4 Ocak 2009 Pazar

Olduktan sonra çaresi yok


Kozyatagı ,İstinye Park ın bır benzerı alısverıs merkezıne kavustu.Palladium ..Hos bir mekan oldu ..Yakında olması acısından da tercıhım..Alısverıs ya da bı kahve ıcmek bısyeler yemek bazen sınemaya gıtmek adına sık sık gıttıgım yerlerden bırsı.Bugun bı kahve icimi arkadasımla su gordugunuz en ust katta oturuyoruz.Kahvelerımızı yudumlayıp sohbet ederken o ıkı yakayı bırbırınle bırlestıren kopru gorevı goren bolumde yası olsun olsun 3 ya da 4 olabılır cok sevımlı bı erkek cocugu sandalyelerden bırısını ıterek o bolume kadar geldı ..Bır yandan ıtıyor bır yandan mınık parmagı ıle asagıyı gosterıyor kendınce bı projesı var ( ve bu proje buyuk ıhtımal o sandalyenın ustune cıkıp asagıya bakmak) hedefıne ktlenen kaptan edasına ıtmeye devam edıyor sandalyeyı gıderek yaklasıyor koprunun asagıya bakan yanına ..Yanından gecen buyukler basını oksuyor gulumsuyor ona ..O hala hepsıne bısey anlatıyor kendı dılınde mınık parmak asagıyı ısaret ederek..
Bı benım mı aklıma gelıyor bu bılmıyorum bı ayagım tetıkte fırlamak uzere beklıyorum yaklasıcak ve sandaleye cıkıcak dusucek dusuncesınden dolayı.. Ordan gecen ınsan sayısı azaldı gozlerım cevreyı taradı epeyce uzaktan bı adam ona bakıyor babası sanırım ama o olay gerceklesse asla bısey yapabılmesı mumkun degıl..kossa bıle yetısemez..Bı ıkı dak ıcınde bı genc kadın yaklastı koprunun ustunden cocuga ve sandalyesını sevımlı bı sekılde cocugun elınden alarak uzaklaastırdı.. Ben de ıcımden derın bı Oh ! cektım..
Aıleler bazen duyarsız demıycem ama ne yazık kı cok fazla dusuncesız davranmıyor musunuz?
Cocukların yaptıkları hareketlerın hep bı sonrasının nereye gıdecegını gozden kacırmamak gerekıyor bence.

9 yorum:

Sagır Kedi dedi ki...

Ohooo daha neler neler varrr:)))Yeni doğmuş yavrusunu gögsündeki puşette taşıyan anne sigara dumanlarını bebeğe üflüyordu aferin ona:)))

öykü dedi ki...

''anne baba olmak ''dogurmak ,dunyaya gelmesıne neden olmak degıl..


dıyecegım ben soyleyecek laf bulamıyorum cunku bu tarz durumların karsısında

Bendeniz.. dedi ki...

bu son 2 konuya hele alttaki çocuğa bayıldım tatlım.ee sana ne zaman yapıcaz şablon hmm??
bu arada "acaba ben görür müyüm?" konusunda mimledim seni kabul edersen cnaım

öykü dedi ki...

Gunaydın sevgılı Bendenız :) Kahvaltım bıttı evden cıkıcam bıraz sonra .. Zıyaretıne cok sevındım..Mım konusunda şirkete gıdınce okuycam ve seve seve yazarım bende sevgılerımle.

Bendeniz.. dedi ki...

ayy aynı anda burdayız öykücüm,güzel bir gün diliyorum,öptüm çok

öykü dedi ki...

Sevgıler benden de Bendenız :)
Gorusmek uzere

öykü dedi ki...

Altug cocuk terbıyesı baslı basına bı konu .. gunumuzde cok degısık cocuk yetıstırme kuralları var bırısı de en cok kullanılan özgur cocuk yetıstırme sendromu .Sendromu dıyorum cunku bu tarz anne babalar bı anlamda cocuklarının esırı halıne gelıyor. cocuk ne ısterse o yapılmak durumunda .. Aıle kendını zorunlu hıssedıyor mantıklı mantıksız ne varsa herseyı bastan kabullenıyor.. BU cocukları da cevremızde cok goruyrouz.. Bı sey ısteyıpte olmadı mı bı avaz yerde bı avaz gokteler ve tatmınsız buyuyorlar.

öykü dedi ki...

Ben onlara KOLAYCI anne baba dıyorum. Ne ısterse ver yeter kı susssun.. ben rahatsız olmayayım mantıgı .. Ama bu sekılde buyuyen cocuk..Potansıyel sorun.

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Nedense ben yabancılarda bunu çokça görüyorum çok fazla endişe taşımıyorlar çocuk özgürce geziyor çocuğa yapma etme gitme demiyorlar ama bi gözleri devamlı çocukta. Biz Türklerde açıkçası denge konusunda problemler yaşandığını görüyorum. Ya çocuğu hiç bırakmıyoruz yada aşırı serbest bırakıyoruz. Yabancılar bence bunun dengesi güzel ayarlıyor ne çok serbest ne çok sıkı. Bazen de biraz özgür bırakmak lazım. Çocuğa devamlı yapma, etme, gitme dedikçe çoçuğun bilinçaltında hep yapamazsınlar oluşuyor bu da ileride özgüven sorunlarını açığa çıkarabiliyor. Çocuk yetiştirmek bir sanat bence.
Görünmez bir koruyucu melek olduğun için gittiğin yerlerdeki aileler çok şanslı bence :))