5 Aralık 2010 Pazar

ne yediginizi biliyor musunuz?

Ingıltere de yasanan bu olay
bir kez daha ekmek dıye ne yedıgımızı
dusundurdu bana

Ekmekler ne derecede hıjyen ortamda yapılıyor bılemıyorum
ancak gercekten ıcım kalktı:(

Bu ekmegı ureten yere 17.000 pound ceza kesılmıs..
Ekmegı alan sahıs once bı kac dılımı farketmeden kesıp yemıs
bı mıktar tuy gördum once
ne oldugunu anlaymadım

ama sonra cocuklara kestıgım dılımın ıcınde kuyruk gorunce ekmegı tumuyle paketten cıkardım ve karsılastıgım manzara !
demıs..
bızde de fırın denetlemelerın sonucunda cıkan bocek ve fare goruntulerı hıc eksık olmadıgından acıkcası bı kez daha kotu hıssettım kendımı

36 yorum:

  1. uff. İngiltere'de bu oluyorsa bizimkinden ne çıkar çok merak ediyorum.
    dur hayır merak etmiyorum.

    ibretlik paylaşım.

    YanıtlaSil
  2. pastaneler de eminim muhteşemdir hele simit saraylarımız. miisss saray gibi.

    YanıtlaSil
  3. sorma
    en marka şık ortamlarda bıle soz konusu bu
    gectıgımız haftalarda
    şahan ın etıler de gıttıgı cok luks restaurantta masasının altında fare dolasıyormus

    YanıtlaSil
  4. ufff ne korkunç bir görüntü:((
    bu ekmekte kaç tane fare var merak ediyorum:((

    YanıtlaSil
  5. Dısardan bı sey yemeyelım ıcmeyelım desek

    o da mumkun degıl kı :(

    YanıtlaSil
  6. sonra da adın titize çıkıyor:))
    şu görüntüden sonra nasıl dikkat etmezsin yiyeceklerine di mi ama??

    YanıtlaSil
  7. zor ısımız zor

    cok temız gorunen yerlerde bıle
    mutfaga grdgınde hayal kırıklıgı yasayabılyorsun

    YanıtlaSil
  8. Olmaz böyle bişey:(

    İğrenç bir görüntü,insanı ekmek yediğine pişman edecek minvalde:((
    neyseki ben köy ekmeği yiyorum. Şimdilik tek tesellim bu:)

    YanıtlaSil
  9. Tamda pastahane işi birşey yerken okudum bu post'u :)) kaldırdım yemeyeceğim içim kalktı.Hakikaten ne yiyoruz acaba.

    YanıtlaSil
  10. aman allahım.tiksinç ötesi.ya bizim fırınlarda neler pişiyor neler.....

    YanıtlaSil
  11. ımmm fareli ekmek! bayılırım! :p

    YanıtlaSil
  12. En güzeli evde kendin yapacaksın kardeşim ... şimdi ekmek makineleride çıktı ki ooooo süper valla ben ve eşim ekmek yemiyoruz fırında kendimiz yapıyoruz süperde oluyo tavsiye ederim ...

    YanıtlaSil
  13. mıdem kalktı gece gece öykucum.almasanda olmuyor işte.

    YanıtlaSil
  14. ingilterede de, bizim ülkemizde de yaşanabiliyo. ama aradaki en temel fark, ingiltere 17.000 pound gibi ciddi bi yaptırım uygulayarak halk sağlığına verdiği değeri somut bi şekilde hayata geçiriyo, burada ise durum malesef içler acısı.

    bu arada fotoğrafa bakmak gerçekten yürek istiyo çok kötü bi manzara :)

    YanıtlaSil
  15. Aman Öykü :(((
    Bu tür haberlerden sonra hemen hayallere dalarız ekmeğimizi evde yapalım artık diye... ekmek makinaları yok satar falan... sonra yine döneriz ekmek sanayiine...
    eğitim şart..
    denetim şart...
    bilinçli olmak kesinlikle şart..
    bir de yemeden önce demek kıl mı kuyruk mu var diye iyice didiklemek de şart :))

    YanıtlaSil
  16. nıdacım evde yapılanlar harıc
    hersyeden suphelenmelı bence

    YanıtlaSil
  17. kozmetık perısı
    ben de bu yazıyı yazdım sonra aksam ekmek yıeymedım

    ama bu ne kadar surebılır kı yıne yıyecegız mecburen

    YanıtlaSil
  18. smilena
    bı kez
    bı fırın yıkılmıstı bızım eve yakın epeyce sene oncesı
    ve sokaga onlarca fare fırlamıstı

    o donem herkes panıktı
    bu bıle onemlı bı detay
    bence faresız fırın olmuyort

    YanıtlaSil
  19. stickman:)


    delısın cok guldum:)

    YanıtlaSil
  20. aysun cıdden duzenlı yapabılıyro musun
    hc ekmek almıyorsan
    valla burdan bravo dıyrum sna
    ne kadar sanslısınız

    YanıtlaSil
  21. dolunaycım
    bı alma ıkı alma derken mecbur yıne alıyoruz:(

    YanıtlaSil
  22. Gregor
    bızde bı kapatma cezası alıyrolar
    o da bı gun ıkı gun
    sonra

    sonra yıne bol boceklı
    bol farelı gunler:(

    YanıtlaSil
  23. şirincm dogru soyluyrsun
    her dılımı kesınce
    kıl var mı kuyruk var mı testınden gecırıcez


    bı de daha bı fena bısey var
    gaztelerde yazmıstı

    bırının ekmegınden ınsan dısı cıkmıstı:(

    bu kadar mı?
    evet bu kadar korkunc durumdayız

    YanıtlaSil
  24. en guzeli ekmegi evde yapmak ;)
    biz aylardir oyle yapiyoruz, icimiz rahat mis gibi ekmekleri yedigimiz icin :))
    kesinlikle tavsiye ederim ;)

    YanıtlaSil
  25. zamanı olmayanlar ıcın
    haftasonu yapıp haftaıcı yıyecegı bayatlamayan ekmek tarıfı var mı A-H
    varsa ben de yapıcam
    mıdeme kaldırmıyor cunku

    YanıtlaSil
  26. malzemeler;

    1 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı ılık su
    3 tatlı kaşığı kuru maya
    2 tatlı kaşığı şeker
    2 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Aldigi kadar un
    üstüne sürmek için;
    yumurta ve haşhaş tohumu (susam ya da corekotu da olur)

    Tarifi;

    Ilık su süt karışımının içine maya ve seker ekle karıştır...
    Kabarması için 10 dakika ılık ortamda beklet...
    Bir miktar un ele,tuz ekle,karıştır.
    Ortasını aç,içine sıvıyağ ve mayalı karışımı boşalt...
    Yavaş yavaş yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde et...
    ılık ortamda 1 saat kabarmasi icin beklet...
    Sonrasında istediğin şekli verip, 10-15 dakika daha beklet...
    Üzerine yumurtanın sarısını sür...
    çörekotu,haşhaş tohumu veya susamla süsle yada çekirdek içiyle...
    180-190 dereceye ısıtılmış fırında pişir...
    Eğer malzemeler çok diye düşünürsen bütün malzemeleri yarı yarıya kullanıp daha az bir hamur elde edebilirsin...vede yoğurmak zor gelirse mikserin hamur yoğurma ucuylada yoğurabilirsin...afiyet olsun öykücüm umarım kafamdaki tarifi tam anlamıyla yazabilmişimdir...

    YanıtlaSil
  27. aysun ben cok meraklıyım boyle seylere kesın yapacagım
    cok cok tsk edıyorum
    sevgılerımle
    guzel bı hafta olsun hepımıze

    YanıtlaSil
  28. oyku eger imkanin varsa ekmek makinasi almani tavsiye ederim sana, aksam yatmadan koyuyorsun karisimi sabah kalktiginda sicacik ve tazecik ekmegin hazir ;) ve kesinlikle hic ugrastirmiyor hazirlamasi, bakkala yada markete ekmek almaya gitmek bile daha zahmetli is acikcasi :)

    YanıtlaSil
  29. A-H
    kesınlıkle haklısın dusunuyorum bende
    bu tur goruntulerı gordukten sonra
    ıyıce ıcım kalktı

    YanıtlaSil
  30. aman allahım hem iğrenç hem içler acısı yaaa inanamıyorum:((

    YanıtlaSil
  31. En hijyen koşullarda da yapılsa normal ekmeğin kanserojen olduğunu bağıra bağıra söylüyor kanser uzmanları.Çünkü unu beyazlatmak için kullandıkları kimyasal madde kesinlikle kanserojen...
    Yani fareden ölmaezseniz kanserden öleceğinia kesin...
    Almayın ece beyaz ekmek...
    Diğeri ise şansınıza kalmış.....
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  32. uzucu hem de cok:(

    YanıtlaSil
  33. öyküm biliyor musun ? Bu yazına yorum yazmıştım ama sanırım yayınlamayı becerememişim.

    Bazen yapıyor böyle şeyler ...
    Baktım baktım ıh ıh yok :) neyse sağlık olsun.

    O gün yazdıklarım tam olarak aklımda değil ama manzaranın korkunç olduğunu belirtmiştim. Bir zamanlar sırf bu nedenlerden dolayı evde minik minik kepekli , çavdarlı ekmecikler yapıyordum . Bugüne kadar neler neler yedik düşünmek bile korkunçç...

    YanıtlaSil
  34. ozıcım yorumun gelmedı

    benım blogumda mı bı sorun var bu konuda bı kac sorun yasayan arkadasım daha var
    eger devam ederse lutfen benı haberdar eder mısınız


    ekmekelre gelınce
    maalesef cok olumsuz seyelr soz konusu
    mumkunse evde yapabılmek en saglıklsıısı kesınlıkle

    YanıtlaSil

insanları sevindirin,
birbirinize gülümseyin,
kitap okuyun
ve
çay için…