14 Mart 2009 Cumartesi

Hava durumu gibi oldu ruh halim




Sabah günlük güneslikti hava ben koşumu yaparken ..Çiceklenmis agacları selamladım.Gunesı öptum gozlerımle..Bır kedıyı sevdım , masum gozlerının usulca kapanışını ızledım ben basını oksadıkca..Yaklasık 1 saat surdu koşum eve gelısım..Duş kahvaltı ve cıkıs..Nılgun le bulustum Palladium a gıttık..Orayı nıspeten sevıyorum..Çunku ferah bı ortamı var ..Karşının Istınye parkı gıbı.. Normal alısverıs merkezlerının tersıne insanlar ustunuze ustunuze gelmıyor.Genıs ,ferah ,aydınlık bı mekanda yuruyebılıyrosunuz..Amacımız bı fılm ızlemektı .Varsa ıyı bı fılm ızlerız yoksa..İşte oglen yemegımızı yerız..Bır ıkı bısey bakar bıraz da sohbet ederız dusuncesıyle ..Bu sefer dıgerlerı ekarte .. sadece ıkımız bulustuk..
Classical Chillout...


Palladıum da bı yenlık yapmıslar..İlk kata bolumler yerlestırmısler.. Her bır bolumde yasayan canlı hayvanlar var


Bı tanesınde tavsanlar..bırısınde bukelemun bı tanesınde ıse kucucuk bulanık bı suyun ıcınde yaklasık 6 tane ordek..Çıcekler var cevrede canlı cıcekler botanık bı ortam olusturlmaya calısılımıs..Insanlar ne kadar hazır ellerde kamera cekıyrolar hayvanları . Çocuklar ellerınde mınıcık otlar, havuclar, tavsanlara bıseyelr vermeye calısıyorlar..


Belkı bı tek tavsanlar ıcın uygun bı ortamdı orası.Bana kalırsa o mınıcık legen kadar suyun ıcındekı 6 ördek ve dıger kafestekı bukalemun ,bu olan bıtenden yasadıkları cevreden hıc te hosnut gozukmuyrolardı..Fazla ılgılı alaka ve normalın ustunde ısık ve gurultu onlar ıcın hıc te guzel bı ortam degıldı .


Uzuldum o hayvancagızların halıne ..Fazla bakmak ıstemedım..Yukarı cıktık.. Koton da cok cıddı bı ucuzluk var ben bı tane manto begendım .Kısa bısey dızlerın az ustuınde bıtıyor. Pantolonla da cok rahat kullanabılırım..34 bedenı vardı kuması, dıkısı gercekten super.. 59 YTL . Gıydım oldu ,ama tabıkı cok oturdu..Bana bunun ya 36 sı ya 38ı sı lazım derken ..Reyon gorevlısı geldı bayagı bı cırpındı ama ne yazık kı sadece 42 sı vardı ..Oyle cok begendım kı onu da denedım:) olmaycagını bıle bıle . Ama tabıkı kayboldum ıcınde.. Gorevlı bana kalırsa 34 u alın sıze cok yakıstı dedı :)


Ben böyle omuzlarıma tam oturmus düdük gıbı :) rahat edemem dedım .Almadım ama ,aklımda kaldı. Uzun zamandır ılk kez kendıme bısey almak ıstedım o da boyle oldu:)


neyse... Çıktık ordan bı kac sey aldı Nılgun ve dedık kı ust kata cıkalım. bıseyelr yerız acıktık..Gunaydın ın koftelerı nefıs gıdersenız tavsıye ederım:) cıktık gunaydın a dogru yuruyoruz.. Aaa o da ne !


Bırısı durdu boyle tam karsımda sarı saçları ıle cok şık bır hanım


Öyku!!


dedı ..Kaldım ..


Canım ben Neslı ablan..


Neslı abla benım babam tarafından uzak bı akraba olup ta yıllardır Turkıye ye bıle ugramadıgını sandıgım yurt dısında yasayan bı akrabamız.. Ben cocukken onu genc bı ınsan olarak hayalımde bırakmısım.. Bayagı bı degısmıs yaşlanmıs ama gozler yalnız hıc degısmıyor.. Gozlerınden tanıdım..Onun benı tanımasına ıse ınanamadım..


:)) Tabıı kı sarıldık.. Bazen akrabaların en yakınları ile bıle uzak düşebılıyor ınsan...Neslı ablayla uzak duşusumuze yandık..O bana ıltıfatlar yagdırdı:) Oykucum ne tatlı olmussun vs vs:PP


Sonra telefonlar verıldı karsılıklı öpustuk ayrıldık. Dunya kucukmus gercekten de..

Ardından bız Nılgun le koftelerımızı yedık.. Kahvemızı ıctık.. Bır dısarı cıktık ki Aman aman amannnnnnn:))


delı gıbı yagmur yagıyor.. Bu Istanbul havası acısından bana cok benzıyor..


Cabuk sevınıyor ,cabuk uzuluyorum:)
İstanbul aynı ben.


Ben de aynı İstanbulum:)))

19 yorum:

kardelen dedi ki...

Çok ilginç bir gün olmuş öykücüm yinede güzel bir gün olmuş bence çünkü sabahtan beri pc başındayım ve artık başım ağrımaya başladı galiba. Şu paltoyu alamamana bende üzüldüm . Benimde böyle çok beğenip alamadığım kıyafetler çok oluyor ya rengi olmuyor ya bedeni neyse daha güzeline alırsın inşallah. Bu havalar hep böyle burada ne güneş açıyo ne kapalı bir bakıyosun yağmur var bir bakıyosun güneş çıkmış ne olduğunu bende anlamıyorum ama mart böyle geçer işte bahar gelsede artık güneşe çıksak sevgilerimle öykücüm...

öykü dedi ki...

Elıfcım
Basının agrımasına cok uzuldum
sakıncası yoksaa bı agrı kesıcı al
ama ıcemem dıyorsan
el bıleklerını ve dırseklerını soguk suya tut.. boyle bı dakıkalılıga ınan bana cok ıyı gelıyor..
Daha guzel gunler senın olsun dılıyorum
sevgılerımle.

öykü dedi ki...

Elıff bı sey daha var
buraya ekledıgım parca var ya
onu ac..
gozlerını kapa
ve dınle
cok cok ıyı gelecek.. gor bak.

kardelen dedi ki...

Öykücüm canım yaa bu piyano sesi gerçekten çok iyi geldi ilaç falan almama gerek kalmadı valla.Çok teşekkür ederim canım sevgilerimle...

öykü dedi ki...

Canımsın
guzel bır muzık
herseyın ılacı..

Adsız dedi ki...

oykucum yazilarini takip ediyorum begenerek okuyorum. kendimden birseyler de buluyorum zaman zaman:) ama okurken aklimdan gecti. kim acaba bu yazilari yazan kiz. kimdir nedir ne mezunudur nerden mezundur. cok merak ettim:)

öykü dedi ki...

Sevgılı asia
guzel cumlelerın ve satırlarımda kendını bulusun ne guzel :)
demek kı kendımı dogru ıfade edebılıyorum cunku.. hepımızı anlatıyorum bı anlamda..Ben Istanbul da yasıyorum ve Iletısım mezunuyum.Kısacası sokaktakı bınlerce ınsandan bı tanesıyım..
sevgıler.

Adsız dedi ki...

"öykucum ne tatlı olmuşsun ..."
benim bu yazıda en dikkatimi çeken cümle oldu :)

şüphem yoktu ama teyit gelmesi iyi oldu...

yarın pazar ve iyi pazarlar sana ve bu yazıyı okuyan arkadaşlara Öykücüm.

öykü dedi ki...

Sana da Hulyacım:)

Dılıyorum hayat sana hep gulumsesın bundan sonra
sevgılerımle.

Adsız dedi ki...

bir onceki yorumuma cevap verdiginiz icin tsk ederim. es gececeginizi dusunmustum. bır sey eklemek istedim. son gunlerde blog sayfalarında cok vakit gecirmeye basladım. bir cok bayanin blogunu okuyorum ama usluplar facia. kufurler gırla. kalite sifir.mahrem diye birsey kalmamıs.mahrem kalmasi gerekenler fotograflarla anlatilmis.pes dedim.boyle bloglar da olur mu yahu dedim. bu yuzden size tsk etmek istiyorum. kibarliginiz ve ictenliginiz icin

öykü dedi ki...

merhaba asia
bana gelen yorumları kesınlıkle cevapsız bırakmamaya calısıyorum..
B u arada guzel dusuncelerın ıcın cok tsk edıyorum..
Bloglarda , degısık kategorılere sahıp..
Tercıhlere gore kısıler okuyorlar..
benım yolum tarzım da bu
tercıh ettıgın ıcın:))
cok tskler.

Adsız dedi ki...

can-ı gönülden teşekkür ederim, çok samimi bir yazı olmuş her zamanki gibi.. İstanbul'a selamlar..

öykü dedi ki...

Tskler Sevgılı Verago :)

guguk kuşu dedi ki...

boşver be öykü öbür kotonlara da bak belki vardır orda bedeni. Ohh buarada iyiki 34 giyemiyosun, kıskançlıktan çatlardım şurda. Ne güzel aslında sabah güneş, akşam üstü yağmur tam benim havalarım, zaten ben de aynen öyleyimdir. Çok severim değişiklikleri evdede habirem herşeyin yerini değiştiririm, birileri çok kızar. İyi geceler canım.

öykü dedi ki...

Ya gugukkusum 34 beden olsam
ya da olsan
uzulelım bence
cocuk bedenı.) hıc te guzel degıl
dgıskenlıge gelınce
evet renklılık oluyor dımı:)
Canım benım sana da ıyı aksamlar
sevgılerımle

Adsız dedi ki...

Sevgili öykü,dünya gerçekten küçük.
İstanbula ilk geldiğimde bir arkadaşımı görmem gerekiyordu ve ona ulaşcak telefonum bile yoktu ve ben düşünceli düşüneli yürürken Kadıköy Sahilinde birde ne göreyim karşımdan geliyor arkadaş :))O zaman dünya küçüldü gözümde:)))

Şuan dışarda yagmur var acaba şuanki ruh halimle çok uyuşan bir müzik koymuşsun.Sakin ve dinlendirici.Aslında bu müziği camı açıp arkadan fon yapıp şehrin ışıklarına bakıp onu izlerken kahveni yudumlamak güzel olurdu ama bu soguk ve yağmurlu havada bunu ertelemek gerekti :

Sevgilerimle..

öykü dedi ki...

Sevgılı Leon
Senın yasadıgın olay ıyıce guzel bı rastlantı olmus:)
Muzık eslıgınde
kahve ıcme olayına gelınce

neden ertelemek gerektı?

Adsız dedi ki...

Sadece o an hava balkonda duramayacak kadar soguktu :)

Ama bugün uyguladım öykü

öykü dedi ki...

:) sevındım Sevgılı leon
Guzel bı gun gecırmıssın:)