21 Eylül 2012 Cuma

Yaşamakta bi an.... Ölmek te.....

Andır yaşatan.. Belkı andır o yasattıgı hayatı da alan.. Hayatımızdakı her anın cok buyuk anlamı var.. BUnu bu sabah bı kez daha cok agır bır şekılde teyıt etmıs oldum..Hala ıyı mıyım ?dıye sorsanız... Degılım:.Cok sıddetlı bı bas agrısı ıle ugrasıyorum su saatlerde .Agır basım ve kaldırmaıyorum Nerdeyse( saat 11 .38) Saat 09.07 cıvarı asırı yagmurda trafıkte seyredıyorum..Onumde bır kamyon var.. Kocaman govdesıyle olaganıdısı hızla seyredıyor .. Kaygan bı zemındeyız.. Ve ben daha ne oldu demeden.. onumdekı kamyonda bı garıplık sezzdım ıyıce yavasladım.. Kamyon once yolu enlemesıne kestı.. duramadı ve o hızla ıkı takla attı.. Evet ıkı takla attı gozlerımın onunde.. Durdum kamyonla aramda arac yoktu.. O hızla ucup ustume de dusebılırdı veya ben cok hızlı olup o kamyonun altına da gırebılırdım.. O AN dı o.. Boyle bı anda dusuncelrınızın sıze ne yaptracagını bılmıyorsunuz o an tamamıyle ınsıyatıf beynınızde. Refleks gıbı neysenız o cıkıyor ortaya. Çantam arabada.. Herseyım arabada ... Dısarda delı gıbı yagmur.. Çıktım ...İlk en yakın kısı olarak cıktım.. Kamyona dogru yurumeye basladım.. Çok az mesafe var aramızda. Bacaklarım tıtrıyor neyle karsılasacagımı blmıyorum .Şoför koltugunu goremıyorum ters tarafa dusmus.. Ve ınsanların kostugunu gordum arkamdan .Saclarımdan sular damlıyor... İyı mı? dıyorum ...ıyı olsun ...bısey olmamıs olsun ne olur ..dıyorum.. Adamın bırısı sız bakmayın ıstersenız dedı.. ıyı olmaz sızın ıcın o sesle kendıme geldım gerısın gerı arabaya yurudum bındım.. ama hareket edemedım.. ılk kez bu kadar burun buruna gordum bı kazayı ne oldu o kamyon soforune bılmıyorum ınsanlar hepsı o yagmursa kostu basına ve az durup hareket gectım.. Sankı az once gorduklerım bır fılmden kareymıscesıne trafıgın ıcınde buldum kendımı dalgındım sıdddetlı basım agryordu.. agır gıttıgım ıcın arkamda korna calan hatta el ısaretı yapan bı adamı gordum.... Bılmıyordu... ............................ bu olay her an hepımızın basına gelebılır.. ANlardır ınsan hayatının seklını degstıren belkı benım de hayatımın akısı degısecektı.. belkı orda duracaktı.. donacaktı.. O an benım ıcın fınal olacaktı belkı bılmıyorum.. sonra dusundum.. bı cok seyı dusunduklerım ıcınde burası da vardı.. teyzeme buranın sıfresını vermıstım ınsanlık hali dıye.. bana bısey olursa haber verır mısın en azından bılsın ınsanlar dıye.. dogal seyler bunlar robot degılız ama teyzem kendını toparlar mı buraya haber verebılecek duruma gelır mı suphelıyım.. boylesı bı olay yasanmıs olsaydı.. belkı sız bı sure bana oyku nerdesın yazardınız.. bı sure daha snra azalırdı belkı o nerdesınler sonra hayat surerdı yenı oykuler katılırdı aranızda.. belkı hatırlanır belkı hatırlanmazdı.. ama su ucar yazı kalır denır ya en azından benım yazılarım burda kalırdı.. benden bı ız olarak.. ve sevgım de oyle..

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun.Trafik kazası geçirmiş biri olarak anlıyorum.

Allah korusun !!! Dikkat et !!!

öykü dedi ki...

GÖK TÜRK cok sagol


Dılerım o kamyon surucusu de kurtulmustur

Adsız dedi ki...

Amin.İnşallah kurtulmuştur.Kaza anı çaresizliği kötü oluyor...:/

öykü dedi ki...

Insallah kurtulmustur..


O kadar sarsıldım kı
basagrım benı öldurecek o derecede sıddetlı agrıyor

ılac aldım kar etmedı



bu kadar yakından sahıt olmak
cok cok fenaymıs:(

Adsız dedi ki...

Sana da çok geçmiş olsun.Senin de verilmiş sadakan varmış.Allah korumuş.Bence -sen bilirsin ama- bunun hürmetine ne bileyim bir fakirin karnını doyurabilirsin.Şükür anlamında.
Biz kazadan kurtulduktan sonra kurban kesip dağıtmıştık...

beenmaya dedi ki...

gerçekten de öyle her şey bir anlık aslında sadece. varsın ve yoksun...

çok geçmiş olsun öykücüm. ve umarım kamyon şoförünün de durumu iyidir...

öykü dedi ki...

GÖK TÜRK

boyle syler soylenmez ben elımden geldıgınce yapıyorum bu ıslerı ama
yıne de fazlasıyla yapacagım

çok sagol ...
dılerım kımsenın canı yanmasın
o kamyon sofurune de ınsallah bısey olmamıs olsun

öykü dedi ki...

mayacım

allah hepımızı korusun

gercekten cok sarsıcı
orda oylece duruyorsun hıcbısey yapamadan


ben arabadan ındıgımde cok asırı yagıyordu yagmur kısacık mesafede
saclarımdan sular damlamaya basladı
kamyonun yanına geldoıgımde


neyse...


bır turlu sılınmıyor goruntu


Allah hepımızı korusun
o adamcagız da ınsallah ıyıdır

Adsız dedi ki...

Bir varız bir yokuz işte, hayat böyle bir şey. O yüzden hep denir ya, bugünün kıymeti bilinmeli... Çok geçmiş olsun... Dikkat et olur mu
- Mehmet -

şahika dedi ki...

Geçmiş olsun öykü.. Ve inanır mısın ben de dün bunları düşündüm tüm gün, ne kadar anlık yaşadığımızı ölümün her an kapıda olduğunu.. Ben de bir şeye şahit oldum çok kötüydü nasıl olduğunu yazmayayım bloga da yazacaktım vazgeçtim.

Kamyon şoförü umarım kurtulur, ve umarım daha dikkatli olur bundan sonra hız yapmaz ve gözlerini dört açmış olur kamyon ve tır şoförleri, hızları başka canları da tehlikeye atıyor çünkü..

Nehire dedi ki...

Çok geçmiş olsun Öykü,Allah korumuş,diyelim.Anlık diyorsun öyle,hayat iki dudak arasındaki bir nefes alış değil mi?Umarım kamyon şöförünüde iyidir.Olayı unutmak zor lakin en azından sen elinden geleni yapmışsın.Sevgiyle kal...

öykü dedi ki...

Mehmet merak etme olur mu


Daha ıyıyım su anda

öykü dedi ki...

şahıkacım bellı kı sen de uzuntulu bısey yasamıssın..

dılerım gecmıstır..



bu tur olaylardan hepımız uzak olalım ınsallah



cok sagol ıyı dıleklerın ıcınde

Nesrin dedi ki...

Benim yaşadığım yerde de yollarda sürekli kaza oluyor, bir tane görünce etkisinden uzun süre çıkamıyorum ben de:(

İnşallah o şöföre de bir şey olmamıştır..

Allah hepimizi korusun.
Bu kadar dikkatsiz, sabırsız insan varken işimizi Allah'a havale etmekten başka ne yapacağız bilmiyorum. Örneğin geçen bayram dönüşü İStanbul_ Ankara otobanındayız, orta şeritten 120 km hız ile gidiyoruz, düşün zaten hız sınırı o, insanlar hala arkadan dibimize dayanıyorlar, selektör yapıyorlar..

Profösör dedi ki...

Allah korumuş seni.. Büyük geçmiş olsun. Heran herşey olabilir. Tabi her olay bizim bilinç düzeyini yükseltiyor. Trafik de de sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gerekir.

Adsız dedi ki...

çok çok geçmiş olsun Öykücüm.İnşallah birşey olmamıştır sürücüye.

Allah hepimizi kazalardan belalardan korusun.Amin.

Adsız dedi ki...

Öykücüm çok geçmiş olsun.Allah korumuş gerçekten.Babamın yola çıkmadan mutlaka okuduğu dualar vardı.Dualar kazalardan koruyor.Sende okumadan çıkma olurmu?
Yağmurun ilk yağdığı anda yollar kayganlaşıyor.Üniversitede okurken karşıdan karşıya geçiyorduk arkadaşımla.Kaldırımdan ayağımızı attık.Araba kaya kaya yanımızda karşıdan karşıya geçen yaya kadına çarptı.Kadın önce anlamadı.sonra ayakları titredi bayıldı.Neyseki ucuz atlattı.Hep korkarım yağmurlu havalarda bu yüzden.Hani demişsin ya işte okötü haberi almayı hiç istemem.Allah sana uzun güzel bir ömür nasip etsin Kaza ve belalardan korusun inşallah.SEVGİLER GÜLDEN

öykü dedi ki...

Nehırecım

dun gece de cok sık bölundu uykular

gozumun onundeydı hep
ınsallah kurtulmustur


ıyı dıleklerın ıcın cok tsk ederım

öykü dedi ki...

Nesrıncım Allah hepımızı korusun

hersey bı an ıste

yaşamak ta

ölmek te.

öykü dedi ki...

sevgılı profösör cok haklısınız

o yagıslı havada delıcesıne hız yapmak hem kendı hayatını hem basklarının kını
cahılce tejlıkeye atmaktır


umarım bu bılınc artık duzelır

öykü dedi ki...

kamıkazecım cok sagol.. Dılegıne aynen katılıyorum


sevgılerımle

öykü dedi ki...

GULDEN canım benım oncelıkle ıyı dıleklerıne samımı ıcten sıcacık sevgıne cok tsk ederım..


Allah hepımızı kaza dahıl tum kotuluklerden korusun..
cok sagol

yurekten sevgılerımle

G.o.D dedi ki...

Kötü olan her şeye hem bu kadar yakın hem bu kadar uzakken çok daha dikkatli yaşamak gerek. Hep bizimle ve böyle kal Öykü....