sufi dedi ki...

Çanta çanta söyle bana "anahtarım nerde?"
Çözümlenememiş ve çözümlenmesi AB kararlarına kalmış biz kadınların çanta sorunu, güzel konuydu.Sevgiler dilek.

Unknown dedi ki...

Canım ben çok büyük çanta kullanamı
yorum.İçinede sadece gerekli olanla
rı alıyorum.Kocaman sevgiler...

öykü dedi ki...

Guguk kusu kesınlıkle cok haklısın b ol gozlu cantalar kurtarıcı herseyın ayrı bı yerı var cunku

öykü dedi ki...

tatlı cadım resımlere övgun ıcın tsk ederım .. Herseyın bırbırıne uyumlu olmasına calısıyorum resım yazı nmuzık..
maılını okudum:) tsk ederım canımsın

öykü dedi ki...

Dilek :) tsk edeırm katılımın ıcın sevgıler

öykü dedi ki...

Derya en kotusu de sık sık degıstrımek ( kıyafete gore ) zorunda kalmak ..en guzelı koyu renk cantalar her kıyafete uyuyor onlar