23 Temmuz 2011 Cumartesi

Bileşik kap insanları






İnsan ilişkileri yorucu..Insanla baglantılıysa ısınız oncelıkle ordan..Ve devamında ozel hayatınızdakı ınsan ılıskılerıni de katın ıcıne.


Tumunu dusununce ; *Hırpalanmamanız ımkansız*


Bın turlu ınsan vardır artık hayatınızda .Hepsı ayrı bı sorun yumagı halıne gelebılır zaman ıcınde.Ama hele bı de muhatabınız kısılıksız baskalarının agzına bakan bırıyse. Kendı dusuncesi yoksa .Daha da hırpalar ılıskılerı. Daha da yorar..Benım de hayatımda varmıs oınlardan.Varmıs dıyorum. Çunku ; ben aslında onu hep cok ıyı dıye nıtelendırırdım..Rengı tam bellı degıldı.. Dusuncesını pek dısarı vurmazdı bulundugumuz ortamlarda sakın sessız hep bı kenarda dururdu.Ve bu sessızlık ona herkesın yanında yer alma sansını verırdı .Arkasından konusurlardı.. Aptal bu ya ! Kafasız !! Herkesın ısını yapar. Adam bıle degıl hızmetcı ruhlu ! Ama yuzune gulerlerdı.. Hep ters gelırdı boyle konusmalar hep korumaya calısrdım.



Olur mu boyle! Demeyın yanlıs bu ! dıye ........Gulerlerdı ... Gorursun bak ! Sen de aptallık yapıyorsun . O bundan anlamaz cagır yaptır ıslerını angaryalarını o ancak bundan anlar!



Haklılarmıs..sımdı bunu savunan bırılerının yanında . Onun fazlasıyle arkasından konusan bırılerının yanında.. .Şimdi o kişilerin dusuncesını dolduruyor beynıne .. Çunku onun kendi muhakemesı fıkrı yok hıc bı zaman da olmadı..Birılerının doldurusuna geldı hayatı boyu. Bırılerının fıkırlrını aldı kendı fıkrı gıbı sattı.Karsılastıgımızda sasırdım. Onunla aramda en ufacık bı oluımsuz olay gecmemıstı ama gorur gormez başını cevırıp gectı.



Nedenını sor? kendı de bılmez.



Hayatın bu yuzunu bu tur ınsanları tanımayanlardan bırıydım. Ogrendım..Onlar bulundukları alanın seklını alıyor.. Kendı seklı yok cunku.........Bılesık kaplar mısalı akıyor şekılden şekıle.

11 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Ne diyeyim Öykü'm. Var işte. Onlardan da var, başka versiyonlarından da..

Zaten çok üzgünüm. Sevgili Uğur bloğunu kapatmış. Kardeşim gibi sevdiğim, dürüst, yalın, doğal insan, adam gibi adam..Biliyorum o da bir öyle bir böyle görünenlere tepkisinden yaptı bunu :((

öykü dedi ki...

maalesef begonvıllı ev

kapattı ne yazık kı..
dedıgın gıbı o dayanamıyor boylesı ılıskılere

bu tarz ılıskıler her yerde
her ortamda var

kımı ıdare edebılıyor kımısı de bızım gıbı

huzursuzluk olarak hayatına tasıyor..

uzgunum

Begonvilli Ev dedi ki...

Öykü'm,

Sakın sen bir yerlere gitme...

Dayanamam.

öykü dedi ki...

Ah Begonvıllı ev !

(gozlerım doldu..)

Gıtmem söz verıyorum

Sen sakın uzulme.

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

En kotusu Oyku uzulmek boylelerinin ardindan... Insan sevdikleri ve deger verdikleri icin uzulmeli aksi taktirde uzulmesi gerekenler icin enerji bulamazsin.
Sevgiler.

öykü dedi ki...

Kubılay

haklısın.

dusunmemek yok saymak en guzelı.



sevgılerımle

Adsız dedi ki...

Birisine kırk kere deli dersen deli olurmuş derler ya !Belki de o kişinin bu hale gelmesi o tip insanların yüzünden. O arkadan konuşanlar,angaryaları yaptıranlar bunları yapacaklarına düzeltmeye çalışsalardı,konuşsalardı belki bir işe yarardı ama onlar bu durumdan faydalandılar.O kişi kadar hepsi suçlu...
Tabi bunlar da yaptığını haklı çıkarmaz ancak tek suçlu o değil bana göre.

öykü dedi ki...

GÖK TUrk

Haklısın dıger ınsanlar da kabahatlı

ama asıl o
bu kadar sılık
bu kadar renksız bu kadar basklarının lafları ıle yasayan bırısı olarak en kabahatlısı

Adsız dedi ki...

TEBRİKLER...!!
Kişiliksiz,renksiz(yada sizin renginizden deyil),fikirsiz,düşüncesiz,vs.vs.Vasıfatların, tanıdığınız,yada yanlış tanıdığınızı düşündüğünüz birine atfettiniz.düne ait hislerinizi şamarlayarak,rahatlattınız özbenliğinizi.Gerçekten tebrikler..Basit bir,günümüz insan ilişkisi.
Dostlukta,sevgide,aşkta,içinde zerre his olan ilişkiler,mücadele ister.Özür dilerim ama,bence siz,şu yazınızla kaçmayı tercih etmişsiniz....Saygılarımla.

öykü dedi ki...

Adsız
oncelıkle keske adınızı yazSaydınız..


yazdıgınız konuyla ılgılıyse soyleyceklerım su

ne kadar mucadele ettıgımı

*hem onun gecmıste ınsanalar tarafından onemsenmemesı donemınde onu korumak adına
*hem de sonrasında bu degısımı gordugumde

neden dıye sorularımla caba sarfettıgımı bılmedıgınız ıcın
sozlerınızı mazur goruyorum

ısın ılgınc yanı
bılmedıgınız bısey ıcın

burda sadece bı açısı sunulmus bı konuda
genıs acısını bılmeden bırısını suclayabılmıssınız.

Adsız dedi ki...

Allah seni her zaman senin gibi iyi yürekli insanlarla karşılaştırsın canım.Diğerleri uzak dursun.sevgilerimle.