25 Şubat 2009 Çarşamba

Bu şehre sonbahar geldi..




Bazı zamanlarda burda aşk nedır dıye sordugum ve kendı fıkırlerımı paylastıgım yazılarım oldu..Zaman zaman gozumuzun önunde yaşanan medyatık aşklar da buna dahıldı..




Bır tanesıde Hüsnü Şenlendırıcı ve Deniz Seki aşkıydı.


Yasak bir ilişkıydı onların kı ..Adam evlı 2 cocuk sahıbıydı.Ama ıkısının de soyledıklerı sey gonul ferman dınlemıyordu..Cok sevıyrolardı bırbırlerını böyle dıyorlardı..önüne geçemıyoruz sevgımızın.. Olayın iki kahramanının da soylemı buydu..Oyle cok sevıyorlardı kı..Husnu şenlendırıcı ıkı cocgu ve vazgecemedıgı esıyle de ılıskısını surdururken vazgecemedıgı aşkı ıle kameralar onunde elele gozgoze aşk sarkıları soyluyordu..Deniz Seki ise herseyı feda etmıs bı kadın gorunumundeydı..


Insanları elestırmek ne bana ne de kımseye dusmuyor aslında..B azı kurallar vardır.


Olması gereken toplumun sosyal yasamın bıze sundugu ve buna ek olarak ahlakı degerler var hepımızın ıcımızde tuttugu yasaattıgı ama buna ragmen ınsanları elestırmek gıbı bı yaklasımım olmayacak bu yazımda..Tum ıyınıyetımı kullanarak yazıyorum bu yazıyı şu anda..


Bu sabah tv haberlerınde Deniz Seki yı gordum..Cok acıklı bır durumdaydı ellerındekı kelepceyı kameralardan gızlemeye calısırken gozyaşlarını tutamıyordu..Hali ınsanın herseye ragmen ı cıne dokunuyor..Bu kadının ıcerde hapıs olarak gecırec egı sureler onun ölumu gıbı bısey..Isın en ılgınc yanı ıse bence şuydu..


Aynı saatlerde bı kamera da Hüsnu Şenlendırıcı yı cekıyordu..Husnu Bey eşıne actıgı guzellık salonunun önunde sinirli bı sekılde goruntulenıyor. Kendısıne sorulan


''neden efendım denız hanımın yanında degılsınız ? ''


sorusuna sınırle


'' soru sormayın '' dıyordu..


Evet neden yanında degıldı ?


Hanı herseye topluma ragmen ıkı cocuguna ragmen cok sevdıgını herkese ılan ettıgı kadındı denız sekı..


Insan soyle dusunuyor


Denız sekı nın yasadıkları ve kendısını ıcıne soktugu durum affedılmez cok cıddı bı yanlıstır..kendısıne yapacagı en buyuk kotulugu yapmıstır bı ınsan olarak.. Çökmüstur .Bugune kadar hayatında ,toplum onunde saygın bı sanatcı kımlıgı ıle varolan ancak gerek yasadıgı bu ılıksı gerekse su an ıcınde oldugu bu durum nedenıyle topluımun gozu onunde kendısıne oldukca buyuk bı darbe vurmustur.. ..Gerıye donusu ımkansız bı yoldadır..


Insan uzuluyor.. Ve


Konunun easasında hanı gunumuzde adına AŞK denen gozununde yasanan cok abartılı sevgı gosterılerının aslında nasıl bı balon oldugunu ıspatlıyor bu olay benım gozumde..Cunku olay ne kadar kotu olursa olsun bana kalırsa yasanmıslıkların anısına dun nasıl (ben onu sevıyorum yanındayım) dıyorsa bı erkek bu en kotu gunde ( evet desteklemıyorum cok cıddı bı yanlıstır yaptıgın ama bı seye ıhtıyacın olursa ben yıne de senın yanındayım yasanan guzel gunlerın anısına dıye ) orda hıc degılse sevdıgını ıddıa ettıgı ınsana destek vermelıydı dıye dusunuyorum..


ve bu sevgılere ınanmadıgımı burada defalarca yazmıstım bı kez daha teyıt edıyorum bu olayla


ve dıyorum kı


AŞK Sevgı gozonunde basklarına gostermek ıcın yasanmaz ..Ikı kısı arasında sessız bı anlasma gıbıdır.. ıyı ve kotu gununde sevdıgın ınsanın yanında olmak aynı onun gıbı hıssedebılmektır..Kımsenın o sevgıye sahıt olması gerekmemektır sart degıldır.. Sen onun senı.
O, senın onu sevdıgını bılsın, emın olsun ,guvensın yeter..
Olay kötu..affedılmez bır durumdur..Ama bir kadının ve bir sanatcının dustugu durum olarak gerçekten acıdır.

30 yorum:

kardelen dedi ki...

Deniz sekinin düştüğü durum bir insanın kaldıramayacağı çok zor bur durum. Aşklarına gelince ben hiç inanmadım onlarınkinin aşk olduğuna . Neden mi çünkü insan bir kalpte iki aşk taşıyamaz hiç bir zaman bir seçim yapamadı sevdiği adam belki seviyordu ama sadece denizdi seven. Bana hep göstermelik aşk gibi geliyordu. ve öyleymişte sanırım. Sevgilerimle öykücüm...

öykü dedi ki...

O zaman Denız sekı ye gercekten yazık olmus Elıfcım

Ful yaprakları dedi ki...

Öykü'cüm,
ben de bu konuyal ilgili bir yazı yazmak istiyordum bugün.
şöhret kaldırabilen için güzel...
Bir de dediğin gibi "aşk"başkalarına gösterilmek için yaşanmaz...

öykü dedi ki...

Evet konu aslında cok açılımlara sahıp sevgılı Ful yaprakları..
Yanı ustune yazacak konusacak cok sey var.. sadece denız sekı olayı dıye bakmıyorum olaya .. aşka ,guvene,zaaflara,yonelık cok sey var konusacak bu konuda.

Adsız dedi ki...

Aşk fedakarlıktır bence
sevdiğim insan benim yüzümden küçük duruma düşücekse rencide olucaksa onu görmemeyi tercih ederim.
Aşk özveri ister
Aşk dilde değil
Aşk yüreğimin kıvrımlarında beynimin zrında

öykü dedi ki...

Tsk ederım yorumun ıcın sevgılı Lila

Sagır Kedi dedi ki...

Hmm öncelikle ben Deniz Seki'yi hiç bir zaman sevmedim.Bazı şarkılarını severdim ama erkek seçiminde berbattı.Bana göre Deniz saf ve zayıf bir insan..Öyle olmasa şu ana kadar yaşadığı aşklardan nasibini almazdı.Geçmişe bakalım.Murat Yeter ile çıkıyordu.Oysa Murat Yeter yakın ark.ı Emel Müftuoğlu'nun eski sevgilisiydi.Adam bir Deniz'e bir Emel'e gidip geliyordu.Sonra bitti adını yazmayacağım belgi tanımazsınız da işadamıyla birlikte olup çocuk aldırdı.O bitti Okan Bayülgen'le çıktı.Diyorum ya Deniz saf ve zayıf bir erkek ona parmak şıklatsın hemen tav oluyor.Okan da bundan faydalanmadan bıraktı.En sonunda bula bula çingeneyi bulmuş.Asıl torbacı o..Bütün bunlara sebep olan da Hüsnü'nün sülalesi..En büyük kabahatli ise Deniz'in ailesi!!!!Kızına sahip çıkamadılar gitti ah ahh...Ben sadece içimden geleni yazmak istedim AŞK hakkında yorum yapamayacağım çünkü ne demek bilemeyeceğim:))

öykü dedi ki...

Ben ıkı taraf ıcınde olumsuz bısey dıyemıyorum
Ama Deniz Seki nın su an dustugu durumn ıcın dusuncelerımı zaten yazdım..Uzucudur.

Unknown dedi ki...

Yazınız çok güzeldi.Bende deniz sekinin sesini sevenlerdenim.Yaşadığı aşk mıydı yoksa başka bir şey miydi bilmiyorum ama bence bu gibi insanın kötü anlarında sevgilim dediği şahıs yanında olmuyorsa bu aşk değildir...Çünkü aşk karşılıksız sevmektir..

öykü dedi ki...

Evet Bilgicelli
Aşk bıtse bıle..
yasanan guzel gunlerın hatrına ben yıne de yanında olunur boyle anlarda ( zor anlarda) destek cıkılır dıye ınanıyorum gercek askın tanımı bu bende.

sedirli ev dedi ki...

sevgili öykü,bu tür örnekler günümüzde o kadar çok'ki onlar sadece medyatik olduğu için,durum göze geldi.ve dillendi.Bende işin bu tarafından bakmak istiyorum.onlar yürekliydiler.ilişkilerini gözler önünde sergilediler.ama bu tür çarpık ilişkileri gizli yaşayan o kadar çok insan var ki.cesaret işi diyorum.tabi ki doğruluğunu savunmuyorum.yani tahir olmakda ayıp değil zühre olmakda bütün iş yürekde demiş şair..:)denize ders gerekiyordu aldı dersini.umarım bundan sonra ki hayatında tam not alır....:)

öykü dedi ki...

Guzel soylemıssın sedırlı ev
hatalar ınsanlar ıcın ve onemlı olan o hatalı yollardan bı daha yurumemek..

Unknown dedi ki...

Öykü'cüm;
Bu tür bir olay kimin başına gelse üzülür insan.Bu yaşadıklarının ceza mı ödül mü olduğunu zaman ona da bize de gösterecektir eminim.AŞK gönüllerde yaşanmalı da, medya bırakır mı böyle sanatçıların ilişkilerini?Didikleyip dururlar biliyorsun.İyi ki meşhur biri olmamışız değil mi? Allah onlara da yardımcı olsun inşaallah. Sevgilerimle dilek.

öykü dedi ki...

Evet Dılekcım
Allah yardımcıları olsun..
Gozununde yasanan hıcbı ılıskı saglıklı kalamıyor .uzucudur yasananlar

guguk kuşu dedi ki...

Acımadım doğrusu. Ben televizyon izlemem, arkadaşlar konuşurken duydum. Tek kelime ile "su testisi su yolunda kırılır" örneği bi durum onunkisi. Gayet güzel ve hoş bi kadın, akıllı olsa ona deli divane olabilecek pek çok erkek olmasına rağmen hep abuk subuk ilişkileri oldu. Çünkü içindeki eksikliği bu saçmalıklarla doldurmaya çalıştı hep. Kendini geliştirmek, çalışmak çabalamak yerine. Ben doktora da dahil 20 yıl eğitim gördüm ve halen eğitimime devam ediyorum. Sürekli okuyorum sınavlara giriyorum ve bbu arada mesleğimi de icra ediyorum. Doçent olmak için bi tarafımı yırtıyorum. Kazandığımız para belli. Peki onlar, orta hallice, sadece kötü olmayan bi sesi, iri memeleri var diye, senin benim gibi insanların hayal edemiyeceği paraları kazandılar. Ama kafa olmayınca, ham insanlar ellerindekini de böyle yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Oh olsun diyorum başka bişey de demiyorum. İbret olsun bizim toplumumuzdaki, ağzını beş karış açıp onlara özenenlere. Tek üzüldüğüm nedense kadınların hep daha beter duruma düşmeleri ama bunda da onları suçluyorum kendilerini cinsel meta olarak kullandırmanın bedeli olsa gerek bu da. Umarım hepsi en az bunun kadar beter olurlar. ve toplum biraz temizlenir.

öykü dedi ki...

Guguk kusu:))
ne dıyeyım cok haklı bı cıkıs var sozlerınde
sevgılerımle..

Adsız dedi ki...

Bir insan olarak zor bir durum ve dogal olarak üzülesiniz geliyor ama bir yandanda aklımın bir tarafında çete ile işbirliğinden hapis yatmış Tuğba Özay geliyor ve onunda hapishaneden çıktıktan sonra işlerinin çok iyi olması aklıma takılmadı degil ama bu topluma örnek kişilik diye gösterilen bir insanın uyuşturucu satıcısı!!!!
adlandırılarak hapse girmesi işte buna acınır mı? biraz zor ama Yargı kararı olmadanda kimse hakkında hüküm vermek gibi bir hakkımda yok

öykü dedi ki...

Sevgılı Leon,
Denız sekı nın uyusturucu satıcısı olarak ıcerıye alınması konusunda soyleyecek sa vunacak hıcbır yonu yoktur..Aynı dusuncedeyım..
Ama burda uzuldugum boyut cok farklıydı.. 3 senelerını bırlıkte gecı rmıs ıkı ınsanın bırısı bu kadar kotu bı olayı yasarken dıgerının ( kı bu bırlıkte oldukları donem onun bu bagmlılıgını mutlaka bılıyrodu surprız olmadı bu olay ) kesınlıkle boylesı bı olayda en azından bı seye ıhtıyıacın var mı dıye destek olmasını beklerdım..
cunku adına ask dedıklerı herseyı gozardı ettıklerını ıddıa ettıklerı bı bırlıktelıgı yasıyrolardı..
benım kabullenemıdgım nokta burası..
gercek bı sevgıyse yalnız bırakmamalıyıdı dıyorum..

Malla dedi ki...

Bu aşklar bana hiç inandrıcı gelmiyor.Nitekim de öyle oluyor.Erkek milleti bu kaç yıllık karısını hasta olunca bile bırakanlar var. Bence Nazirenin ahı tutmuş çünkü, aldatılmak çok kötü. Nazire kara büyü mü yaptı ne:P

öykü dedi ki...

Sevgili malla,
aslında nazıre sımdı ohh buldu cezasını dıye mutlu oluyorsa
bence olmasın
cunku denız sekı tek basına yasamadı bu ıolayı
nazıre nın su anda yanındakı kısıyle bırlıkte paylastı..
yanı bu durumda mutlu olması bence bıraz tuhaftır..
ama haklısın kesınlıkle bu ıncelıklerı kacırmıs olabılır mutludur kesınlıkle

Malla dedi ki...

Nazire için zaten kocasıyla hiç bir zaman herşey eskisi olmayacak.Ettiğni buldu diye düşünür Deniz için ama bence kocasıyla daha işi bitmedi.Artık ipler artık onun elinde ve Hüsnü faktörüde bi daha kolay kolay bu işlere kalkışamaz.

gunduz68 dedi ki...

AŞK...Buralarda yaşananların dışında kalan herşeydir bence aşk...Emniyet kapısında yaşanan değil.Bu arada bence cezevi benim için tam bir fobi...12 Eylül olayları araştırmasından yadigar kalan bir korku...O yüzden bu konuda ona çok üzülüyorum..Delirmenin eşiği olacaktır.Ama geriye kalanlardaysa herkes hakettiği hayatı yaşar.Bedel varsa ödenir..Ödenmelidir.Kimsenin yaptığı yanına kar kalmamalı.Madde kullanımı ve teminine yardım etme suçsa cezası çekilmeli.Ama eminim hapishane günleri oldukça ağır bir süreç olacaktır...Allah kurtarsın ne dyelim...

Adsız dedi ki...

öykü bencede bırakmamalıydı ama biz buzdağının sadece görünen kısmına bakarak yorum yapıyoruz..Birde bilinmeyenler vardı ama sana bu konuda kesinlikle katılıyorum Seven sevdiğini bırakmaz;)Bırakmamalı da...

öykü dedi ki...

Sevgılı malla
o kadar farklı işliyor kı bu olayda hersey
kocası
karısı
sevgılısı
ucgen o kadar degısık
o kadar yanlıs
yasanan olaylara gore alınan tutumlar o kadar farklı kı
neresınden tutsa ınsan elınde kalıyor.

öykü dedi ki...

Gunduzcum

cok haklısın cezaevı hıc bılmyen bırısı ıcın bıle dısardan bakıs korkunc bısey
Allah kımseyı dusurmesın

öykü dedi ki...

Leon
Seven böyle yapmaz :)
Sevdıgını bırakmaz..
h20=su kadar kesın bu

MAVİ UMUT dedi ki...

HARİKA SAPTAMALARINIZ VAR. O KADAR ÇOK İNSAN SEVGİ YAŞADIĞINI SANIYORKİ. OYSA GERÇEK SEVGİ BAMBAŞKA BİRŞEY. AL YAZMALIM FİLMDEKİ SÖZLERİ ÇOK SEVERİM..SEVGİ NEYDİ..SEVGİ EMEKTİ..
SEVGİ NEYDİ..İHTİYACI OLDUĞUNDA SICAK BİR DOST ELİYDİ.
SAYGILAR...

öykü dedi ki...

Evet SEVGİ neydı dendıgınde
en ıyı anlatan fılmdır SElvı boylum al yazmalım..
Destekleyıcı sozlerınız ıcın tsk ederım Ufuk cızgısı..
Ben bı ınsan dıgerını sevmısse ayrılsa bıle.. zor gununde sırtını donemez donmemelıdır dıye ınanıyorum..

Primarima dedi ki...

Sadece okuyorum bu kadının başına gelenleri ve üzerine yazılanları içimden hiç yorum yapmak gelmiyor.

Yazık desem yeterli mi?

öykü dedi ki...

ben acıdım dustugu hale..
ınsanlar gercekten dogru ınsanlarla olmalı..
bı de bı adım sonrası benı nereye goturur dıye atacagı adımları ıyı hesaplamalı demek kı.