11 Şubat 2009 Çarşamba

Gitmeli...


Image and video hosting by TinyPic 4 AKTÖR RESSAM ROLÜNDE SERGİSİ..... (bu yazıma baglantı olarak dınlemeyenlerınız varsa..ektekı mujdat gezenın kendı sesınden parcayı dınlemenızı tavsıye edıyorum..
Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzcet ve yaklaşık bir yıl önce vefat eden Savaş Dinçel'in çalışmalarından oluşan ''4 aktör ressam rolünde'' sergisi, 9 Şubatta Galeri Işık Teşvikiye'de açılacak.
Oyunculuğun yanı sıra resim çalışmaları da yapan sanatçıların ilk ortak resim sergisinde, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan bir seçki sunulacak. Müjdat Gezen'in Mustafa Alabora ile ortak sergi açma konusunda görüşmesi üzerine ortaya çıkan fikir, Alabora'nın kısa süre önce kaybettikleri dostları Savaş Dinçel'in resimlerinin de bu sergide bulunmasının anlamlı olacağını belirtmesiyle gelişti. Ekibe Avustralya'da yaşayan aktör dostları Yaman Tüzcet'in katılmasıyla ''4 aktör ressam rolünde'' adlı sergi ortaya çıktı. Savaş Dinçel'in resimlerinin yanı sıra tablo karikatürlerinden seçmelerin yer alacağı serginin en büyük sürprizi ise oğlu Barış Dinçel tarafından yapılan heykeli ve ''Savaş Dinçel Köşesi'' olacak. Küratörlüğünü Barış Dinçel ve Banu Zeytinoğlu'nun, afiş tasarımını Mehmet Ali Alabora'nın yaptığı sergi, Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri Işık Teşvikiye'de 27 Mart 2009'a kadar izlenime açık kalacak.

Hava kapalı ,yagmurlu canım sıkılıyooooo napıcam ben ..offf hep aynı yerler dememelı..Bu guzel fırsatı kacırmamalı..Ulkemızde her bırı ayrı deger olan bu sanatcılarımızn sergısnı bu haftasonu programa almalı.
Sevgılerımle.
Not ;Kuratör nedır dıye soranlar oldu Kuratör ; sanatla ılgılı galerı duzenleyen organıze eden kısılere denır.Ya da bı sanatsal aktıvıtenın olusturulma asamasını yoneten kişi..

6 yorum:

Zeugma dedi ki...

Ne güzel düşünülmüş böyle bir etkinlik..
Bak ben bilmiyordum, Müjdat Gezen'in de resim yaptığını..
Araştırmacı blogger Öykü kızımız olmasa haberim yok..
Keşke İstanbul'da olabilseydim.Kaçırmazdım eminim...
Sevgiler canım :)

Ayca Karaoglan dedi ki...

Müjdat Gezen ki, elindeki en değerli tabloları satarak Okulunu açmıştı... Onlara verdiğimiz değeri sergiyi izleyerek gösterebiliriz. İstanbul'da olsam kaçırmazdım bu sergiyi. Tşk.

öykü dedi ki...

Zeugma :))
Sen
neden bu kadar tatlısın:)

öykü dedi ki...

Sevgılı Ayca bu duyarlı dusuncen yorumuna cok tsk ederım..Ve hatırlattıgın gıbı
Mujdat Gezen gercekten cok buyuk fedakarlıklar yapmıs bı sanatcı bızler ıcın..
Kesınlıkle gıtmelı gormelı ımkanı olanlar..

Zeugma dedi ki...

Teşekkür ederim ama tatlı olan sensin burada :)
Bak hep buradayım,tiryakin oldum..

Ayrıca Müjdat Gezen'in resim yaptığını neden bilmiyormuşum ben yaa !!

öykü dedi ki...

Valla o kadar mutlu oluyorum kı boyle yurek bırlıktelıklerınde anlatamam:))
Cok cok sagol
Mujdat Gezen e gelınce..
Ogrendık hep bırlıkte..
ve umarım daha cok ınsana ulasır bu bılgı
sevgılerımle