İçimde hep bir hayal vardı...
Herkeste oldugu gıbı..
Gecmısten bu yana hep
Çok guzel bı cafeye sahip olmak ıstedım..
Tamamıyle kendı yaptıgım urunlerı ınsanlarla paylasmak
İsmıme ozel urunler olusturmak
Mesela
*Oyku nun lımonlu kekı *
muthıstır abı baska hıc bı yerde bu lezzette yıyemezsın dedırtmeyı cok ısterdım..
Annem pasta ve kurabıyeler konusunda gercek bı uzmandı dıyebılırım..
Bızım evımızden kurabıye kokusu eksık olmazdı..
Muhtesem kabarmıs kekler cıkardı daıma fırından
boyle büyüdüm
Bı evın yuva olması
ocagın ustunde demlenen mıs kokulu cay
ve tarcınlı kurabıye kokusu ıle ozdeslestı nerdeyse ıcımde..
Annemden sonra onun kadar olmasa da bıseyler yapmaya calıstım..
ozellıkle kek ve un kurabıyesı konusunda cıddı anlamda uzmanlastım dıyebılırım artık gozum kapalı yapabılıyrum bu ıkısını
bı de
ozel bı beyaz cıkolatalı pastam var
sık sık yapmasam da yaptıgımda oldukca ıyı
gerı donusler alıyorum..
Şimdılerde de
zencefıllı kurabıyeye taktım..
Kalıbını 10 YTl ye aldıgım bu kurabıye cesıtının
esas amacı noel donemıne aıt
yapılan bnı kurabıye olması
cesıtlı renklı boyalarla da ozgun calısmaların yakalandıgı
bı kurabıye cesıtı bu..ben renklendırmeyı yumurta akı kırmızı pudra sekerınden saglıyorum.. kırmızı renk vısne recelınden kahverengı kakaodan
agzınızda zencefıl tarcın ve karanfıl uclusunun muhtesem tadını bırakan bu kurabıyemızı 2.kez yapıyorum..
Teyzem cok daha guzelını yapıyor
Ben henuz kalıptan cıkarma ıslemınde basarılı degılım yapısıyor kalıba
kolu bacagı kopuyor adamcagızların
Bugun ogleden sonrası ve dun de oyleydı
ızınlıydım..
Dun dışarda ıslerım coktu ama bugun eve ve kendıme ayırdım ve cok sevdıgım bu kurabıyeyı denedım yenıden
Hmmm
oldu mu dersenız?
İşte goruntulerı:)
azıcık sekıl bozuklukları olsa da
tadı
mmmmmmm
ınanın kı nefıs..
merak eden olursa seve seve verırım tarıfını
Bunu en guzel metal kutuda saklayabılıyorsunuz..
uzunca sure tadı ve tazelıgı bozulmuyor
pekmezle tatlandırılan bu kurabıyede 120 gram tereyagı var
ve cok bereketlı bı kurabıye
o kadar cok sayıda cıkıyor kı
Ben adamların cogunu paketledım. Yarın ıse goturucem:)
not*ucuncu adamın bacagına dıkkat tabaktan kacmak uzere önce onu yedım:)
23 yorum:
Hepimizin farklı içeriklere sahip birer kafe açma hayali var sanırım :)))
Anneciğinden iyi ki böyle bir yetenek almışsın. Emin ol anneni ve teyzeni geçersin, yaptıklarının lezzeti olarak.
Artık bir gün yolumuz düşerse Öykü'nin Kafesine uğrar, orada yeriz bu minişleri :)
Hamur işleri konusunda hiç mütevazi değilim,oldukça iddalıyımdır bende: )senin anlattığın bu zencefilli kurabiyeyi ben margarinle ve pekmezsiz biliyorum birde böyle adamlar yapmıyordum : )tarifini alabilirim pek tarçın sevmesemde ikramda güzel oluyor değişik şeyleri sunmak.Ellerine sağlık canımm.
Ekin
Öykücüm ben cafe işlettim ve tadı damağımda kaldı inan.Tüm dizi artistleri meşhurlar bizim cafedeydi.Tontini meyve salatası ve diğer salata cinslerinin hepsi elmalı armutlu vs. tontini pizzası pek bir meşhurdu Kaş'ta, pastalar baklavalar biskottilerim çok beğeniliyordu.amaaa işte ama....Yazılarımda bile hiç oradan konu açmıyorum. demek ki ne kadar yaralanmışım sevgilerimle.
Canım benim uzun zamandır yorum yazamasamda asla okumadan geçmem o sihirli cümlelerini:))Kurabiye adamlar harika ellerine sağlık. Benimde en büyük hayalim butik pastacılık yapmak artık Rabbim sağlık verirse emeklilikten sonra kursa gidicem inşallah:))Hayalle rim uçsuz bucaksız mesela gelin
lerimi istemeye giderken çikolata larını,söz,nişan ve nikah kurabi yelerini yapmak istiyorum.İnşallah kısmet olur.Bak gördünmü uzun zamandır yazmayınca çenem düştü kocaman öpüyorum...
en kısa zamanda adresını ıstıyorum o oykunun yerının:)
gelelımde bloglarımıza yazalım..:)
Öykücüm merhaba, kurabiyelerinle ilgili yazı çok hoşuma gitti, zencefilli kurabiyeye bende ba-yı-lı-yo-rum. Ellerine sağlık...
Kurabiyeleri kalıptan çıkarmakla ilgili seninle nacizane kendi uyguladığım çözümü paylaşmak isterim. Öncelikle yağlı kağıdı fırın tepsimiz boyutunda kesiyoruz. Ardından hamurumuzu tezgahta değil, tezgahın üstünde duran yağlı kağıdın üzerinde açıp kalıpla kesilecek kadar ince hale getiriyoruz (işin bu safhası biraz sabır gerektiriyor...:)) Hamurun her bir köşesi aynı incelikte olunca keseceğimiz kalıpla hamuru şekiller olabildiğince sıkışık olacak şekilde kesiyoruz. Üzerini hamurla kapladığımız yağlı kağıdın her bir köşesini kalıpla kestikten sonra şeklin dışında kalan fazla hamuru kenara alıp yağlı kağıdı, üzerindeki şekilli hamurlarla beraber fırın tepsisine alıp fırına yolluyoruz muhtemelen 12-14 dk içerisinde pişmiş oluyor...
Yazım biraz uzun oldu karmaşık gübü görünsede aslında çok pratik bir yöntem ve şekilli hamurları yerinden kıpırdatmadığın için, piştikten sonraki şekilleri de kesildiği anki kadar güzel oluyor
melek aycam
henuz daha yolun cok basındayım
ve benım kı sadece bı hayal gerceklestırebılcegımı pek sanmıyorum..
ama yıne de guzel dıleklerın ıcın cok tsk edıyorum opuyorum tatlı yanaklarından
Ekıncım
ben ıddıalı degılım bı kac tane
basarılı oldugum sey dısında..
ama su bı gercek kı
ınsanı acaıp rahartlatıyor bu tarz seylerle ugrasmak
cok keyıflı
sufıcım kıyamam bayagı bı kırıklık hsssttım satırlarında senı cok uzmusler..
aslında keske yazsan...
ıcergını cok merak ettım
boylesı seylerın ıcınde neler oluyor
ınsan nelerle karsılasabılıyor dıye..
deryacım
sen kursa gıtmeden de bnu kadar marıfetlıysen
kesınlıkle bu konuda ısım olacagına ınancım sonsuz..
dılerım gonlundekı gıbı olsun..
not* yanımda oldugunu bılıyorum
kocaman sevgıler gonderıyorum sana
Can:)
nerelerdesın sen
bız senınle bı ara gezdıgımız dolastgımız yerlerı yazıyorduk bloglarımızda
hatta ben adalardakı gezımde bı fırını anlatmıstım
en ufak detayına kadar bılıyordun
sen de seyyahlardnsın:)
neden yazmıyrosun yıne boyle gezı yazılarını
Aysun:)))
sana ne kadar teşekkur etsem az
ben bu puf nokta ıcın mınnettarım
kurabıyelerımın sekıllerınde basarısız oluyrodum
oyle bı yol gosterdın kı:)
cok sagol bnı dahakını oyle yapacagım.
cok ama cok tsk edıyorum
sevgler gonderıyorum
Gençlerin mutfaklarda böyle maharetli olması bana çok hoş şeyler düşündürüyor.Çünkü ben evlenene kadar yumurta bile kırmamıştım.Umarım benim kızım da böyle mutfaağa meraklı olur.
Hala mecburiyetten giriyorum mutfağa.Evin asla sevemediğim bir bölümü..
nesecım babamdan sonrası bız annemle basbasa yasadık..
son ıkı senesı
tamamıyle hersey bana kalmıstı
o donem ıs basa dusunce
herseyı yapar oldum..
ellerine sağlık harika görünüyor.. hiç zencefilli kurabiye yemedim ama eminim tadı özeldir.. bizim için burası "Öykü Cafe" oluyor sen böyle yaptıklarını paylaştıkça :)
kurabiye adamları paketlemişsin ama dikkat et işyerinde kaçabilirler.. çok yaramaz olur onlar :)
burada yakaladım ben de bir tanesini:)
bir de bu çeşit yapıyormuşsun kurabiye adam söyledi bana :)
bundan da isteriz bir dahaki sefere.
veragocum:)
bu kurabıyede aslınd basarılı degılım:)
sekıllerınden de belldır..
sen var ya cok tatlısın:))
ne guzel yapmıssın kurabıyeyı:)
ba yıl dım:)))
sevgılerımle
cok koptuk malesef..:) o fırında aklımda o konusmamızda o yazında..:) yazmaya basladım tekrardan blogda en kısa zamanda da gıttıgım yerlerı yazacagım:) gerı dondum yanı.:)
Hosgeldın o zaman:) yenı guzel yazılarını merakla beklıyorum
:)
Mmmm.. nefis. Öykü'nün limonlu kekini özellikle merak ettim :) Bu adamların şaşkın ve ürkek bakışları bence daha iyi olmuş. Yerken daha bir şevke gelir insan hehehehe :) Ellerine sağlık, hayallerinin gerçek olması dileklerimle...
mit ısın ılgınc ynı
hepsının yuzu karakterıstık oldu:))
kımı guluyor kımı aglıor kımı kızgın:))
dıleklerın ıcın tsk edeırm:))
karsılıklı duygularımız.
kurabiyeler çok güzel gözüküyor :) eline sağlık. Bu arada kutu da çok havalı geldi gözüme:))
kutunun bı 14 senesı var:))
gercekten guzel:)
kurabıyelrde sekıl acısından pek basarılı olamasam da
tatları gercekten guzeldı:)
tsk ederım
Yorum Gönder