26 Şubat 2010 Cuma

Atatürk' üm ben seni çok özledim..

Aşagıda yazdıklarımın başlıkla bir ilgisi yoktur..
Başlık sadece ben
ım özlem ve duygularımı içermektedir..
*
Bir ülkenin başbakanına laf söyleyemezsınız..
Makamdır orda önemli olan kişiler degil.
Cumhurbaşkanına laf söylemezsınız
Suctur !
Her ıkı makamda da kısıler degısır
Ama ulkelerın makamlarına olan saygıdan ılerı gerı konusulmaz
suç atılmaz..
yakıstırmalar yapılmaz..
Dogrusu budur.. Bir mıllet olmanın bı devlet olmanın en temel sartlarından bırısıdır bu.. Aynı bı aıle gıbı dusunun.. Aıle buyuklerıne de aynı tutuma sahıpsınızdır..
Bırlık bununla saglanır.
Peki !
Ya..
Bir ülkenın ordusu ???

Her ülkenın ordusu onun gücüdür..
Çok ciddi bir önem taşır ulkelerın hayatlarında..
Böylesi bir güce
suçu tespit ve ispat edılmeden yapılan butun bu eylemlerın..
cezasını kim ödeyecek sizce ???
Bence hepimiz..
...

Deniz albay
Ali Tatar
içeri alınanlardan bir tanesidir..Bugun ki haberlerde izledim
Suçlandıgı herseyden aklandıgını bıldırıyordu.... mahkeme sonucunda MASUM bulundu diyordu....

O Albay şu an aramızda yok..Cunku bu suclamayı kabul etmedıgı ve onuruna yedıremedıgı ıcın ıntıhar etmıstı..
Pekı masum oldugu belırlenen bu ınsanın hayatının bedelını kım ödeyecek?

Neler oluyor ben anlamıyorum acıkcası
anlayan varsa bıze de anlatsın..

24 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

her kurumun kendince hataları olabilri ama bunu bu şekilde çirkince halka sunmak siyasi malzeme yapmak ne kadar yakışık alır. peki ya hükümetin kusurları, iş buraya varırsa hiç bir kuruma güven kalmaz, işte o zaman ayakta duramayız. Bu ülkeye Atatürkümüz gibi güçlü, akıllı, karakterleri bir lider lazım. Özlememek elde değil öykücüm. Artık hiç haber izlemiyorum. İğrençliklerle dolu çünkü.

Ece dedi ki...

GUNAYDIN ÖYKÜ..
OLAY BENCE ŞUDUR BAZILARININ CANI DAHA KIYMETLI BAZILARININKISI KIYMETSIZ,BEN KENDIMCE DIYORUM INTIHAR MI EDIYORLAR YOKSA ETMEK ZORUNDA BIRAKILIYORLAR MI?BIDE OLAN SUDUR OLACAK OLAN ADILIKLERI BIR OLAY PATLATARAK DIKKATLERI O YONE CEKMEK,SIMDI ORTAYAMILLETI UYUTMAK MILLET OLANLARA UZURLURKEN VEYA KONUSURKEN SAMAN ALTINDAN SU YURUTMEKTIR,SEREF,HAYSIYET,NAMUS GIBI KAVRAMLARI HERKES BILMIYOR...ISTE INTIHAR EDENLERIN TEK MUKAFATI GURUR YAPTI SEREFIYLE KENDINI OLDURDU DIYECEKLER...YANI NAMUSLU,NAMUSSUZ GIBI BIR SEY KIMSENIN KAFASI NET DEGIL...DERIN DEVLET KIM NE DIYEBILIR KI...

öykü dedi ki...

Hersey gercekten cok karmasık hcbısey anlıyrum dıyemem
ama tek bıseyden emınım ben
ATATURK umu cok ozluyorum..

Ece dedi ki...

------------ATATÜRK-------------
BEN 4 SINIFTAYKEN AŞIK OLMUSTUM ATATÜRKE HALA OYLE ONU SEVIYORUM VE DIYORUM KI ÇOK ÇOCUK DOGURSUNLAR VE O ÇOCUKLARI OKUTSUNLAR BELKI ATATURK GIBI BIRISI CIKARDA ARALARINDAN BIZI OLMASADA YENI NESILI KURTARIR..KIM BILIR

öykü dedi ki...

Umarım cıksın
Umarım
Tum dılegım bu...

Adsız dedi ki...

Öykü Günaydın,

Hepimiz çok endişeliyiz, birşeylerin ters gittiğinin farkındayız.

Bir ülkenin en büyük değeri nedir ordusu değilmidir; o ORDU' yu ki anaların, kınalı kuzuları oluşturuyor daha ana kuzusu sayılacak yaşta baba ocağından ilk büyük ayrılıklarını hasretlerini askere giderek yaşıyorlar, çok zorlu bir eğitimden geçiyorlar, gece yarıları soğukta, karda, tipide bir dağ kulubesinde tek başına her an ölüm korkusu ile nöbet tutuyorlar, çoğunun ne rahat uykuları var, ne yemekleri hangi güç buna katlanmaları sağlar; Vatan sevgisi, toprak sevgisi çünkü öyle gördüler vatan, toprak namustur dediler. Yeri geldi sadece nöbet tutmadılar, depremde ilk koşan onlar oldu, selde çocukları kucaklarında taşıdılar, o dağ yollarında mayın ararken aynı zamanda o hainlerden okul yolunda yürüyen yavruları korumak için onlarla beraber yürüdüler, daha geçen haftalarda görmedik mi gazetelerde dağda kaybolan çocukları gece yarısı arayıp buldular bu örnekler daha da çoğaltılabilir.

Bu Mehmetçiği böylesi duygularla, fedakarlıklarla kim yetiştirdi? vatan için gözünü kırpmadan ölmeyi kim öğretti? O albaylar, komutanlar değil mi ?

Sadece yurtiçinde değil yurt dışında bile Türk Ordu’su en güvenilir ordu, halk diğer ülke ordularına karşı şiddet gösterirken Türk Ordu’sun da ki askerlerle sohbet ediyor, selam veriyor, biliyor zarar gelmeyeceğini.
Onlar biliyor ama bizim içimizdekiler bilmiyor en acısı da bu, bir millet ordusundan, askerinden korkar mı? korkuyor o hale getirdiler. Anketlerde %99’u Müslüman olan bir ülke halkını en hassas noktasından vurdular, Ordu’yu din düşmanı olarak gösterdiler, yıprattılar, lekelediler, halkın güvenini sarstılar,

O kurumda varsa eğer onların deyimi ile bir ‘çürük’ bulunur, çıkarılır, hemen bu fırsata çevrilmez, tüm kurum lekelenmez, gizlilik için de yürütülür, suçlu-suçsuz daha en başta deşifre edilmez, bizde gizlilik diye bir şey yok, daha aramalar başlamadan devlet kanalına bilgi veriliyor böylesi bir durumda ancak bizde olur herhalde.

Bir yerlerde bir terslik var ama ne?

Serap

öykü dedi ki...

Ah serap oyle guzel ozetlenmıssın kı olayı
benım anlatmak ısteyıp te
kafamı toparlayıp yazamadıklarımı da yazmıssın sana cok teşekkur edıyorum
bu arada sen karıkatur paylasımlarından bahsetmıstın
maıl adresım
ynidenbaslamak@hotmail.com

eger hala aynı fıkırdysen..
sevgıler.

beenmaya dedi ki...

bir halkı birden fazla sayıya bölmek ve sonra da her birini bir diğerine karşı kışkırtmak. en güzel politikalardan biri değil midir bu içten yaralamak, içten çökertmek...

öykü dedi ki...

İşte Ataturk u ozleyısım bu yuzden
o hepımızı bırlestırıcı
guclu bı mıllet yapıcı
guce sahıpti...

Adsız dedi ki...

Öykü,

Güzel günler görmek dileği ile diyorum; çekişmelerin, kavgaların, siyasi rantların bitmesi,herkesin iyiyi-doğruyu görmesi ayırt etmesi dileği ile...


Karikatür paylaşımı konusunda hala aynı fikirdeyim, en kısa zamanda ulaştırmaya çalışacağım.

Serap

öykü dedi ki...

Güzel günler görmek dileği ile diyorum; çekişmelerin, kavgaların, siyasi rantların bitmesi,herkesin iyiyi-doğruyu görmesi ayırt etmesi dileği ile...


Bu dılege tum yuregımle katılıyorum..

Karıkaturler konusunda sımdıden cok tsk edıyorum Serap
sevgılerımle

Burcu Çalışkan dedi ki...

Yazıpta bitiremeyecek kadar doluyum. Her vatandaş gibi bende gelişmeleri endişe verici buluyor ve takip ediyorum. En hassas degerlerimizden biriyle orduyla uğraşıyorlar. Yandaş medya önce Atatürkçü,aydın birbirinden değerli insanı suçları kesinleşmediği halde gazetelerinde deşifre etti, suçladı. Arkasından ülke bütünlüğümüzün koruyucusu insanlara aynısını yaptılar. Eğer suçlular varsa elbette ki bulunmalı ve gereği yapılmalıdır ama bu kadar insanın gururuyla oynamadan sadece "adeletin" geçerli olduğu yargılama süreci her biriyin hakkıdır. Aynı şekilde yargı üzerinde oynanan oyunlarda endişe vericidir. Tüm bu gelişmeler kutuplaşmaya neden olduğu gibi çözümsüzlüğü de beraberinde getirmektedir :(( Çünkü ne yazık ki toplum olarak ülke için yararlı siyasi iradeyi seçme bilincine sahip değiliz

öykü bu arada sana bir mail atıyorum bu postnun içerigine uygun

öykü dedi ki...

Çok teşekkur ederım sevgılı Burcu
hem maılın ıcın hem de yorumun ıcın
sevgılerımle

Adsız dedi ki...

canım ya öyle güzel duygularını ifade etmişsin ki gözlerim yaşarsı.yorumalarada katılıyorum.umarım her şey çok güzel olur gelecekte.Atatürkümüzü ben de özlüyorum:(

öykü dedi ki...

kamikazecım duygularımız hep aynı
ulkemızı sevıyoruz..
Atamızı ozluyoruz
endıselerımız var gelecege daır
oı yuzden gozyaslaırnı anlıyorum
canım benım

parka dedi ki...

Öykü Kardeşim

Bu ülkede halen Mustafa Kemalin devrim yasaları geçerli ve kanundur.

Özgür bir ülkede icraatın başı hangi makamda oturursa otursun eğer senin düşüncene göre yanlış yapıyorsa ve sen buna inanıyorsan eleştiri hakkın olabilmeli. Sonuçta silah çekip onu vurmuyorsun, adam gibi yanlışını suratına söylüyorsun. Bugün şerefsiz medya sürekli ordumuzu işlerken neden cemaatlerin ele geçirdiği ve halen talan etmeye devam edip, kadrolaştıkları kurumlar hakkında tek bir laf edilmiyor. Ama anadolunun doğusundan yürekli bir savcı çıkıp tek başına bunlara devrim yasalarını uygulamaya kalkınca açıkca ve korkakca bir senaryonun kurbanı olup cezaevine atılıyor.

Bu yüzyıllık bir Mustafa Kemale olan hınç ve intikam senaryosudur. Hepiniz Atatürkün gençliğe hitabesini bilirsiniz. Artık okumak ve ezberlemek değil, onu hayata geçirme günüdür. Sağlam durun ve sözünüzü sakınmayın. Bizler ezik ve korkak kaldıkça karanlık cesaretini zulmüne odaklayıp, tüm değerlerimizi alaşağı edecektir. Atatürkü sevmek onun düşüncelerini yaşatmak demektir.

Bak Mustafa Kemal şöyle demiş

"Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz."

Ülkenin raydan çıktığı şimdiki eksen bu yöndedir. Fiili ve tutucu hareketlerin maruzu olan bir baskı ve korku rejimi gitgide insanlarımızın hayatlarında daha çok hissedilir ve daha çok kaosa sürükler hal almıştır.

Atatürkü sevmek derken eğer kabul ederseniz bir abiniz olarak sizlere olan bir eleştirimide söylemeden geçemiyeceğim. Mustafa Kemalin önem verdiği köylü ve işçi sınıfının ve yoksul zümrelerin yanında olduğunuzu gösterir, onlara destek verdiğinizi ima eden neden yazılarınız, resimleriniz yok bloglarınızda. Neden. Atatürk poster değildir. Bir sinema filmindeki gözyaşı mendilleri ise hiç değildir. Bir düşünce biçimidir. Yaşatmak lazım kardeşim. Yaşatmak.

Başbakan gidiyor işçiyi halka şikayet ediyor. Köylüyü gidip işçiye şikayet ediyor. Kendine oy vermeyen halkı gidip yandaşlarına şikayet ediyor. E peki adam herkes yanlış da bir tek senmisin doğru.

Bu ülke artık bir tarikatın dilinin ucunda yönetiliyor, kimse kimseyi kandırmasın. Gençliğe hitabe orada sahip çıkın.

Mustafa Kemalin dediği gibi her kalesine girilmiş, her kurumu zapt edilmiştir.

Artık yüreğimiz elimizde dolaşacağımız günler çok yakın.


Saygılarımla

Ahmet

öykü dedi ki...

Sevgılı Kara Kalem
yorumunuz ıcın de
elestırınız ıcın de cok teşekkur edıyorum oncelıkle
ama benım butun yazılarımı okuyorsanız
ıscılerın yanında oldugumu belırten yazılarımı da gormus oldugunuzu dusunuyorum
yerı geldı..
ankarada grev yapan ıscılerımızı konu aldım
yerı geldı
grızu patlamasında
ölen cok cıddı haksızlıklar ıcınde yasayan o talıhsız ınsanları
eksıgımız coktur dogru


ama elestırılere ben acıgım emınım her ulkesını seven genc te acıktır..
Burda onemlı olan tek sey
ulkemızın gelecegı
Ataturk umuzun ılkelerıne sahıp cıkmaktır..
ınsanlar dusuncelerını soyleyemez oldular
bugun bu yazıyı yazarken ben cok ınsan bu konuda fıkır beyan etmekten dahı uzak durmayı tercıh edıyor..
ama ben bunun benım gorevım oldugunu dusunuyorum
eger bı haksızlık varsa
buna susmak ta
o haksızlıkları yapanlar kadar suclu yapar ınsanı
buna ınanıyorum
dılegım
Ataturk un gosterdgı yolda ılerleyen cagdas Turkıye..

Adsız dedi ki...

Öykü Merhaba,

Birkaç karikatür göndermeye çalıştım (yaklaşık 550 tane)
umarım ulaşır.

Serap

öykü dedi ki...

Evet ulastı
bırbırınden guzeller:)
cok teşekkur ederım
su an onları ıncelıyorum:)
yazılarımda arada onları goreceksın
tekrar cok tskler
sevgılerımle

öykü dedi ki...

Serap bı yanıt yazdım sana maıl olarak oku lutfen tekrar cok teşekkur edıyorum.

öykü dedi ki...

Burcu maılını aldım cok tsk edıyorum okuyorum sımdı

Şirin dedi ki...

Bu masum albay Ali Tatar'ın canın bedelini biz ödeyeceğiz Öykücüğüm. Ve çoktan ödemeye başladık. Artık özgür egemen bir Türkiye Cumhuriyeti'nde, daha doğrusu Atatürk Türkiyesi'nde yaşamıyoruz. Memleketin her bir köşesi artık bu ülke insanlarına ait değil. Bu acı gerçeği hâlâ göremeyen körler ülkesi burası. Tüm bankalar medya yabancıların elinde. AB ve ABD kurallarına göre yöentiliyoruz. EEe bundan daha ağır aşağılık bir bedel daha var mı? Bunu ödüyoruz işte milletçe... Ve daha da ağır ve aşağılık günlere doğru gidiyoruz. Ve biz bu cezaları çoktan hak ediyoruz ey halkım ne yazık ki:( Toplumlar hak edildikleri gibi yönetilirler. Atatürk Devrimleri ve ilkeleri bize çok fazla...

GünCeraN dedi ki...

Dün gece Mevlid kandili idi. Öykü'nün ve okurlarının kandilini kutluyorum.

Dini günler, barışmak için, huzur ve selamet için önemli günlerdir. Fakat "ayaklar baş olunca", huzur da selamet de bozuluyor, barış ortamı kavga ortamına doğru hızla yol alıyor.

Televizyonda gördüm. Sizinkilerden 20 kişi bize gelsin demiş biri, diğeri de sözleri çarpıtıp ortamı geriyordu, sırf haşmetlünün onayını almak için. Haşmetlü de resmen kahkaha ile gülüyordu, üstelik kendi arkadaşlarının 90 tanesi o malum gruptan olduğunu herkes biliyor.

Neyse, konuyu saptırmadan bir örnekle bitireyim yorumumu.

Jan Dark'ı cadı diye yakanlar, 25 sene sonra suçsuz buldular. 500 sene sonra azize ilan ettiler. Benzer bir durum, Enver Paşa için de geçerli...

İlahi adalet elbette yerini bulacaktır.

öykü dedi ki...

Gunceran
ben de gecmıs kandılını senın
ve herkesın kutlyorum..
hayırlı kandıller olsun

yazdıkların ıcınse
sadece uzuntulerımı dıle getırebılıyorum..