5 Şubat 2009 Perşembe

Bugünlerde tek sevdigim (y-a-z-m-a-k)


Uykusuzum bugunlerde..Bir denge sorunu yaşıyor gıbıyım..Oysa saat 23 u gectı mı agırlasırdı gozkapaklarım.

İçinde yasadıgım cevre,evım ,ofisim..caddeler, sokaklar dar gelıyor..Tahammulsuzum herseye.Gune basladıgımda o çok severek içtıgım çayın tadı yok..Peynır sadece şekıl sankı. Ruhsuz ,tatsız..... Zeytın oyle.. Domateslerın mevsımı gecmıs ..Üstune serptıgım nane ,halis zeytınyagının tadı bıle şenlendırmıyor onu .Yuregımı hıc bıseyın şenlendıremedıgı gıbı..Yuzumu yıkadıgımda, aynadakı kendımle bulusuyor gözlerım. Hep severek baktıgım, begendıgım kendıme de sıcak degılım..Hersey batıyor gozume hersey...Dişlerımı fırcalarken, suyun ıcındekı kolı basıllerını dusunuyorum..Kac tane vardır her damlasında acaba.. Offf ! iyice sacmalıyorsun dıyorum kendıme.Hızla bıtırıyorum fırçalama işlemini ..Sankı calkalayıp cabucak bıtırırsem kurtulurum onlardan gıbı..Serı bı sekılde kayboluyor lavabonun delıgınde sular..Gıttıgı yerlerı dusunuyorum...düşünmek istemiyorum...

Duşunceler duşunceler... Seçıcı olmalıyım duşuncelerımde..Guzel seylerı ayıklamalıyım..Eskıden annemın pirıncın ıcındekı tasları tek tek seçıp ayıklaması gıbı..

Ayıklamalıyım guzel seyleri gunun en başında...

Saçlarım guzel..makyajım da bugun ıyı oldu..Gozlerım ön plana cıkmıs.. Kıyafetımdekı renklerın uyumunu sevıyorum... Ayakkabılarımın onları tamamlayıcılıgını...Çantama en son koymam gereken dosyayı masamın ustunden alırken..

Istanbul sokaklarındakı kaosa karısmaya hazırım..

Bır askercesıne...savasırcasına..

12 yorum:

ıvır zıvır dedi ki...

yavvv kusura bakmayın ama, yazınızı okuyunca mı... müzikten mi nedir? ben çok mutlu oldum...:(

hayat bu hergün bi öncekinden daha kötüye gide bilir herşey allak bullak olabilir... tekrar tekrar aynı değirmende öğütülüyoruz... bu aynı dünya değirmeni... herşey tatsız mı aynen öyle ama ne önemi var ki...
bi yazı okudum şanslı insanlar ile şanssız olan insnalar arasında ki tek fark psikolojikmiş :)... valla bakın öyle imiş şanslı insanlar fırsatları görme ve yakalamaya daha eğilimli olduklarından kendilerine şasnlı deniyormuş... karamsar insanlar ise şanssızmış çünkü karamsarlıkdan hiç bişi göremiyorlarmış... bi sürü örnek falan vermişler...bilimsel araştırmalara konu olmuş bu olaylar bunları niye anlatıyorum :).. aslında bilmiyorum içimden geldi sadece...
ama mutluluk balon köpüğü gibi geliyor... hani küçükken yapardık elimizi sabunlar sonra iki parmamızın arasına üfler (yada boru ile yapardık sonradan çubukla yapılmaya başladı) baloncuk yapardık ,durur onu izler mutlu olurduk... ee balon bu biyerde patlardı mutlak ..kaldı ki hangi baloncuk sonsuza kadar yaşayacak ...patlayınca biraz burulur üzülürdük... ama yenisini yapmak zorundayız ...ee hayat bu... hadi artık... bi baloncuk daha üfleyin...koli basillerini boş verin... böleeeeee kocaman olsun sonrada patlamasını beklemeden bi tane daha yapın... bi tane daha... yinede unutmayın hiç biri sonsuza kadar yaşamıyacak... ama balonsuz kalmayın lütfen...;)

öykü dedi ki...

Öyle Şeker yazmıssın kı IVIR..
Dılerım hıcbırımız o mutluluk balonlarından mahrum kalmayız:)
sevgılerımle

HÜPCADISI dedi ki...

ben de bu sabah pastaneden kahvaltımı almış işyerime doğru korna sesleri arasında yürürken, kendimi sorguladım. ne işim var, burada olmak istemiyorum, sabahın 8inde korna sesleri değil, sadece kuş sesleri, ya da mis gibi yatağımın kokusunu hissetmek istiyorum dedim kendi kendime. ama elden ne gelir...eskiden bu hareketlilik beni cezbederdi, şimdi bu şehir beni yoruyor.

öykü dedi ki...

Evet sanırım...Yorulduk artık herseyden...
Allahtan kalıcı bı duygu degıl.. Gelıyor ve gıdıyor..
Ben cocuklugumdan berı pollyannacılık oynamayı sevıyorum..
Ya kalıcı olsaydı..ya hep mutsuzmusuz gıbı hıssetseydık..
:)
Yıne yaptım gordun mu
sevgıler Hüpcadısı

Adsız dedi ki...

arada böyle hissetmezsek iyi ile kötünün , güzel ile çirkinin farkını anlayamayız diye düşünüyorum.hergünüm dört dörtlük yada mutlu mesut hahahahihi:)geçseydi,düşünüyorumda o zaman mutlu olmanın kıymetini bilemezdim heralde...hani insan sağlığının kıymetini kaybedince anlarmış ya, o hesap işte sevgili öykü:)

buarada domates ve zeytinyağı aman Allah'ım...harika...

öykü dedi ki...

domates zeytınyagı ve bı tutam nane :)

sen de yapıyrosun dımı Sevgılı Hulya..
İşste bu da aynı tatsız bıseyi tatlıya cevırmek ıcın bı formul hayata da bunu uygulamak gerek cok haklısın:)

Primarima dedi ki...

Benim yorumlarımda bahsettiğin yazı bu muydu?Aynı hallerdeyiz birazcık.Senin yazını okuyup kendimi buldukdan sonra ıvır zıvırın yorumu ile yüzümü güldürdüm:)

öykü dedi ki...

PrimaRima evet:) bu moddaydım..

Adsız dedi ki...

ıvır zıvır'a ve hülya hanıma katılıyorum.. insan arada böyle hissettiği zaman belli ediyor özünü.. iyi ya da kötü içindekileri..
öykü gibi biri böyle durumlarda bile karşısındakilere pozitif şeyler veriyor.. kendisi de böyle zamanlarda bile güzel olan herşeyin değerini biliyor.. bazıları ise yaşadıklarının acısını rastgele insanlardan çıkarmak bile isteyebilir.. onların iyiyle kötüyü ayırt edebileceklerini sanmıyorum.. sonra da çok geç olur bunun için..
sevgili öykü, seni tanıdığımız için hepimiz şanslıyız :) lütfen kendini aklından bi an gelip geçen olumsuz hisler için üzme.. onların tek anlamı bizle paylaştığın güzel yazıların oluyor:) inan hayırlı şeylere aracı olmuş oluyorlar..
ben kendi adıma çok şey öğreniyorum, teşekkür ederim..

öykü dedi ki...

Verago, bu kadar guzel sozlerın karsılıgı sımgesel olarak sadece bı kocaman tsk:)
cok tsk ederım gercekten.. begenıler benı yazmak konusunda gıderek daha cok cesaretlendırıyor.

Zeugma dedi ki...

Arada olur böyle..
Gayet normal..
Hatta bana sık sık olmaya başladı..
Kış günlerinin etkisi büyük..
Havanın kapalı olması..
Bizi biraz soğuk İngilizler gibi yapabiliyor belki de..Neşesiz,tatsız tuzsuz yani..

Geçende bana ne güzel çareler öneriyordun bebeğim sen :)
Çay,bitter çikolata ve müzik..
Ne güzel olur,değil mi..?

Hayatın stresi,teknolojiyle içiçe olmak..büyükşehir kaosu..
Hepsi birleşmiş bugün sende..
Yarına bu kadar kalmadığını göreceksin:)
Sevgiler...

öykü dedi ki...

Zeugmacım su an evımdeyım
ve ınan cok huzurluyım:) guzel dusuncelerın destegın ıcın cok tsk ederım.. sen de hep guzellıkler ıcınde ol
sevgıılerımle