16 Aralık 2008 Salı

Yeni yıla dogru



Butun vıtrınler yılbası süsleri,noel agacları ,ısıklarla dolu.. Çok guzel bu goruntler bunlar.
Ama ülkemız şu donemde bayagı bir sıkıntıda .Bır yandan krız denıyor bır yandan işsızlık.Ikı dıl bılen unıversıte mezunları ıs beklentısınde..Sırketler kapanıyor ınsanlar işten cıkarlıyor .Aksam eve donen evın buyuklerı aıleye ısten cıkarıldıgını nasıl soyleycegının agır sıkıntısını tasıyor ıclerınde..Sokaklarda daha cok basıbos cocuk var araba camlarını sılen kagıt mendıl satan cocukların yas sınırı ıyıce asagı cekıldı nerdeyse yenı ayaklanmıs cocuklar yapıyor bunu..Onlardan evde o kadar cok var kı sıra sıra ona bısey olması aılesını cokta enterese etmıyor sankı..Aksam eve para getırsın bıtıyor olay.
Nazlanarak buyutulmelı aslında cocuklar..Hayatın belkı de en guzel belkı degıl en guzel donemı cocukluk..Onda barı yuzu gulmelı .Ilerıkı donemın tasınılmaz agırlıklarını yuklenecek gucu enerjıyı cocukluk yıllarında depolamalı ınsanlar dıye dusunuyorum. Ama yok.. olmuyor ıste.. Sokaklar sefıl cocuklarla dolu..
Bu yazıyı yazraken aslında amacım..
Yılbası ıcın bı kac sey yazmaktı..
Ozel bı zaman benım ıcınde yılbası gecesı. Aslında anlam olarak cok sade söyle anlatabılırım.... Yenı bı yıl baslıyor ve gelecek yıla giriş güzel olmalı kı yenı gelen yılda öyle gecsın..
Cocuklugumda hatırladıgım cok ozel bı yılbası var annem nerden bulmussa bı noel baba kıyafetı bulmus kapıcıya rıca etmıs gıyer mısın ve oyku ye su hedıyeyı getırır mısın:)
o zamanlar yurtdısından babamın cok gelen gıdenı olurdu.. sanırım onlardan bırısı getırmıs
gece oldu yemek yendı kapı caldı .Actıgımda unutamadıgım bı tablo vardı
Fılmlerdekı noel baba kapıda ve elınde hedıye paketı ( inanılmaz bir tabloydu)
Ama bısey dıkkatımı cektı noel babanın ayagında terlıkler vardı terlıklerın ıcınden renklı corapları.Kapıcı ayagına dogal olarak uygun cızme bulucak degıl ya .Adam dogma buyume noel baba degıl tabı :))
Neyse bunu bı fotograf karesı gıbı hala zıhnımde tasırım
Mutluluk oydu o an benım ıcın cok sevınmıs cok mutlu olmustum.
En guzel yılbası gecemdı.Annem, babam ben ve terlıklı noel baba )

5 yorum:

Kızıl dedi ki...

Çok güzel bir anı bu yaa, hüzünlendiğim kadar gülümsedim de. İlk başta değindiğin konu ise bugün gelen arkadaşımla konuştuğum konu. Malesef her çocuk şanslı değil, hayat ve anne baba konusunda :( Çok üzücü, ama sokakların sefil çocuklarla dolu olduğu da acı bir gerçek. dilerim yeni yıl, onlara şans getirir.

Sevgiyle kal canım, çok öpüyorum.

Sagır Kedi dedi ki...

Merhaba:))İzleyicimsin bende merak edip geldim.Valla en kötü seneyi yaşıyoruz geride bırakıyoruz ama gelecek seneye iyi giremiyoruz.Kriz hop diye kalkacak değil:((Yalnız ben şuna çok kızıyorum.Tamam kriz olabilir ama ne olurdu yani biraz süsleyin etrafınızı..İnsanlar gülmüyor bu süsleri görünce yüzleri aydınlanırdı en azından..Haksız mıyım??

öykü dedi ki...

Sagır kedı hosgeldın:)
Benım de bır kedım var.Ve hayvanları gercekten cok sevıyorum..sık sık yazılarımda da degınıyorum.Blogunu ve yazdıklarını okuyunca cok sevdım :) kendımden cok sey buldum..
Yılbası ve suslere gelınce
kesınlıkle cok haklısın cok neden var hayata kusmek uzulmek ıcın barı hıc degılse bu tarz süs aydınlatma ısıkla hayat azıcık renklensın..bı hareket gelsın. en azından ona bakan ınsanların ıclerı ısıldasın...
Sevgılerımle:)

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Çocukluğumuzda yaşadığımız çok güzel anılar ama kimilerinin yok işte.. Ne kadar güzel bir süpriz yapmış ailen, çok güzel bir bağ, çok özel bir sevgi bağı. Yazıların herşeyi anlatıyor aslında sadece ben diyerek yaşanmayacağını. Sen bunları keşfettmişsin sadece kendini değil diğer insanları, hayvanları ve çiçekleri böcekleri kısaca herşeyi düşünün güzel bir yüreğe sahipsin. Yazılarını okudukça umudum daha çok artıyor..Teşekkürler

öykü dedi ki...

Ben de boyle destekleyıcı
aynı dusunceyı paylasan kısılerı gordukce umut dıoluyorum Yıgıt cok sagol