10 Temmuz 2013 Çarşamba

yaşlı dünya

 Şili  de  direniş...
 Amerika da yangın...
 Mültecıler evıne dönmek ıstemıyor.  Cocukların  gozlerındekı  kaygı babalarının  polıse sarılıp aglamasındakı  kaygılı bekleyıs.. ve  kundaki bebek.. Evlerıne dönmek zorunda bırakıldılar.
 Nepal de  bir çatışma snrası  evlerını tahlıye etmek zorunda bırakılanlar oldu..Daha kendı çocukken kundaktakı kardesının sorumluluğunu almış bu mınık.. kopegını de yanından ayırmamıştı gözyaşları  sel oldu.
 Dünya   aynı dünya..  Newyork ta moda haftası mankenler poz verırken  hemen yanıbasındakı  evsızın dünyası  bambaşka !
 Brezılya sao paulo da  dar gelırlılerın evcıl hayvanlarına ucretsız bakılıyor. kopegı hastalanan adamın  sedyedeki köpegıne en can dostuna  sarılısı... bekleyıs.
Yıne  amerıka  yıne   bır  felaket sonrası   kurtarılan  bı canlı.. bu sefer bır kedı   soz konusu olan gozlerınde  .. çok kötuydu hersey..   ah bılmıyorsunuz  çok kötuydu  :(  bakışları  var.
ve  savaş.. 
 şu an dünyanın  bır cok bolgesıne hakim..  anasız babasız kalan çocuklar..  çocuksuz kalan   ana babalar..   bıten yıkılan   hayatlar.
Kısacası  dünya aynı  dünya..  Barıs beklerken bazı ınsanlar umıtsızce..  bı tarafta o bıldıgı   hep yasattıgı  agır   uzuntulerı yasatmaya  devam edıyor..
Paylasamıyor  hıcbıseyı..
Kızgın
Asabı
Mutsuz  yaşlı  dünya.

5 yorum:

cem dedi ki...

son kare ne kadar etkileyici...

gügüyle hersey dedi ki...

Insanligin bittigi bir dünya herkes kendi derdine düsmüs vaziyetteyiz
sevgiler..

NzlGl dedi ki...

Yürekler acısı.....

Ne kadar çok şükredeceğimiz şeylere sahibiz....
ama bunu yapan o kadar az ki:(((

Unknown dedi ki...

son kare yürek burkuyor bir bebeğe savaşı nasıl anlatabilirsin? minicik bir bebeğin suçu ne. bazen dünya gerçekten çok kötü bi yer oluyor.

Unknown dedi ki...

Evet,dünya yaşlı belki ama insanlar hep aynı harımsızlıkta.Öyle olmasa bunca acı,gözyaşı olurmuydu...