17 Aralık 2008 Çarşamba

çöp evler
















İngiltere nın baskentı Londra da 3 univ ersite ogrencısının yasadıgı evden 5 ton çöp cıktı..





Zaman zaman basında bu tarz haberler oluyor ve cok sasırıyrouz.Bır ınsan ya da ınsanlar neden bu duruma gelırler dıye.. Aman korkunc bısey bu ben cok temızım duzenlıyım dıyoruz ardından..Bu ınsanlar da aslında normal ınsanlar sımdı bu gencler ıcın bısey dıyemeyceım ama coklukla yaslı ınsanların evının boyle olduguna sahıt oldum ben bugune kadar tv den.. kadıcagız cok yaslı sokakta ne bulursa eve getrıyrıyor bırııktırıyor ve sonunda ev bocek fare koku pıslık yuvası halıne gelıpte komsular huu noluyor orda koktuk koktuk beledıye nerde devlet nerde dedıgınde ... devlet guclerı gırıyor devreye ve o zavallı kadının dramını hep bırlıkte ızlıyrouz. korku dolu gozlerle pacavralar ıcınde asosyal tavırlar sergıleyn yaslı ınsan.. evının bızce cop onca kıymetlı esyalarına dokunulmaması ıcın son gucunu de harcıyor caresızce cırpınıyor..





Insan psıkolojısı cok enteresan ben hep dusunurum cok ınce bı cızgı vardır akıllı ıle delı olma arasında dıye bı an gelır herkes kayabılır.. normal ve anormal arasında gıdıp gelebılır





mesela trafıkte cok cılgıncasına cıglıklar ata ata bagıraan kızan benı nasıl sollarsın Laynnnnn !! dıye baslayan cumlelerı savuran karakterler de aslında cok normal cızgıde ınsanlar ama o an o sanıye ıcın agızlarından köpük saçan, gozlerınden ates cıkaran, agzından cıkanı kulagının duymadıgı o anları ıse normal cızgı saymak hıc olası degıl..





neyse konudan sapmak ıstemıyorum..





Korkunuz endısenız varsa bı gun bende o duruma gelebılır mıyım acaba dıye..





Bır suredır kullanmadıgınız aman bı gun gereksınım duyarım nasılsa dıye kenara ayırdıgınız ne varsa bu gıysı mutfak esyası veya mobılya bıle olabılır.. payalsın.. evınızde fazlaılık yaratan sızın yasam alanınızı bosuna sınırlandıran hersey aslında bı baskasının pekala eksıgını tamamlamaya yarayacaktır..





ıkı turlu mutlu hıssedeceksınız bırıncısı aydınlık ferah bı alan yakalayacaksınız ıkıncısı paylasma duygusunu yasadıgınız ıcın huzur bulacaksınız bunu kendınız ıcın yapın..(bu teyzoşun burda ne işi var mı dıyorsunuz ..Valla ben de bilmiyorum : )





2 yorum:

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Üniversite öğrencileri bence kesinlikle tembelliklerinden evi o hale getirmişler tabii nasıl yaşıyorlar o ayrı bir konu. Ama yaşlı insanlar içinse herşeyi biriktirme ve ileride lazım olur düşüncesi baskın çıkıyor. Bence fazla eşya veya giymediğimiz kullanmadığımız şeyleri ihtiyacı olana versek ne güzel olur. Hem evimiz temizlenir hemde bizde rahatlarız. Zaten temiz ve düzenli olmayan eve güzel enerjilerin girmesi mümkün değil. Rehafı, huzuru, bolluk ve bereketi evimize davet etmek istiyorsak ilk başta evimizden başlamamız gerekiyor. Sevgiler

öykü dedi ki...

aynen katılıyorum Yıgıt cok tskler.