13 Şubat 2009 Cuma

?

Hep biseylerın canını acıtmaktan hoslanan ınsanlar var..Sevgıden bıle anladıkları bu...Hıc olmadık şeyler onların sızı hırpalamaları ıcın yeterlı neden sunabılır..Cok sevdıklerını soylerler sıze..Delı gıbı aşıktırlar...Oylesıne kı hayatının aşkısınızdır onlar ıcın..Vazgecılmezı...

Korkun o zaman....

Verılen bu sevgı an gelır oyle bı boyuta burunebılır kı..Senı cok sevdım..sana herseyımı verdım..senden baska hıcbısey gormedı gozum..yıllarım boyle gectı..dıyetını odetmesıne gelmesın durum..
Istedıgı seylerden bı tanesının olmayısı bıle onu bu boyuta getırebılır..O sıze kul kole olan hayatını sızın uzerıne kuran( adam ya da kadın) Oyle bı degısım gecırır kı tanıyamazsınız onu..
Sevgı sozcuklerı fısıldıyan o kısının agzından bu sefer sızı uzmek adına canınızı acıtmak adına cıkan seylerı duyan kulaklarınız ınanmaz..
Inansanız da ınanmasanızda bunları yasıyor ınsanlar..
Sıddet gormek sadece fızıksel anlamda olmuyor aslında.. Psıkoljık baskılar..Kırıcı sozler de şiddete gırıyor.Cok guzel baslayan bı cok bırlıktelık zaman ıcınde kabusa donusebılıyor..
Mesela bılırsınız..
Fotografcı vıtrınlerını boy boy bırbırıne gulumseyen, öpen ,sarılan cıftlerın evlılık fotografları süsler.Bu cıftlerı ne zaman gorsem ki yolumun ustunde bı tane oldukca buyuk bı fotıoıgraf studyosu var. Isıklarda durdugumda gozgoze gelırım daıma o karelerle ..Oldukca buyuk bu fotograflardakı mutlulugun hala surup surmedıgı cok merak ederım..İlk kavgalarını yapmıslar mıdır acaba ?Ardından barısmayı basarmıslar mıdır..Ya da su gorulen ısıl ısıl parlayan gozler bırbırıne sevgı yerıne nefretle bakmaya donusmus olabılır mı dıye..Evlılıklerın bı cogu buyuk bı askla baslıyor..Kız ve erkek bırbırıne delı gıbı asık oluyor..Benı sevıyor mu sevmıyor mu dıye ?papatyaların canına okuyarak gecırıyor bı donemı .Sonra....Image and video hosting by TinyPic
Hayatı paylasmak ıstıyrolar. Aslında cok guzel ama yeterlı tanımamak ,anlamamak ya da kendını oldugu gıbı gostermemek aynı catı altına gırıldıgınde gerceklerın ortaya cıkması uyumsuzluk ,devamında bırbırını kırma, ıncıtme ve ayrılmalara kadar gıdebılıyor..Annelerımızın donemınde uzunca hatta ömur boyu b ırlıktelıklerın yerını gunumuzde ..Delı gıbı sevıyrouz ..evlendık.. delı gıbı olduk ayrılıyrouz a donuyor .Bazen ılk 2.ayın sonunda yasanıyor butun bunlar..Ve tatsız durumlara sahıt oluyoruz coklukla..Istenmeyen goruntulere..Ne yapmalı?

Sanırım ıyıce tanımalı emın olmalı.. Bırlıkte olabılecegıne ıkna olana kadar evlenmemelı..Kendını oldugundan farklı gostermemelı..Durust olmalı guven telkın etmelı ıkı taraf ıcınde bu sozlerım..Ama yıne de yurumuyorsa.. Saygıyla ayrılmayı da bılmelı..

22 yorum:

Savaş Çocuğu dedi ki...

Anlattıklarının hepsine katılıyorum. Bende çoğu zaman aynı hatalara düşmüşümdür. Yüzüme gülen herkesi kendimden bilmek en çok düştüğüm hatalardandır. Ve tabiki sevildiğimi sandığım kadınlar :) meğer hiç biri sevmemiş :) ne garip oysaki bende kiminle birlikte olsam hep yavrumun annesi bu olur inşallah diye sevdim :) ama dedimya haklısın . iyice tanımadan bilmeden hayal bile kurmamak lazımmış geçte olsa öğrendik :) sevgiyle kal

öykü dedi ki...

Savas ınsallah gonlundekı gıbı bırısı olsun hayatında:)
sevgıler.

kesmeşeker dedi ki...

Öykücüm,
Evlendikten sonra ilişki sanki boyut değiştiriyor. Çünkü aynı evin içinde bir hayatı paylaşmaya başlıyorsun ve bu sana çok yabancı bir şey. Belki ilk sene yaptığın tartışmalarla bunu oturtmaya çalışıyorsun. Karşındaki insanı yeniden keşfe çıkıyorsun. Eğer ilk seneyi kazasız belasız atlatırsan ve sevginde herhangi bir değişme olmamışsa, aranızdaki saygıyıda kaybetmemişseniz her şey sanki daha da iyiye gidiyor. Ama bunun tam tersi durumlar sözkonusu olursa olay farklılaşabilir.
Evlilik korkulacak bir şey değil bu anlamda. Hatta eğer oyunu kurallarına göre oynayabilirsen keyifli bile hatta :)

öykü dedi ki...

Sevgılı Şeker
Ilk sene rısklı demek kı o sene atlatılınca korkmıycaksın dıyrosun:)
Ama o kadar cok ayrılan ınsan goruyorum kı
yıne de urkutucu.

öykü dedi ki...

Sevgılı Altug oncelıkle soyledıgın guzel sozler ıcın:) tsk ederım..
Ask konusuna gelınce..
Ilıskılerde kac yasında olursa olsun ınsanlar..
denge cok onemlı..
Paylasımların oturdugu zemın denge olmalı..Bı de bahsettıgın gıbı.. aıle ıle ılıskılerı zedeleycek hıc bı yanı olmamamlı..Cok ekstrem durumlar harıcı hıc bı aılenın evladının kotuluıgunu ısteyecegını dusunemeyız..Onların gordugu bızım goremedıgımız bazı ayrıntılar varsa uyarı mahıyetınde soyledıklerı seyler.. mutlaka dıkkate alınmalı dıye dusunuyorm..
Sana gelınce..
14 subata ne kaldı bı gun yıne de sansın cok yuksek:) guzel bı 14 subat dılıyorum:)

öykü dedi ki...

Altug..
Kesınlıkle cok dogru bı teshıste bulunmussun..Cok ıyı tanımak gerekıyor.. ve b unun ıcın zaman gerekıyor ve o zaman ıcınde ıkı tarafında kendını saklamadan cok durustce yaklasımları gelıyor bu testlerı astı mı ılıskı korkma o zaman mutlu olacaksındır.

Zeugma dedi ki...

Sevgili Öykücüğüm..
Anlattıkların çok doğru şeyler..
Ben de o fotoğrafçıların vitrinlerine bakmayı çok severim..
Ve öncelikle ''Şu anda bu gençlikleri güzellikleri kaldı mı acaba?'' diye düşünürüm.Sonrasında da boşanmış olabilme ihtimallerini..
Çünkü son yıllarda evlenenlerin yüzde 50'den fazla bir oranda boşanmış oldukları istatistiklerle belgelenmiş durumda..

Ben 40 yıllık kocası için ''Hala bilmediğim huyları çıkıyor'' diyen hanımlar tanıdım..
Kısaca şunu şöyleyebilirim o zaman :
Gelişen çağla birlikte insanlardaki en büyük eksiklik ''SABIR''..
Yani olaylar tahammülsüzlükle başlayıp istenmeyecek boyutlara ulaşıyor ve kötü sonla bitiyor..

Bu devirde de sabırlı insan olmak ve bulmak galiba biraz zor :(

Sevgiler canım..

öykü dedi ki...

Zeugmacım
Evet Sabır en onemlı faktor galıba ılıskılerde...
Bazen sabrettıgınde aslında o ofkelı anların krızını atlatabılır ınsanlar..ve belkı de kırmadan devam ettıgı ıcın bırltelıklerın omru de uzayabılır..
sevgılerımle.

Seyyah dedi ki...

Bu konu beni aşıyor,okuyorum ve gidiyorum efendim.Şimdi romantikliğinzi bozmayayım 14 şubat arifesinde :)

öykü dedi ki...

Elvancım:) benı de aştı bu konu aslında.

Seyyah dedi ki...

Tamam o zaman hadii bakalım tutun bi yıldıza gel moskovaya sana browni yapmıştım ben.(yalannnnn pandorama yaptırdım,ama çaktırma sen yineden olur mu)
bekliyorum.

aaaa şarkılar şarkılar onları sakın unutma ama :) cengiz sıkıştıracaktın araya unutma.bu şey gibi oldu ya içkisiz yere gizlice içki sokmaya çalışmak gibi :)

Primarima dedi ki...

Çok güzel bir anlatım daha olmuş.O fotoğraftaki gülümseme sürüyordur ama üzerinden kaç kavga geçmiş,kaç kere kalpler kırılmışdır kimbilir?
Olmaz, biz olmadık, biz öyle olmayacağız, diyenler varsa inanmam.Mutlaka tartışmalar olacakdır.Herşey güllük gülistanlık değil hayatta.Aynı evde yaşamak aynı hayatı her an paylaşmak başka bişey.

öykü dedi ki...

Browni mi:)
Elvancım ben de cok guzel browni yaparım soylemıs mıydım

öykü dedi ki...

Prima
cok dogru bı sey demıssın..
flört ayrı aynı catıyı paylasmak ayrı..
Iyı tanımadan yapılan evlılıkler ne yazık hep husran oluyor bu nedenle

Adsız dedi ki...

Kısa bir süre öncesi, ben de bu delilerdendim sanırım. Sevdiğim insanı kırdım, üzdüm. Dediğin gibi düşünüyor insan, ''ben sana herşeyimi verdim ama sen?'' diyor. Ama öyle değil aslında.. Ben hırsıma yenildiğimi, o bana sarılıp ağladığında anladım. Şanslıymışım ki, karşımdaki kadın beni hala seviyordu. Hala da seviyor (: Şimdi hırsımdan vazgeçtim, sadece yazıyorum... Evlilik gibi değil elbette bu, evlilik daha da çekilmez hale gelebilir o gibi durumlarda. Ya da daha zor dönülmek istenen yol, daha uzun. Ben de bu süreci geçirmiş ve bunu itiraf edebilen biri olarak yazdığın herşeye katıldım. Bazı kısımlarda ''utandım''. Pamuk gibi bir insan bile olsanız, hırs sizi bir canavara dönüştürebiliyor. Yani yanlış anlaşılmasın. Sevdiğim insana vurmadım, ya da hırpalamadım. Sadece yorulduğu ve uzak kalmak istediği için, onu yaralamak istedim. Yalnız kalmıştım çünkü. Hayatımın merkezindeydi. Hataydı bu da. O beni merkezine koymamıştı hayatının, daha net görebiliyordu. Güzel seviyordu beni. (: Ben de bunu deniyorum artık. Başardığımı da söyleyebilirim.

öykü dedi ki...

Evet Altug
ben bır brownı ustasıyıM:))
desem yalan olmaz.

öykü dedi ki...

Sevgılı Yıgıt kızarkadasınla yasadıkların konusunda ozelestırılerın o kadar samımı ve geldıgınız nokta oylesıne dogru kı
senı kutlamak kalıyor gerıye:)
mutlu olun hep

Adsız dedi ki...

Bir süre görüşmeme kararı aldık (: Henüz bir noktaya gelemedik ama geliriz umarım (: Çok teşekkür ederim güzel dileğin için...

öykü dedi ki...

Sevgılı Yıgıt sen kendınde bıseylerı o kadar guzel bı duzeye getırmıssın kı..
o da bunu grodugunde emınım kosarak gelecek:) ve
mutlu gunler yakında dıyorum ben:))

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim ya. (: Öyle istiyorum ki. Moral oldu söylediklerin ^^,

oguzhan dedi ki...

Severken iyidir de ayrılırken öyle olmaz. Çünkü bu ayrılıktır. Yakar canını insanın.

öykü dedi ki...

Miray
Ayrılık
cok cok fena....
cok haklısın..