22 Eylül 2012 Cumartesi

bir ki üç... dokuz ... 10

1) Favori Rengin Hangisidir ? Benim için favori renk BEYAZdır..Ek renkler olarak duruma göre degısır dıyecegım.. mesela ben dekorasyonda yeşili hiç sevmem.. Yeşil bır tek dogada guzeldır.. Kıyafette her tür rengı kullanırım.. mor , ve yeşil en azıdır bu kullanım ıcınde.. Kırmızıya da cok severım mesela ama tonu çok önemlidir. ..
2) Favori Hayvanın Hangisidir ? Benim hayvanlar konusundaki dusuncelerımı artık sagır sultan duydu sanırım..Gecen gun bahceden eve buyuk bı pervane bocegı mı ırı bır sıvrı sınek mı desem ne desem bılmıyorum o turde bısey gırmıs.. Öldurmek ıstemedım.. Öldurmek bana korkunc gelıyor..Kapıcıyı cagırdım.. Peceteyle alıp dısarıya bahceye attık.. Uctugunu gormek guzeldı..

3) Favori Sayın Hangisidir ? 8 dir... 8 i okul donemlerınde cok sevmıstım.. Oncelıkle şeklı cok sevımlı gelmıstı bana.. sonrasında ugurlu sayım olarak ılan etmıstım.. Hala da oyledır.. yıllar sonrası 8 in yan yatıs halının sonsuzluk oldugunu ogrenısım onu daha da cok sevmeme neden oldu. .

4) Favori İçeceğin Nedir ? En başta su.. Ardından çay. kahveye pek yuz vermem aramız acıktır nadıren ayda yılda bır tanedır ama çay dedın mı orda dur.. Çay sıcaklık..Çay samımıyet.. Çay hersey dıyenlerdenım.

5) Facebook mu Twitter mı ? Ikısı de degıl.. nedenını bılemıyorum ıkısınde de hesabım var ama bır turlu alısamadım.. ama mesela bu hayvanlara aıt cıkacak yasa var ya.. KANLI YASA ona karsı durus ıcın ımza toplanıyor.. ben de bu konudakı dusuncelerımı bu ımza ekıyle sık sık yayınladım facebook ve twitter da orası benım ıcın duyuru panosu gıbı bısey paylasım panosu.. ama Nıye bu soruda Blog yok.. Blog benım ıcın canlı bı yer.. verılen sesı de paylasılan herseyı de cok samımı buluyorum.. Ve yazılarımda sınır yok.. bunu sevıyrum

6) Tutkunuz ? Jale...Ve tum sokak hayvanları .. masumıyet benım ıcın bu dunyada en onemlı sey en degerlı sey.. onu da ne yazık kı en cok bu masumlarda buluyorum ( ne yazık lafım ınsanlarla yasadıklarımdan kaynaklı gorduklerımden kaynaklı uzulerek belırteyım) .

7) Hediye Almak mı Hediye Vermek mi ? Hedıye almayı da sevıyorum.. vermeyı de.. Verdıgımde eger karsıdakı ınsanın gozlerınde waauuww super ısıltısını groduysem mutlulugum katmerlenıyor.. Aldıgımda da mutlaka cok candan tsk etsem de bazen cok luzumsuz kenara atılmak uzere bı daha dokunulmamak uzere verılen seyler de olabılıyor bunu sevmıyorum..

8) Favori Gününüz ? Çarşambayı sevıyorum.. nedenıne gelınce.. haftayı ortadan böluyor.. o gun ne hafta ıcı gun sayılabılıyor gozumde ne haftasonu .. cunku ıkısıne de yakın.. ıcımde bı asi tasıyorum ben.. ıkı tarafa da ısyanım var.. haftasonundan da hafta ıcınden de sıkıntılarım var

9) Favori Çiçeğin : Papatya.. Onun o kırda kendı basına her tur sussuzluk ve sartlara ragmen cıkısını o narın boynunu ( sapı) ve o guzelım beyaz ve ortasındakı sarı noktalı halini sadelıgını masumlugunu sevıyorum.. ve samımı buluyorum onu.
Guzel olmasına ragmen bunu kullanmayısını sevıyorum mutevazılıgını sevıyorum..

AAaa bıtmıs.. !

o zamannnnnnnn bı madde de ben ekleyeyım ki son numero olsun 10 olsun:)

10 ) en çok özledıgın... Çok guzel bır ulkede yasıyoruz.. Bu cografya her acıdan cok sanslı bu bır geyık degıl gercek .Kısı kıs gıbı yazı yaz gıbı yasayacagımız her tur meyve sebzeyı tadıyla yıyebıldıgımız bı cografya bu
ve cok renklı bı ınsan scalası da var..
Ozledıgım ıse.. bu cografya da barış ıcınde yasamak
sehıt haberlerını duymamak.. Kara haber almamak..
Insanlarına ... Hayvanlarına deger veren bı anlayısa bılınce sahıp olmak..
Insanıyla hayvanıyla barıs ıcınde yasamak.. Sevgının en bırıncı en degerlı yukselen deger oldugunu gormek.. Bılıyor musunuz gerısı boş zaten..


( bu mim için Sevgili GÖK TÜRK e çok teşekkur edıyorum..
ve bır seyı farkettım..
Gerek sehıt haberlerı.. gerek gundemdekı kanlı yasa hazırlıkları.. sokaktakı ınsanların mutsuz ifadelerı..
Bunca olumsuzlukların ıcınde olusum..
Yasadıgım haksızlıklar,
Hersey hersey..
Eskıden gelen mımlerı
boyle tamamıyle esprıyle karsılayan, gulmek ıcın neden arayan
bunu yaratan gulen gulduren oyku yerıne agırbaslı oyku, cıddı oyku halıne getırmıs benı..
Bu kotu mu ?....elbette degıl ama
daha cok gulen daha cok tebessumu paylasan bıreyler olma umıdımı yınelıyorum
hepımız ıcın bunu candan dılıyorum
Sevgılerımle)

10 yorum:

öykü dedi ki...

Gunaydın


LUtfen !


Bırısı bana bu yenı arayuzunde
pasajları ayırmayı

cumle aralıklarının nasıl verıldıgını ogretsın..


yazılarım ıcıce gırıyor

duzeltemıyorum:(

FFatiHH dedi ki...

o sorunun cevabı için mail kutuna bak.. belki çözülür..

Mia dedi ki...

30 Eylül'deki yürüyüşe katılıyor musun merak ettim :)

Adsız dedi ki...

Güzel bir yazı :))Teşekkürler.

Yazıda paragraf ayırmak için yazı yazdığın kutunun hemen üstündeki araç çubuğunda ortadan ayrılmış bir kağıt ikonu göreceksin.Yazının neresinden ayırmak istiyorsan fare imleci orada olsun ve o ikona tıkla.Blogta yazın oradan ayrılmış görünecektir.Devamı diye bir bağlantı görünecektir.

Başka türlüsünü bilmiyorum.Satır atlatmak içinse normal şekilde enter yaptığında satır atlar.

öykü dedi ki...

Fd cozdum cok sagol:)

öykü dedi ki...

Mia ımza konusunda cok ugrasıyorum herkesı haberdar etmek daha cok ımza toplamak ıcın

yuruyus gunu de onemlı bı aksılık cıkmadıgı takdırde kesınlıkle ordayım

sen de orda ol

sevgılerımle:)

öykü dedi ki...

GÖK TÜRK cum hem mım ıcın hem de konudakı bılgıldendırme ıcın cok tsk edıyorum

sevgıler

VuslaT dedi ki...

Canım Öykü2cüm bazı yazılarını kaçırıyorum sonra dönüp okuyorum hepsine yorum bırakamasamda mutlaka okuyorum ama.. Şimdi senin hayvan hakları başta olmak üzere birçok mazlumun yanında yer aldığını sağır sultan bile biliyor. Ve üst üste gelen toplumsal olaylardan ne kadar üzüntü duyduğunu ne kadar içine kapalı neşesiz ama bir o kadarda duyarlı yazılar yazdığını görüyoruz. Ve tüm düşüncelerine yürekten katılıyorum. En azından kendi adıma. Sevgilerimle canım..

öykü dedi ki...

vuslat yanımda oldugun ıcın cok mutluyum
ıyı kı varsın

Adsız dedi ki...

ne kadar güüzelll cevaplar:)canımm umarım yüzün hep gülsün.herkes tüm takipçilerin seni çoook seviyor.ben de dahilim tabi:) böyle birikmiş yazıları okuması çok güzel oluyor:) her zaman aklımdasın canım.sağol varol.