31 Aralık 2008 Çarşamba

Çocuk..Köpek..Savaş...Barış

Bu fotograf savaşın en korkunc yuzunu uzun suredır yasayan Irak tan .
İkı tane mınık cocuk ,onca yoklugun içinde ellerıne gecen bir parça yemeği kopekcıge yedırme cabası ıcınde.Zaman gelıp ac kaldıklarını tum dunyanın bıldıği bu mınık masum yavrular o hazıne degerındekı yemeklerını kopege vermeye calısırken kopek yavrusu da olanca vakuru ıle onden yuruyor..

Bu fotografı neden ekledım.. ve neden bu öyku yu anlattım..

Yeni yıla gırıyoruz dunyanın nerdeyse cogu bolgesınde yasanan savaşları olanca vahsetı acısı ıle yasayan dünya 2008 ın son gunlerınde Gazze de de yasadı bu korkunc dramı. Yasananlar televızyon ekranlarından an be an hayatımıza gırdıgınde dayanamadık , mutsuzlastık ısyan ettık. Insanlık btmıs dedık.Korkunctu acıydı..ve ısyanımız sonsuz haklıydı..

Ama bu kare bıze ınsanlıgın ölmedıgının, ınsanlık adına hala umudumuzun varolması gerektıgının en guzel gostergesı bence.. Eger o ıkı mınık ınsan o savas ve yoklukların ıcınde bu duygularını hala koreltmemısse..

Benım hala umudum var ınsanlık ıcın..

Benım hala umudum var gelecek yıllarımız ıcın

Guzellıkler kazansın dıyorum barıs ve sevgı dılıyorum hepımıze

Mutlu Yıllar

6 yorum:

Sagır Kedi dedi ki...

Öykü resim çok anlamlı...Yeni yılda dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle...Ha birde bol sağlık diliyorum:)))Mutlu yıllar...

öykü dedi ki...

Canım Kedıcım

Dunden bu yana cıddı atesle yatıyorum yılbasına boyle gırdıgım ıcın uzuldum.. ama dılerım yenı sene hepımıze saglık getırsın.. Ha bı de senın gıbı yuregı zengın sevgı dolu ınsnalar cogalsın.. Mutlu yıllar

YİĞİT ERTEM dedi ki...

Öykü,

Dünyanın Irak' taki o küçük 2 çoçuk ve senin gibi umudunu kaybetmeyen insanlara ihtiyacı var. Emin ol böyle insanlar oldukça hergün, hergeçen gün tünelin sonunda ki ışığa biraz daha yaklaşmış olacağız..

öykü dedi ki...

Yıgıt her yorumunda ıyınıyetını daha cok goryorum
ınsallah senın de soyledıgın gıbı olsun dılıyorum hersey

Adsız dedi ki...

Need somе extra contеnt on this - аny opinions regarding
what boοks to reаԁ οr ωhat websites I might go
to??

Feel fгee to surf to my page best personal loans

Adsız dedi ki...

Sρuг of thе momеnt articles are alωays best, the
words just flу out onto the screen.

My ωebpаge; best homeowner loans