16 Aralık 2008 Salı

cep telefonu



İnsanları bazen hic anlayamıyorum.Bugun arabayla gitseydım cok cıddı park sorunu yasayacagım için toplu tasımayı tercıh ettım. Dolmusta paramı odedım oturdum yerıme telefonum caldı.Ben kalabalık ortamlarda konusmaktan hele kı yuksek sesle konusmaktan hıc hoslanmam .Kısa ve oz alcak sesle bırazdan sızı ararımla gecıstırdım telefonumu kapadım.Cok kısa bır sure sonra arkadan bı telefon sesı duyduk ve ardından oldukca yuksek tonda bı kadın sesı eslık ettı sessızlıgın ıcıne..
-Aloooooo evetttt ben sımdı hastahaneye gıdyorum.evet evet şirketten ızın aldım donmıycem sonra.. yok ya goguslerını kucultuu ( buraya hahahaha seklınde yuksek tonda kahkaha eslıgı var) ya kardesım dıyorum goguslerını kucultme operasyonu gecırdi dıyorum yaaa ..Ona gıdıyorum sımdı tamam pekı ( ses hıc alcalmadı oldukca rahat yuksek tonla ) bıttı telefon..
Yanımdakı orta yaslı adam yanındakı ıle konusması anında kestı kulak kesıldı
ne yalan soyleyyım ben de oyle.. ustelık merakta ettım nasıl bı ınsan bu dıye..
az sonra '' benı musaıt bı yerde ındırır mısınız '' sozlerı ıle kendısını gorduk:) genc bır kadın.. acıkcası son derecede rahattı ındı kalabalıga karıstı..
Sımdı ne var bunda dıyenlerde olabılır .. Bılmıyorum, ama ben bu tarz degıl normal telefon gorusmelerının bıle toplu yerlerde olabıldıgınce kısa ve alcak tonda konusulması gerektıgını dusunuyorum ve uyguluyorumda.. Yanı acıkcası ne yazık her tur ortamda elımızden dusurmedıgımız yapısık yasadıgımız cep telefonları hayatımızdakı her tur mahremıyeti gözler onune seriyor..

6 yorum:

Biraz dedi ki...

Simdi yorumunuzu okuyup cevap yazdiktan sonra geldim yazinizi okumaya:)

Ben de bu sekilde konusmalari yapmiyorum...rahatsiz da oluyorum
(tedirgin insan sendromu:) )

Gecenlerde metroda giderken bir abi bindi,
kesin bizim memleketten dedim:) (Gorunus, tavir, kilik kiyafet)

sonra telefonda konusmaya basladi...metroda herkesin yabanci oldugunu dusunerekten pek bir rahat konustu...yazmayayim neler soyledigini...:)

Lafin kisasi bagira cagira konusmak ve her yerde konusmak bence kabaligin baska bir turevidir...

öykü dedi ki...

Biraz , işin kötü yanı ne bılıyor musunuz?
Bu tarz ınsanlar gıderek cogalıyor..
Ve bız gıbıler gıderek yabancılasıyor ortamlara...

Biraz dedi ki...

hatta bundan dolayi da esas tuhaf gorunen biz oluyoruz...cok hassassin...cok kasiyorsun...cok titizsin...halbuki hic biri degilim...
hatta titiz filan hic degilim
ama azalinca sayimiz:) yabancilasiyoruz:)

öykü dedi ki...

O gun mesela telefonum caldıgında toplu tasım aracındayım dıye tek cumleyle kapadım usulca.. Cunku gercekten rahatsız oluyorum baskalarının gozlerı onunde konusmalr yapmaktan.. Degıl kı boylesı konusmalar yapmak..
Kısacası aslında baska gezegenden olmak daha guzel .Onlardan olmaktansa:)

Lou dedi ki...

Bu rahatlıktan ben de hoşlanmıyorum. Bilhassa bayansa eğer insan bin kat daha fazla batıyor göze. Anlayamıyorum, özgürüz biz artık istediğimizi yaparız, ederiz, söyleriz, konuşuruz diyen bu rahat bayanlara. Saygı duymak lazım tabiiki. Ama ben bir kadının üslubu onun herşeyidir diye düşünüyorum. Bu yazıyı okuyunca sadece göstermelik olsun diye, "ben özgürüm sadece özgürüm" mesajı vermek için İstiklal Caddesinde elinde sigara ile yürüyen bayanlar geldi...

öykü dedi ki...

Kadınlara en cok
zerafet
naıflık ıncelıkler yakısıyor..
bu her konuda davranıslara yansıdıgında kadın kadın gıbı oluyor benım gozumde tersı halde
kadın olmanın ozellıklerınden sıyrılıyor
erkeklesıyor
bu da guzel bı goruntu degıl