1 Aralık 2008 Pazartesi

Laf atmalar üstüne







Bugun arabadan ındım.. bı kac mt otedekı bı bınaya gırıcem ıkı adım attım atmadım

''Yavrumm ! senın gıbı bı sevgılım olsun mılyonlar borcum olsun ''
diye
Bir ses duydum arkamdan
Yuzum ona dönuk olmadıgı ve gormeyecegınden emın oldugum ıcın gulumsemekten kendımı alamadım.. Insana komık gelıyor en basta.. Yanı soyledıgı söz gercek olsa, bı anda mılyonlarca lıra borclu cıkacak:)
Neyse bu ısın sakası.. Hangı kadın sokakta bı sekılde lafla tacıze ugramamıstır ki ? ..
Şöyle bir dusunursek bunu neden yapar erkekler?
Belkı şundan...
Laf atan erkeklerın hıcbırısının aslında kız arkadası yok.. olma olasılıgı yok.. ya da varda hayalllerını susleyen sekılde degıl. Öylesıne kadınlar belkı.. Onlar ulasamadıkları ,ulasamaycagını bıldıklerı kadınlara laf atıyrolar.. Bır cogunun nedenı bu...
Ikıncı bı nedene gelınce
o diger türün tamamıyle psıkopat olduguna ınanıyorum.. cunku bu tur ne olursa olsun kendını asla tutamayan gecen her kadını bastan asagı suzen ardından da bı sekılde o vecızelerını !! ortaya doken karakterlerdır.
-Daha önce tanışmış mıydık yavrum

- sizi birine benzetiyor gibiyim?

- saat kac acaba ( bu ıclerınde en masum sekıl oluyor en azından bı ıkı kelıme konusmus olmayı kar sayıyorlar soyledıgınde saatı mutlu olup gıdıyrolar )

_pardon ! ...... sanatcı mısınız ?

-ne kadar guzel gozlerınız var.
bu ve benzerı sozlerle gun ıcınde kac kadın tacız edılır .. yolu kesılır.. sınırı bozulur cok nadır gururu oksansa bıle.. coklukla moralı bozulur..
her ulkede var mıdır yasanır mı bılmıyorum..
Ama burda , ulkemızde bu kültür un !!!! cokca gelısmıs oldugunu soyleyebılırım.

6 yorum:

cyrano dedi ki...

Lafla taciz; kimi erkeklerin –toplumsal yaşı,konumu,entellik düzeyi,eğitimi ne olursa olsun- kadınları; doymak bilmeyen cinsel arzularına ortak etme çabası içinde olduğunun gerçeğidir.

Evet ne yazıktır ki, taciz etmek eylemi erkekler dünyasının vazgeçilmez bir parçası.
İki güzel bacak,yele gibi saçlar,iki güzel göz, bir parfümün tutkusu ya da derin bir gögüs dekoltesi erkek yaratıcılığın sınırlarını zorlayan fanteziler üretmelerine yetiyor da artıyor bile.Hatta çoğu kez bunlara bile gerek duymuyor,civarındakinin kadın olduğunu hissetsin yeter ona..

Ancak bunun sadece erkeklere ait bir durum olduğunu söylemek onlara haksızlık bir yerde..
Çünkü erkeklerinde bir kısım kadınlar tarafından sözle tacizine rastlamak mümkün.Böyle ekstrem durumlar tek tük olsada haklarını yememek gerek, erkekler bu konuda açık ara önde..

İnsanlık tarihi kadar eski olduğu sanılan bu sapkın durum hakkında süreç içerisinde bu konuda çeşitli görüşler ortaya koymuş sözde sosyologlar.
Kimi "bir kadına laf atmak onun güzelliğine saygı duymaktır", kimi de "en romantik aşklar en küfürlü laf atmalarla başlar " söylemleriyle bu magandatik eylemleri romantizm (!)segmentleri içine sokup aklamaya çalışmış yüzsüzce, kimileri ise "magandalıktan tecavüz sapıklığına doğru giden yolda ilk nabız yoklamaları" demişler buna acımasızca.

Sonuç olarak; bu durum yurdumuzda ki erkeklerin varoluşu kadar eskilere dayandığı için, ulemasıda bol,eylemciside ülkemizde...

Erkek dünyasının şanlı mazisinden gelen bu derin kültürlü ilkel dürtü,günümüzün bir kısım "entel maganda" erkeklerince tatlı dillerinin cazibeside eklenerek, müthiş bir yaratıcılıkla,elma şekeri görünümünde ve onların gururunu okşayacak romantik tatda bayanlara sunulsa da tatlı bir sanat müziği namesiyle;
-Bir kızıl goncaya benzer dudağın,
-İçelim bu akşam sermest olalım,
-Sıcak buselerini unutamıyorum yar,
-Bir gecenin koynundan, bin geceye at beni,
gibi ve bunların daha yüzlercesini huşu içinde mırıldanarak, bayanlar anlıyor bir süre sonra tebesümle ısırdıkları bu kırmızı elma şekerininin kurtlu tadını,niyetin ilkelliği ile tebessümleri donunca dudaklarında..

Erkeklerin entellektüel düzeyleri, zeka seviyeler daha aşağı katmanlarda olanlarında (ki ezici çoğunluktalar)içlerinde ki doymak bilmeyen hayvanın, avazı çıktığı kadar bağırarak istemini dile getirmesine rastlıyoruz korku bilmez utanmazlık ve fütursuzlukla..
Ahlak dışı,antisosyal dejeneratif bir saygısızlıkla dışa vurulmuş, dizginleri boşalmış erkeksi arzuların dolu dizgin en ilkel halini seyrediyoruz iğrenerek onlarda..

‘Laf atma sanatı” diye bir kavram bile geliştirmişler bu sanatı icra eden delikanlılarımız (pardon sanatçılarımız) olağanüstü kreatif çalışmalar sergiliyorlar.
Sporumuz,sanatımız,kültürümüz ,eğitimimiz yaygın değilse de,bu sanat dalı evelallah hayli gelişmiş durumda çok şükür ülkemizde.
Ve bu yaygın Sanatçı(!) erkeklik kurumumuz, kendi maganda jargonunu ve ilkel yaratıcı gücünü öylesine geliştirmiş ki, bir kadına “ne kadar güzelsin” demenin akla gelebilecek yüzlerce yolu varken,“vayy beee.. At gibisin yavrum..bu hafta 6'lıyı sana oynıycam anamm" demenin yolunu bulabiliyor bu müstesna sanat dalında.

Ya askında haklarını yememek gerek,sorarım size hangi sanat dalı hangi sürrealist yaklaşımla atın formuyla, bir kadın bacağı formunu aynı potada eritebilirdi ki?

Bu müstesna sanatımızdan ülkemize gelen turisler bile bolca nasibini alıyor İstanbul'unda, Bodrumunda,Antalyasında, Ürgüp'ünde... ve sağolsunlar onların ülkelerine varışta yemeyip içmeyip, görsel ve yazılı basınlarında sanatımıza müthiş övgüleri (!)sayesinde git gide global bir şöhretede ulaşıyoruz.

Ehh..uzaya çıkacak bir bilim geliştiremesekte, var bizimde bir övünç kaynağımız, küresel "türko-magandalık" evrensel sanatımız....

öykü dedi ki...

Cem Yılmaz ı hatırladım bırden:) Egıtım Sart !dıyor ya cokkkkkk dogru cok..

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Ya benim aklım almıyor bu olaya. İnsanlar bu kadar mı basit bu kadar mı seviyesi düşük. Bu insanların hiç mi ablası, annesi yok nasıl bir cürret bu ben anlamıyorum. Ama şu bakımdan baktığımda hayat tam anlamıyla bir ayna ne yansıtırsan sanada o geri yansıyor. Bu insanlar bunu bilse annelerine, ablalarına da laf atılabileceklerini ihtimaline karşı yapmazlar.

Boşver bozmasın senin moralini böyle şeyler..

öykü dedi ki...

yıgıt keske soyledıgın gıbı
benım de annem kızkardesım var onlar da boyle davranıslara maruz kalabılır
ben ne yapıyorum ?
dıye sorgulayabılseler
ama bunun o kadar cok nedenı var kı
cahıllık
tabular
ve daha bı cok sey

Lou dedi ki...

o "yavrum" kelimesi var ya.. Çıldırıyorum. Bi eleman benden dayak yedi bu sebeple yani hoş değil tabiki yaptığım şey ayıp hatta ama gözüm öyle bir kararmış ki çantayla giriştim bir anda :):):)

öykü dedi ki...

Cıddı mısın:))
Hıc yapmadım ama bı gun kendımı tutamayabılırım:)