9 Ekim 2015 Cuma

vücut diliniz konuşuyor

Sahiplenme için özellikle dokunmayı kullanırız. 
Bir düğün salonuna girerken, sevgilimize, eşimize sarılır veya dokunuruz. 
Bu dokunuşu “Bu benim ona göre!” anlamında kullanırız.
 Genelde hanımlar bu mesajı etrafa vermede bizden daha kibar oldukları için, bizim yaptığımız gibi kollarıyla bir boğma harekâtına girmek yerine, üzerinizden olmayan kepekleri silkelerler ya da ceketinizden hayali saçlar toplarlar.
 Zaten sıkı olan kravatınızı dilinizi dışarı çıkaracak şekilde sıkarlar. 
Bu, diğer dişilere “Bu adam benim, bulana kadar canım çıktı, kimse yanaşmasın” mesajını verir.
 Siz saf saf “Dün kafa üstü düştüm, dönüp bakmadı. Şimdi kravatımı düzeltiyor, değerimi anladı. Rabbime şükürler olsun!” diye düşünürken, o etrafa gerekli mesajı vermektedir. 


Ahmet Şerif İzgören - ‘’  Dikkat Vücudunuz Konuşuyor ‘’

(  bu yazı benı cok guldurdu  nedense   .. aranızda bu sekılde davranan varsa   dısardan bu sekılde okundugunu  da bılsın davranıslarının  )

4 yorum:

Profösör dedi ki...

Bütün varlığımız ve hücrelerimizle apaçık ve gizli olarak etrafımıza sinyaller göndeririz. Bu vücut dili denilen iletişim şekli elbette insanın bilgisi, görgüsü, terbiyesi ve seviyesi kadar, aynı zamanda naturasında olan karekteristik özellikleri de taşıyor. İnsanın sarfettiği gözlerindeki ışıltı bile gecenin karanlığında bize göz kırpan adı sadı bilinmeyen bir yıldızı bile kaydırabilir. Herşey herşeyle bağı olduğu kadar, birbirbirimizi bağlayan nice kaderler vardır. Bir kaşık mutluluk, bir tutam huzur kadar kader kederi yener. Yalnızlık kötü deme sakın; bir yalnız çıkar da elinden tutarsa şaşırma sakın. Hayat böyle bir şeydir; kalp kalbi bulduğundaancak dünya düzelir.

Nesrin dedi ki...

Hahaha ben de baya bir güldüm :)

Adsız dedi ki...

İyi mi kötü mü; korkalım mı sevinelim mi bilemedim? :DDDD

özii dedi ki...

Bu sahne sadece filmlerden tanıdık geldi yoksa çok dikkatimi çeken bir olay değil .
Ya da ben yapmam aklıma gelmez :)))