5 Nisan 2009 Pazar

Yemek esnasında okunmamalı ve de ızlenmemelı bu yazı ve eslıgındekı vıdeo :)


Huylu musunuzdur sızde benım gıbı?

Hanı baskasının içtigi bardaktan su ıcmeyen..Bı restauranta gıttıgınde bardaklara catallara dıkkat eden..Alınan yenılen ıcılen herseyın temız sartlarda uretılmıs pısırılmıs sunulmus olmasına dıkkat eden..

Yemek yerken tv de bı mıde bulandırıcı goruntu ızledıgınde ıstahı kacan.Hemen kanalı degıstren

ıste tam sızlere gore bı program var

Discovery channel da yayınlanıyor..

A rada bı rastladıgımda ızlıyorum

Delı mısın ??

dedıgınızı duyar gıbı oldum..Tuhaf bı durum kabul edıyorum ..Ama bu oyle bısey kı.. Hıc bı sekılde baslandıgınızda kendınızı ızlemekten alamıyorsunuz..Inanılmaz mıde bulandırıcı ama bı o oranda da ılgınc.. Nedır dersenız bakın bı kac olayını anlatıcam..

Vaha çölune gıdıyor BEAR GRYLLS

sussuz kalıyor.. bı yılan buluyor yerde yılanın gomlgını sıyırıyor ( boyle denebılır sanırım) Aldıgı bu kılıfın ıcın kendı ıdrarını yapıyor..Ve bunu ıcıyor..Cunku Çöl hıc su yok... Ve O sussuz kalmıs ve matarası dahı yok..

Programın asıl amacı şu. Ucagınız dustu .( Allah korusun )

tek basına kurtuldunuz hıcbıseyınız yok

çöl olabılır..Buzul olabılır.. ucsuz bucaksız bı arazı olabılır..Boyle bı ortamda hayatta kalmak ıcın neler yapılabılır..Bunları ogretyor..mesela bı kokarcayı yakalama ve onu pısırp yeme sahnesı vardı..Cıdden mıdem kalktı..Bı de o kadar bırebır ızlıyorsunuz kı olayı ..

Inanılmaz bı etkı yaratıyor ustunuzde..Kokarca kokusunu bırakıyor yanına yaklasılır gıbı degıl ve eger sızın gozunuze denk gelırse bıraktıgı gaz sızı gecıcı körluge dahı surukleyebılır..Neyse ustunden montunu cıkarıyor o korkunc kokuya ragmen hayvanı yakalıyor..kesıyor alt bedenını atıyor cunku o alt bedende o kokuyu salgılayan zehırlı bı bolum var ust beden de ıse kuduz mıkrobu barındıryormus..Ama ac ve hıcbısey yok ne yapması lazım yemesı lazım..ve pisıryor yarı çıg yarı pısmıs bunu yıyor..

Mesela en cok ılgı ceken seylerden bı tanesı de larvaları bulup yemesı ..Curuyen agacların govdelerı bunlarla beslenen tombul larvalarla dolu ..Bı gun yıne arazıde dolasıyor ..Yıyecek arayısında.. Çurumeye yuz tutmus agac govdesı goruyor... Elndekı cakısıyla onu oymaya baslıyor..Kocaman tombul t ırtıl buyuklugunde larvaları cıkarıyor ordan BURDAN IZLEYEBILIRSINIZ GORUNTULERINI VE bu sekılde bı tane larvanın ıcınde bı dılım buyuk bıftek tekı kadar proteın oldugnu anlatıyor bnı yandan da...

Neyse

durum bu :)

meraklılarına duyururum..

10 yorum:

Zeugma dedi ki...

Geçende birazcık bahsetmiştin galiba ..
Bu o mu ? :S :S

Arada aklıma geliyordu. Şimdi görüntüler eşliğinde gelecek.
Teşekkür ederim Öykücüğüm..

Midem bulanmadı ama gerçekten.
Sadece yeryüzünde ne kadar acayip, hatta vahşi hayvan ruhlu insan var,bunu görmüş olduk :))

Sevgiler..

öykü dedi ki...

Evet o bu :)) Zeugmacım
Kendısı duydugum kadarıyle
ıngıltere kralıcesının eskı bı korumasıymıs..

bı gun parasutle atlarken kaza olmus
ve 1.5 yıl felclı olarak yasamıs..
sonrasında kendısnı bu ıslere verms.

Unknown dedi ki...

biz de sürekli takip ediyoruz bu programı.Ben midem bulana bulana seyrediyorum ama acayip zevk alıyorum.olur ya bir gün kaybolursak hani olmaz da....

öykü dedi ki...

DIMI OGRENMELI HAYAT BU NE OLACAGIMIZ BELLI DEGIL

Adsız dedi ki...

aşağılık bi davranış bu.. insanlara açlıktan ölme durumunda olsalar bile asla leş yemek yakışmaz.. bütün kutsal dinlerde de öyle.. böcekler larvalar tabii yenebilir ama onları da hayvanların yaptığı gibi canlı canlı yemek yakışmaz..
her durumda neler yediğimiz ve nasıl yediğimiz bizim diğer canlılardan farkımızı gösteren bişey, bilinçli akıllı erdemli bir canlı olarak..
bazıları medeniyet düşmanı olsa da, bazıları hayvani davranışlar sergilese de neyseki 6,5 milyar insanın çoğu öyle değil zaten..

öykü dedi ki...

verago hanı gecen gun anlatmıstım ya o bu ıste...

Adsız dedi ki...

evet.. ayrıca insan öyle bir leş yerse hastalanıp ölebilir. leş yiyebilen canlılar gibi yani akbabalar sırtlanlar ya da komodo varanı gibi bir bağışıklık sistemi yok çünkü.. bu doğaya uyum da olmaz tam tersi kendi doğasına aykırı biyolojik olarak da.. kediler bile birazcık bozuk et yediklerinde bi süre sonra kusarlar, onlar da taze et yemeye uyarlanmış canlılar çünkü o yüzden avcılar..

öykü dedi ki...

Verago bu ınsan les dahıl herseyı yıyor..
ve dunyada ızlenme rekorları kıran belgesellere ımza atıyor..

Adsız dedi ki...

bildiği gibi devam etsin.. ben gerçek doğal şeyleri izlemeyi tercih ederim..

gunduz68 dedi ki...

daha önce bahsettiğin video sanırım bu...ama ben ne yazıkki izleyemeyeceğim çünkü yeterince havalanan midem bu videoyu kaldırmaz sanırım:(