20 Ağustos 2010 Cuma
macaron
Bazı lezzetler vardır..
Görünümü ıle albenılı..
Renkleri ile çekıcı..
Düşünürsünüz..
Alsam bı tatsam mı?
nasıl bı sey acaba?
Ama bi turlu elınız gıdıp te almazsınız
Hele bir de
benım gıbı tatlıya düşkünlügü
olmayan ınsanlardansanız..
Boyle merak etmeme ragmen ugrayıp ta alma konusunda tembellık yapmıstım macaron ıcın
yanı macaron la bulusmam bayagı gecıkmişti.
Ama bugun tam da önünden gecerken merakımı yenemedım..
İçerı gırdım..
son derecede kibarlar..
ne ıstemıstınız efendım?
buyrun..
derken onlar ben kendımı
macaronların önunde buldum
ıncelıyorum
aman tanrım!
ne cok cesıt
cıkolatalısı
vısnelısı
cıleklısı
vanılyalı
lımonlu
vs vs vs vs
yurt dısında sımdı acı bıberlısı bıle yapılmıs
Ne kadar istıyorsunuz dedı görevlı...
*Açıkcası tadımlık dedım
3 tane farklı alıp tadayım..*
bı tane uzattı
ben daha bu cumleyı soyler soylemez ikram olarak..
vanılyalı
mmmm
enteresan bı tat
guzel hafıf
beze gıbı de
ama degıl de :)
ıcınde de badem ezmesı gıbı bı tat sezdım sankı vanılya ıle bulusturulmus
Hoştu..
Aldım 3 tane macaronumu göruyorsunuz resımde zaten...
kasada 5 TL odedım..
neden mı?
kılosu 100 Lıraymıs meger
ben normalde cok bol bolcuyumdur
e ıyı kı de 3 tane demişim :)
ya boş bulunup 2 kılo sar kardesım ordan:))
deseydım:P
Adı macaron
Tadı çeşit çeşit ve guzel
beherı de böyle işte..
merak edene..
tatmamıs olanlara
tatmayı dusunenlere
kucuk bı bılgı mahıyetınde
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
29 yorum:
:-)olmazsa ben tatmayayım, nasılsa sen anlatmışsın. Farzet ki yedin, diyeyim kendime barim:-)
:))
Ecehan acıkcası ben de bı daha almayayım
guzel ama
tatmıs oldum:))
bu yeter
yapılışı var bloglarda..yapmak lazım arada:)
o çafçaflı paketinden anlaşılıyor fiyatı:)eskiden mahalle arası satılan pamuk şekelerin tadını verdi mi öykü?
:) Evet... Çayın yanına aperatif diye aldığım macaroniler, akşam yemeğinden daha pahalıya mal oluyor mübarek...
Gereksiz pahalı; ama pek pek pek lezzetli bir meled..
zoitsa deneyenler pek aynı tadın yakalanamadıgını soyluyrolar
yapımıoldukca zor
hanı nedır dıye benım gıbı merak eden varsa:))
basına gelecek ne ogrendık hep bırlıkte
alıp tadın:))
derım
öküz
gercekten ben vanılyalısını lımonlusunu
cıleklısını tattım
e guzel:))
keske daha ucuz olsaydı
İyi ki de sevmediğim bişey macaron:)
nehır gercekten az sevmek lazım:))
Öykücüm resmini Görünce hatırladım.
Acı Badem kurabiyesi olsa gerek. Fransa'da, Almanya'da İsviçre'de Bâkérei'larda daha değişik katkılılarına raslamak mümküm, fiyatı Kğ 19.90 Euro,
Tabii Türkiye'de Orjinal adıyla(Makoron) satışa sunulasının amacı "özenti furyası" fiyat katlamasını sağlamak.)
sevgiler.
tam roma kültürünün tatlısı.. ismi de eski italyancadan geliyor. tabii her zaman olduğu gibi fransızlar romalılardan daha romalı olarak :) benimseyip almışlar, bir sürü çeşidini yapmışlar.. zaten bizim mutfak kültürümüz çok zengin diyenler hep başkasından alanlar.. açıkçası biz de öyleyiz, bizim de çoğu yemeğimizin kökeni ortadoğu kültürleri bu da çok doğal sonradan bu topraklara geldik ve zaten o insanlarla karıştık.
ben böyle buralar için aslında yabancı bir yemek görünce içimden diyorum ki italyanlar fransızlar bizim baklavayı mesela yiyiyorlar mı? ya da bizim herhangi bir yemeğimizi benimsemişler mi? biz neden onlarınkini alalım? hadi ticari pastanelerde yapılır yenir ama evde yapmak, o derece benimsemek kendi kültürümüze zarar verir bence. latin kültüründe herşeyin renklisi, cafcaflısı rağbet görüyor, bu tatlı da tam öyle. güzel ama bize uymuyor.. badem ezmesi binlerce yıldır buraların usulu ile de yapılıyor, onu tercih ederim.
Sanırım ben uzayda yaşıyorum : ) macaronu ne gördüm ne duydum bu ne yaa : )burda satmıyorlar mı acaba,gerçi pastanelerede pek uğramam ondan buna cahil kaldım galiba.Ve görünüş olarak hiç ilgimi çekecek birşeyde değilmiş.Yemeden böyle önyargılarım vardır çoğu tatlılara bu onlardan : )
Afiyet olsun tatlım.
Ekin
Nıdacım
acıbadem kurabıyesı degıl
cok farklı bı tat ve gorunume sahıp
yurt dısında da sanırım aynı ısımle sunuluyor
fıatı yurt dısında macaron olarak kaca bılemıorum ama
burda yanı
ne dıyeyım bana bayagı bı pahallı geldı
verago
yurt dısında bızım baklavalarımız yenıyor..
hatta su an
yunanıstan
baklava bana aıttır
benım tarıhımde vardır
dye tescıllendırme eylemlerını neredeyse tamamlamıs durumda
yanı baklava adyla şanıyla Turk tatlımız goz gore gore elden gıdıyor..
dunya farklı lezzetlere acık..
ben de oyleyım
ben farklı tatları denemeyı severım
yurt dısına cıktıgımda da
farklı tatları denemeyı hep tercıh ettım
boylelıkle yenı yenı seylerı ogrenmıs oluyor ınsan
cunku yemek te bı kultur..
farklı seylerı kendı gundelık yasamına katmak ta guzellık yaratıyor..
sevgıler.
Ekıncım:)
ben de ılk kez denemıs oldum
tat olarak hos
ama olmazsa olmaz denecek turde bısey degıl
olmasa da olurmus:)
sevgılerımle
Bencede,kilosu 100 tl: ) ben bir sürü profiterol alırım daha iyi: )
Sevgiler canım.
Ekin
Baylan :))))
sunum
lezzet
dukkana gırdıgınde gordugun hızmet
mukkemmel:)
hıcbısey dıyemem
kesınlıkle oyle.. bıde ben orada suprız dogumgunune maruz kaldım..:)) maruz kaldım dedıgıme bakma.. hergun olsa kalayı:))
Can
sanslıymıssın
lezzetlerı super:))
ve bı tarıh..
bı baylan yazısı yazmalı :)
Can mutlaka yaz:)
baylan cok eskı bı kurulus
bı cok sanatcıyı agırlamıs
ozel tatlıları
ıceceklerı olan
ozel bı yer
kadıkoydekı oranın merkezı
bebek te de yerı var
bebektekı cok şık
evet, kadıkoydekıne gıtmıstım.. asıl kadıkoy ıle ıstıklaldekı subelerı meşurdur.. gercı ıstıklaldekı suan oxxo olan yermıs:)
bebekdekınıde senden duydum merak ettım :))
yenı acıldı
çok şık
bebek otelı starbuck ı falan gecıyorsun
sonrasında..kalıyor..
denız kenarında degıl
ama lezzetlerı ıcın tercıh edılebılır..
kesınlıkle oyle ama ben yınede once kadıkoydekıne gıdılmesınden yanayım.. önce geçmişi sonra modernı gorelım :)
ben de aynı fıkırdeyım
her kadıkoye ınısımde mutlaka ugrar
arkadakı kucucuk bahcesınde bıseyle ıcerım
ama bebek te ısım oldugunda da
burası ayrı bı alternatıf
Öykücüğüm senin mutfağa olan ilgimi bildiğimden bir güzellik yapmak istedim.
Klasik Macaron Tarifi
- Bir pastane tepsisine tereyağı sürülmüş yağlı kağıt döşeyin.
-350 gr toz şeker ile 250 gr toz bademi karıştırın.
- Bir tutam tuzla hafifçe çırptığınız dört yumurta akını yavaş yavaş katın.
-Hamuru yağlı kağıt üzerine yaklaşık 30 küçük parça halinde dökün.Pişirme sırasında yapışmamaları için aralarına mesafe bırakın.
-Önceden ısıtılmış 200 C fırında 12 dakika pişirin.
-Macaronları bir spatula yardımıyla kaldırın ve nemli bir tepsi üzerine dizin.
-Birkaç dakika bekledikten sonra ikişer ikişer yapıştırın ve tamamen soğumalarını bekleyin. 50 gr toz kakao ile koku verebilirsiniz.
Yumuşak Macaronlar
-Derin bir kapta 250 gr toz badem , 450-500 gr pudra şekri , bir paket şekerli vanilya ve bir tutam tuzla çırpılmış dört yumurta akını karıştırın.
-Daha sonra bir tutam tuzla iyice çırpılmış dört yumurta akı daha katın.
-Bu karışımı 5 mm çapında düz uç takılmış krema torbasına koyun.
-Tereyağı sürülmüş yağlı kağıt yayılmış tepsiye aralıklı olarak dizin.
-Önceden ısıtılmış 180C fırında 15 dakika pişirin.
neşeeee
:)
harıkasın
cok sevındım
denıycem mutlaka bunu
cok cok tsk edıyorum
Afiyet olsun canım:))
wow 3 tanesi 5 tl mi?
öykü'cüm iyi oldu söylediğin hep merak ediyordum tadını demek ki ben de 3 tane isteyeceğim:)
Yorum Gönder