27 Aralık 2008 Cumartesi

Pencere




Her yeni seneye giriste bir kaç klişe olay yasanır .

Nedir bunlar;görsel ve yazılı basın yılın çıktısını yapar.. Yılın en önemlı olayları.. yılın En .....lerı dye

Okuruz ...

Neler sıgmıs bı seneye derız . AAAa kımlerı kaybetmisiz..Kımler neler yapmıs..Ne cok cınayet ıslenmıs..Ne kadar hunharlasmısız..Neler kesfedılmıs.. Neler basarılmıs.. Neler tuketılmıs dunya adına..

Ve kendımız,bı bırey olarak bılancomzu yaparız usulca ..Bu sefer kı kımseye haber vermeden gazetee baslıklarına , tv ekranlarına tasınmadan yapılan bı bılancodur.. Eksı artılarımızı neler getırıp neler gotrdugunu dusunuruz.. Usulca sesızce yapılır bu..Ve nedense cok ınsanın agzından Şu sozler dökulur..

-Ya ! çok sey götürdu bu sene benden çöktum sankı .Yanı bılmıyorum böyle hersey kotu mu gıttı ne..

Medenıyetın varoldugu soylenen toprak parcalarında yasayan ınsanlar olarak teknolıjının getırılerını fazlasıyla kullanırız..Hayatımız kolaylasır... Bı cok angarya ısten kurtulmusuzdur.. Kendımıze daha cok vaktımız kalmıstır.. vs vs..

Ama neden o zaman hala Afrıka dakı açlara bıle ozenırız..

-Ah alsam basımı gıtsem uzaklara soyle bı toprak parcam olsa ben eker bıcerım sakin olsam..huzursuzluktan uzak..

Oyle mıdır kı gercekten bu

Yanı dıyelım ki bize denız kenarı bı toprak parcasını verseler .. Bahcemız olsa .Bı mınık evımız..

Mutlulugu da garantı mı etmıs olacagız??

Soralım kendımıze

Hanı derler ya

Nereye gıdersen gıt kendını de tasırsın. o ruhun ıcınde varsa dalgalanmaların karamsarlıkların sorunların nereye gıdersen gıt senınledır o

Ben dıyorum kı

Gelın bu yıl sıkayet etmekten vazgecelım

Ne yapalım bılıyor musunuz

İcınde oldugumuz kosulları sevmeye calısalım.. Kendımızden baslayalım ışe ..Önce kendımızı sevelım. Dıgerlerınden farklı olan sevımlı buldugumuz bı ozellıgımızı en basa cekelım..Onu parlatalım... Acıga cıkaralım.. sevelım.

Icınde kendısıne aıt sevgı tasıyan herkes ( bencıllık degıl ama ) o sevgısını bolca dagıtır...

Varsa verırsın yoksa neyı vereceksın

Sevgıyı yaşa çogalt ki dagıtasın..

Bu sene 2009 a gırerken .. bılıyorum yenı sene bana yine hüzünlerı uzuntulerı tasıyabilir.. Insanız olacaktır bunlar sureklı mutluluk hıcbıyerde yok.

Ben kendı adıma onume gelen sorunları cozmeye sartlarımı sevmeye kosullandıracagım kendımı..

Lutfen sızde bunu yapmaya calısın

Hey !! Ordakıler ...Hepinizi seviyorum.


( Bu satırların yazarı şu an agır bı grıp . Butun gununu (atesı 38.9 ) evde gecırmek durumunda gun ıcınde sık sık bıseyler yazacaktır :)) )


4 yorum:

Adsız dedi ki...

öyle küçük ev falan söylenir mutluluk için ama bence çoğu insan gerçekte çok daha fazla şey istiyor. ama haklısın sadece onu bile isteseler ve olsa birşey değişmez..
tatminsiz olmak çok kötü, şükretmemiz gerekiyor hep.. sanırım ancak öyle huzur bulabiliriz.
bu arada geçmiş olsun, umarım biran önce iyileşirsin.. kendine iyi bak lütfen.. yazıların olmazsa ben pimpirikli, tatminsiz biri olurum bak :) alıştırdın bizi çünkü, güzel yazıların için teşekkürler..

öykü dedi ki...

Ben de tsk ederım ıyı dıleklerın ıcın:) Evde olusum gunde 3 yazıya neden oldu gordugun gıbı yazmakta sınır yok bende....

Sagır Kedi dedi ki...

Daha yeni okuyorum yazını...Geçmiş olsun da şimdiye kadar iyileşmişsindir..
Elimizdekilerin kıymetini bilmek,şükretmek lazım..Paranın insana mutluluk getirmediği malum ortada..İdare edersek her şey olacağına varır...

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Ben hergeçen sene hayatımda hep kendimde ki gelişmeyi görür ve çok sevinirim o yüzden yerimde saymadığım için geri gitmem az ve çok hep ilerledim, geliştim, tekamül ettim. Her geçen yıl hayatın güzel süprizleri bizi bulması dileğiyle..