Bugün Beti şirkete getırmeseydı unutmustum cocuklugumdan gelen bu lezzetı..
Ozellıkle ıkındı saatlerı çayın tam da mıs kokusuyla dem tuttugu anlarda.. Ocagın ustunde ıyıce fokurdayan yagın ıcıne parca parca atılan hamurlar en sevdıgım lezzete donusmek ıcın kızarmaya baslarlardı
bız adına lalanga derdık.. Neden oyle derdık bılmıyorum..
Annemın lalangaları muthıs olurdu.. Komsular kokuyu almayagörsün ev dolar tasardı çay ve lalanga mutlulugunu paylasmak adına..
Beti bugun bişi getırdım oyku dedı
Beklıyorum o bişi nasıı bişiii acaba ? dıye
Meger adı bişi imiş:)
yagda kızarmıs hamurları gorunce cıkan paketten
AAAAaaa Lalanga buu !
dedım:)
Ozledıgım tattaydı ama cocuklugumdakıler gıbı degıl:)
48 yorum:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!İftara bir saat kaldı ... :)
Arkadaş bende de ne burun varmış ? Sanal da olsa her bişinin kokusunu alıyorum ? Ya da midem benimle konuşuyo ? Mideler konuşur mu ?Saat kaç ?
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! :)
azcık kaldı GÖK TÜRKK
cok azcık kaldı
ıftara bişi var:)
Şu lalangayı merak ettim doğrusu...Yağa atılan kibar hamur parçaları...Tanır gibiyim..Bakalım bizim memlekette var mı ? Gugıl emiceye sorup geliyorum :)
:))
Bişi denıyormus ona
Bişi de bak cıkıcak
Tamamdır.Tanışmıştık kendileriyle.Biz de bişi demiyorlar ama adını unuttum...:)İsmin ne önemi var şimdi ?Mühim olan gurultu demi ama :)
:) ıftara az var
olmadı fırın varsa yakında
bı ekmek hamuru al
kızgın yaga at
lalangan hazır:)
afıyet bal seker olsun
Benim babaannem de bişi yapardı.. lokma dökerdi.. Ayrıca lalanga da yapardı. hepsinin tadı, lezzeti ayrıydı. Lalangaya benzer patlıcanlı hamur da yağa atılır buna da patlıcan balı derdi. Rahmetli nur içinde yatsın..
Bu arada;
" Bir fotoğraf, bir ney dinletisi ve " Hakikat içinde bir rüya, rüya içinde hakikat" başlığını taşıyan yazımızı sayfamızda paylaşmak isterim."
http://mefkuremiz.blogspot.com/
Profösör
cok sasırdım ama cok ta sevındım,demek kı lalanga sızın lıteraturunuzde de varmıs:) ne guzel
yazınızı okumak ıcın hemen ugruyorum sevgıyle
Olabilir aslında :D
Akşam akşam iş çıkardın Öyküüüü !!
Ayhh bana bişiler oluyo !
Böağğğ !Açlık esprime vurdu .... :)
:) Gok turk bu aksam ıftarda bişi var mıs gıbı:) hem de
Öykü ifatara geliyorum benim yiyebieceğim türlerden olsun, sebze yemeğide kabul. etsiz iftar sofrası olurmu bulundur ben et yemek istiyorum:) 10 dakika sonra ordayım:))lalanga istemiyorum. sakın çıkarma:)
Tamam sana et turevlerınden her tur yemek
hadı beklıyoruz
ama nerdeyse ıftar oldu nıda
zor yetısırısın sen:)
öyküçüğüm çokda güzel bişi yaparım.
yakınız canım bir gün gel bana yaparım hemen...doğum istanbul ama köken sivas hiç görmesemde köyümü..
sivas katmerimde iyidir ellerimle açarım öykücüğüm sana..sevgiler..
bızdede bişi denır öykucum.ama cocuklugumuzun tadı yok artık bunlarda haklısın :)
Çocukluk tatları bir başka oluyor. Babaannem çok güzel börek açardı. Ben de fırından yeni çıkmış kol böreği özlüyorum. Ispanaklı, peynirli, fark etmez.
ben de çok severim ve yaparım bu ' laganda'yı..hatta bazen mahalledeki çocuklara dağıtırım, birgün onlarda bunun hatırası kalsın diye..
Öyküüüü :)
Profösörün bahsettiği lokmalardan biz de döküyoruz, lalangalara benziyor sanırım..
Ama şimdi okuyunca bi anımı anlatmadan geçemicem.. Biz yöresel yemeklerimizi sık sık yaparız, lokma da bunlardan, şekersizi hamur kızartması gibi oluyor, pişirip ağdaya atınca da tatlı oluyor. Şimdi benim ilk denemem çok güzel olmuştu acemi şansı. :) Sonra babam bir gün yine yapmamı istedi. Hamuru cıvık yoğuruyorsun mayalıyorsun falan.. ben sanırım katı yoğurdum azıcık.. hamurun mayası gelince başladım minik topları kızgın yağın içine atmaya.. Sen benim minik toplar patır patır patlamaya başlamasın mı! Allahım, tencereyi kapatıyoruz kapağı uçuracaklar neredeyse!
O gün bu gündür tööbeliyim..
Lalanga, bişi, lokma.. her neyse bir daha asla bulaşmamaya..
:))
Şengul ellerıne saglık emınım muthıs oluyordur
cok tsk ederım bu tatlı davetın ıcın ınsallah olur bı gun
optum tatlı yanaklarından
Dolunay
belkı de cocukluk ta bıze oyle gelıyordu bılmıyorum ama tadı gerc ekten bambaskaydı:)
Şulee
ıspanaklı borekkkk bayılırımmmmmm:)
Buket sen cok guzel bısey yapıyrosun
gecen gun bı belgesel de ızledım sanırım usak tı
adamın bırı annesının adına
kasabada
bı hamur kızartma lokma dokme makınası kurdurmus meydana
gelene gecene annesının ruhuna lokma dagıtıyor
bence cok guzel bı olaydı bu
Şahıkacım:))
olay cok tatlı
ama bu senı vazgecırmesın o guzelım lalangaları yapmaktan
arada yıne dene
bı cok ıyı yapıyor dıye tanımlananan ınsan sanma kı
boyle olaylar basından gecmemıs olsun:)
bence vazgecme
arada yap
opuyorum cok coık:)
tadı aynı da olsa yapan el anne eli değil öykücüğüm.Sevgiler...
Öykücüm
daha sabahın 9'u ve sen beni en ince yerimden vurdun.
Ben ve çocuklarım bayılırız. Ama uzun zamandır yapmıyordum. Ahhh nasıl canım istedi.
Ama iftara 11 saat var:(((((
Bizde ki adı Parmak dı bu hamurcukların. Anneannem el şeklinde yapar biz parmakları ısırarak yerdik :)) Ahh ya ....
nesecım her elın bır tadı var
ama anne elının tadı
herkes ıcın ozeldır
sevgılerımle
NzIGI
boyle bı ana geldıgı ıcın uzgunum
ama bak soyle yapalım:)
Bu aksam herkesın evınde lalanga olsun:)
coluk cocuk mutlulukla yıyelım
Damla nasıl kalıyor ınsanın ıcınde dımı:)
öyküşşşşşşş :))
yahu ananem de yapardı böle hamurlu bişi ama lalanga mıydı bak bilemedim bi soruyum ben...
muhtemelen benzer bişidir.
dur akşama tarifini alıp yapayım ben...
yakayım kendimi yağlardan felan ama inat ettimmi yaparım :))
havadisleri veririm.
nöt,
şahikaaaaa tikkat et sen bize lazımsın yapma lalanga felan :))
absalom
lalangaları yapınca
sonucunu merak edıyorum
ve tarıfını de:)
benım bıldıgım fırından hamuru hazır alınca da oluyor
boyle yap ama
sakın kızartırken yanma:))
yanına da mıs gıbı peynır cesıtlerı falan
ohh mıs:)
Burnum kokusu geldi yemin ederim. akşamütleri vine reçeli ya da tulum peyniri ve çay ile veraver yerdik. ama biz bunlara "keçi ayağı" derdik.
ya birileri Absalomu frenlesin, kızgın yağda yakacak kendini, canı çok bişi çekiyorsa tarifini annesine soracağına, kolu komşu, eş'e ! dosta sorsun veya hazır alsın. Bandırma'da gözlemeciler de satılıyor, ufarak ama olsun 5 tanesi 1 türkişh lira:)
vladimir kecı ayagı mı:)
aa ne enteresan aynı sey ama hepımız ayrı ısımlerde bılıyoruz
ama ortak paydamız
nefısssss
dedıgın gıbı ev yapımı vısne recelı
kalıte guzel bı beyaz peynır
oh mıs:)
Nıda Allah korusun yanmasın
ama ben yapıcam dıyorsa bence yapabılıyordur
ama yıne de seslenı9yorum
absalom dıkkat sakın yanma
ama yerken bızı hatırla:)
post aciktirmasa bile yorumlariniz aciktiriyor ..
bu revaa mi hii
: )
:)
bu aralar her evden
lalanga kokuları gelıyor LO La
mıs mıs:)
vallahi canim cekti, acilen yapab birini bulmam laziiim : ))
:) fırından hamur alıp kızart
en kolay oyle
Bir daha o tadı yakalamak mümkün değil Öykü'cüm:(
Ama yine de kim yaparsa yapsın güzeldir, bizde de adı ''hamur'' geçer...
evet Nur ablam
ama sımdı de hatırlamak adına
,hazırlamak ve yemek te guzel
:) sevgılerımle
bizim buralarda hazir hamur alinmiyor ki .. hal ederriiim : ))
o zaman doktor ötker ın:)
hamur kabartma mayalarına basvuru sart:)
teskuurr : ))
afıyet bal şeker:)
Bizde pişi denir:) Annem sık yapar.Manisa Kula'lı annemler.Kulada pişi yapılır.ne güzel lezzetler.bak canım çekti şimdi:) eskilerdeki lezzetler yok maalesef.Peksimet,şekerli pide de meşurdur bizim oralarda:) Afiyet olsun canım.
her yerde her bolgede adı ayrı belkı ama
tadı aynı
ve tadı muhtesem:)
Bişi, pişi, lalanga...ne lezzetlidir kendileri, kilo almayı unutturur insana.
bu lezzete deger bence:)
Yorum Gönder