28 Kasım 2008 Cuma

kobay


Öncelıkle sunu soylemek ıstıyorum

Bu konuyla ılgılı cok acı verecek korkunc goruntuler var ınternette... bakmanın ınsan ruhuna vercegı acı cok fazla bu nedenle ben konuya ılıskın bı kare kullanmayacagımm kullandıgım kare oylesınedır.


Dunyada ne yazık kı gun gecmıyor kı .. ınsan beynının kabul dahı edemeycegı ıskencelere canlıların kurban edılmesın..

***************************

Hindistan'da, ilaç firmaların 1 Ocak 2006'dan beri ilaçlarıyla ilgili yaptıkları klinik deneylerde 49 bebeğin öldüğü ortaya çıktı.

***************************

Tuzla Tershaneleri'nde tamiratta olan tankerin filikasının denize indirilmesi sırasında halat koptu. Filikanın ağırlık testi sırasında ( kum torbaları yerine işçilerin doldurulması ) cana mal oldu. Denize savrulan 19 işçiden 3'ü boğularak hayatını kaybetti.

***********************************
Yabancı firmalar, ilaç araştırmalarında madde bağımlılığı ve alkol tüketiminin düşük olduğu Türkiye"yi tercih ediyor. Kobaylık yapan kişilerin sayısı son yedi yılda 8 bine çıktı.

************************************

Sarıyer Bahçeşehir yoluna gelen kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin, plastik kutular içindeki çok sayıda kobayı ormana bırakması paniğe neden oldu. Kutulardan çıkan bu farelerin ormanlık alana ve yola yayıldığının fark edilmesi üzerine, durum yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, veterinerler ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü görevlileri, vatandaşların girmemesi için öncelikle farelerin bulunduğu alanı güvenlik şeridiyle çembere aldı. ÖRNEKLER ALINDI Veterinerler, bir süre sonra farelerden birkaçını herhangi bir mikrop taşıyıp taşımadıklarını belirlemek amacıyla alarak laboratuvara götürdü.

**********************************

İlaç kobayı yetim çocuklar!
Bir yetim düşünün, doğuştan AIDS hastası. Kimi kimsesi de yok. Üstelik Amerika"da zenci bir çocuk bu. Kaldığı yetimhanede AIDS ilaçları için kobay olarak kullanıldığını düşünün. İlaçları içmeyi reddederse ameliyatla midesine açılmış delikten şırıngayla ilaç verilen.

***********************************

Gönüllü kobaylardan 45`i AIDS`e yakalandı
ABD`de, AIDS hastalığına son verileceği vaadiyle başlatılan aşı denemeleri hüsranla sona erdi. Üretilen aşının denemeleri başarısızlık sebebiyle durduruldu.
Aşılanan gönüllülere, normal hayat seyri içinde başka insanlardan, AIDS`e yol açan HIV virüsü bulaşmasına engel olunamadı. Denemeleri yapan Merck&Co. firması, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından da mali olarak desteklenen çalışmalara katılan deneklerin aşılanmasını durdurdu. Yetkililer, sınırlı dozla aşılanan 741 gönüllüden 24`ünün, tam doz aşılanan 762 gönüllüden de 21`inin virüsü kaptığını söylediler.


Çok degıl bır kac gun once gazetede bı yazı ve bı fotograf karesı gordum..

Bır fılenın ıcınde yakalanmıs bı maymun ... yuzune baktıgımda bı ınsan kadar anlamlı bı ıfade vardı yuzunde.. ACI,SASKINLIK, UZUNTU( maymunların aynı ınsan gıbı aıle yapısına sahıp oldugu yavrularına anne babalarına duskunluklerı ıle bılındıgı ınsan kadar duygusal zekaları oldugu bılımsel kanıtlanmıs durumda )VE Soru vardı o anlamlı yuzde

Neden ???

dıye soruyordu neden burdayım nereye goturuyrosunuz ve ne olacak bana?

Kım bu zavallı yavrunun akıbetını sorgular kım onun hayatındakı bu ıskenceye dur der.. kım onu sahıplenır..


Yukarda yazdıgım ınsana dahı uygulanan bu ınsanlık dısı yontem..

cesıtlı ılacların, kozmetıklerın denenmesı ıcın canlı kullanımı...

bugun oylesıne acı ve o kadar korkunc boyutlara varmıstır kı..

ınsanlıktan cıkmıstır..


Bı arastırma yaptım ınternette, gorduklerım sanırım gunlerce uykularımı etkıleyecek..

Neden boyleyız..

neden bu kadar acımasızız..

Baska yontemler bulunmalı...

Insan ve yasayan tum canlıların yasama hakkına saygı duyulmalı...

Bunu konu alma nedenım tum ınsanlık olarak buna karsı konulmasını can ı gonulden ıstedıgımdendır..

1 yorum:

Kızıl dedi ki...

Yıllardan beri vardır bu. İnsanların üzerinde öylesine deneyler yapıyorlar ki, bu kişinin hayatını kaybetmesi, hastalanması ve sakat kalması olası ihtimallerin içerisinde tabii ki. Hayvanlara ve insanlara ne eziyetler veriyorlar. bunun adına da bilim diyorlar, insanlık için araştırma yapılıyor diyorlar ve çıkıyorlar işin içinden. Saçma sapan bir şey işte.

Bu arada bahsettiğim yazıyı yazyımladım az evvel, bir bakarmısın canım. Senin yazacaklarını merakla bekliyorum. Sevgiler, çok öptüm.