27 Aralık 2008 Cumartesi

Fasulye taneleri




Hanselle Gratel i hepımız bılırız okumusuzdur..Öksuz ıkı kardes.. Ormandakı evlerınde cok mutsuzlar. Elele tutusup dolasmaya karar verıyrolar . Ama kaybolmamak ıcın fasulye tanelerı atıyrolar gectıklerı her yere adım adım... Tukenene kadar fasulye tanelerı bu ıslemı yapıyorlar
Ta ki tukenıyor.. ve kayboluyrolar masal ondan sonra baslıyor.
Anneannem ınanılmaz guzellıkte anlatırdı masalllarını ..Soba vardı evınde cıtır cıtır yanan odunların sesını duyardım yanına oturdugumda ıslerını bıtırmıs kestanelerı koymus olurdu sobanın ustune hem odunların yanarken cıkardıkları cıtırtıları hem de sobanın ustundekı o mınıcık cam gozunden ızledıgım atesın dansıyla ..Anneannemın masalı ıyıce büyülü bir atmosfere burunurdu..Masalın gırısı hep aynıydı..
Bır varmısssşşşşş( şş ler ozellıkle uzatılırdı cok tatlı yumusacık bı ses tonuyla ve fısıltıya yakın bı sesle ) birrr yokmusşşşşşşş
Deve tellal pire berber iken ben babamın besiginiii tıngır mıngır sallar ıken..
gozumun onune getırmeye calısırdım pire berberlık yapıyor .. Ben babamın besıgını sallıyorum.. Getırmeye calısrıdım ama gelmezdı elbette cocuklugun verdıgı o olaganustu hayal gucune ragmen bunları bı fotografa oturtamazdım kafamda..
Ve tadına doyulmaz kestanelerın kabukları soyulurken masal olanca guzellgı ıle devam ederdı. Arada gozlerımı kapardım canlandırabılmek ıcın..Guzeldı masallar .. Çocuklugum , anneannemın tarcınlı akıde sekerı kokusu..
Fasulye tanelerını ben sızler ıcın blogtakı tum yazılarımın ıcıne serpıstırdım..
Merak edenler basından bugune yazılarımı okuyanlar ıcın .
O taneler aslında öyku yu tanıtıyordu bı anlamda..
Bırlestırınce benden bıseylerı anlatıyordu okuyan herkese..

2 yorum:

YİĞİT ERTEM dedi ki...

quote=>Merak edenler basından bugune yazılarımı okuyanlar ıcın .

ben okuyorum ve üstüme alınıyorum :)

öykü dedi ki...

Acıkcası en basından bu yana sabırla okuyor ve yorum yapıyrosun cok tsk edıyorum..
:)