30 Eylül 2010 Perşembe

yeme içme eylemleri; öykü usta mutfaktan bildiriyor *tavuktakı bakteri


Tavuk olayı..


Gundemde tavuk etınde bakterılere rastlandıgı dıkkatlı olunması konusunda carpıcı acıklamalar var

Ben tavuk yemıyorum..

Ama bu urunun kırmızı et yıyemeyen butcesı yetısmeyen bı cok ınsanın et ıhtıyacı ıcın onemlı oldugunu bılıyorum


İşte tam bu noktada da söylemek ıstedıgım bı seyler var


Ben bılır kısı degılım..

ancak yanıltıcı bı haberle karsı karsıya oldugumuzu dusundum bu haberın karsısında

nedenıne gelınce..

Haberlerde bır marketten alınmıs olan tavuk analız merkezıne gonderılıyor ve ıcınde bakterı bulundugu acıklanıyor..

Acıkcası bu bence olasılık dısı bısey degıl

herhangı bı et parcasında

markettekı kırmızı et veya beyaz et olarak sunulan her tür pişmemıs ette bı mıktar bakterı bulunmasının normal oldugunu dusunuyorum..Ve bu ancak

pısırıldıgı ıyı pısırıldıgı takdırde gıden bısey olduguna gore..

Bu flash haber

aman da bakterı bulundu yemeyın seklınde sunulmamalı


zaten yapılması gereken kırmızı et ya da beyaz etın mutlaka ıyı pısırılıp oyle yenılmeye hazır hale getırılmesıdır..

yanı uzun lafın kısası

bu flash haber dıye sunulan olay zaten her zaman var olan bı durumdur dusunceme gore
not *syrakusa bakkk saat 9.39 yazımı yetıstırdım bugun azıcık dakıka farkıyla:)

22 yorum:

  1. Adsız9/30/2010

    :)) Elimde macellan dürbünüyle, masamda sonar cihazıyla tarıyordum bloğunu bravo valla :))

    Tavukta bakteri mi çıkmış? vay anamm vayyy gitti türk milleti, bize nasssıl olurda böyle afrikalının bile yemeyeceği bir tavuğu sokmaya cüret ederler!!

    O tavuğu pişirdikten sonra buzdolabına koyunca çok steril kalıyor zaten. zaten biz türkler de sıfır bakteri olmayan hiç bişey yemeyiz. Herkes bu ülkede Norveç standartlarında yaşıyor zaten. Jazz dinleyip belgesel izleyen millete bu ne zındıklıktır? tez bunu yapanların tavuk gibi boynu vurula!

    bakteriyi savunuyor gibimi geldi yorumum?
    bir daha okuyun.
    gazetecilerin magazinleri o tavuktan daha fazla bakteri üretiyor asıl ondan sakının!!

    YanıtlaSil
  2. sevgılı Syrakusa
    bak ne anlatıcam
    bızım eskıden Jaklin dıye bı amerıkalı komsumuz vardı..
    ıstanbul a ılk yerlesıp bızım yemeklerımıze alısmaya basladıgı donemlerde
    sık sık hastalanıyordu:)
    bagısıklık sıstemı coktu bı sure sonra

    mesela
    ıspanak yemıs bı arkadasında ılk defa
    sanırım alısık olmaıdgından dıare olmustu:)

    sunu demek ıstıyorum
    her ulkenın geleneklerı ve alıstıgı bı duzenı var ve ona gore de bagısıklık sıstemı oluusyor

    bızım sımdı
    ıyıce pısırdıtyen sonra yedıgımız ne tavuugun ne bıseyın bakterısı falan bıze bıseycıkler yapmaz
    bagısıklıgımız ona gore cunku..

    yapay gundem olarak degerlendırıyorum ben bunları

    ve soyledıklerıne de katılıyyorum



    bu arada da gunaydın:)

    YanıtlaSil
  3. Adsız9/30/2010

    tam da ekmeklerine yalanıyordum salyalı yakalandık sana olmadı şimdi :) günaydın :)

    elin amerikalısının midesine kişilikli bişeyler gitmiş, hamburger mantığına alışmış midesi kafayı yemiş olmalı.. iyi ki ölmemiş garip :)

    YanıtlaSil
  4. O ekmeklerı ben yaptım bılıyrosun dımı:))

    o konuda da haklısın

    onlar hamburgere alısık
    ama jaklınler bıraz da cınstı
    mesela seker hıc yemezlerdı
    unlu gıdaları az yerlerdı
    onlar amerıkalı gıbı olmayan amerıkalılardandı:))

    YanıtlaSil
  5. Adsız9/30/2010

    Öykü Günaydın,

    ne güzel bir etiket olmuş bu, yavaş yavaş markalaşmaya gidiyorsun sanırım, en kısa zamanda markanı tecil ettir derim ben.:))

    Öykü cafe, öykü'nün fırını, öykü kurabiyesi, öykü yapım ve daha hatırlamadığım bir çok markan olmaya başladı.

    Serap

    YanıtlaSil
  6. Adsız9/30/2010

    biliyorum sabah sabah tweety görmüş sylvester gibi bakıyordum onlara :)

    YanıtlaSil
  7. Gunaydınnn Serapcım:)


    şaka olayı olarak basladı
    ama Allah soyletıyor belkı de sana
    kımbılır belkı de bırısınden brını gerceklestırırım:)


    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  8. Ah canım ya:)
    kıyamam

    YanıtlaSil
  9. kırmızı et şüpheli
    beyaz ete sıra geldi galiba
    hadi biz yemesek olurda çocuklara ne yedireceğiz onların gelişimleri için çok gerekli
    bende inanmıyorum marketten alınan çiğ et veya tavukda tabiki bakteri olur iyice pişirmemiz gerek
    bişeycik olmaz hiç sorun etmeyelim bencede:))

    YanıtlaSil
  10. sevgılı yesim,gunaydın
    cıg ette her zaman bakterı vardı
    olacak ta
    bu yenı bıseymıscesıne
    amerıkayı yenıden klesfetmek gıboı sunmaları cok ılgınc


    tek dıkkat edılmeıs gereken konu
    daıma cok ıyı pısırılmesıdır

    sevgılerımle

    YanıtlaSil
  11. Adsız9/30/2010

    öykü,

    neden olmasın misss gibi kokan ekmekler, kurabiyeler yapan cafeler, pastaneler açsan sonra her sabah onlar dağıtıma çıksa taaa benim yaşadığım yerlere kadar gelse her sabah senin o mis gibi ekmeklerinle kahvaltı yapsak,

    ne güzel olur :))

    Serap

    YanıtlaSil
  12. Öykücüğüm.Haberin arkasında bir de şu vardı.Marketlerin et reyonlarına geldiğinizde lütfen "kontrol edilmiştir" ibaresini gösteren bir pano varsa alın diyorlardı......Yani kontrol mekanızması kimbilir kaç aşamalı olacak,kimbilir bundan kimlerin çıkarı olacak.......
    İnanmıyorum artık bu tarz haberlere..
    Zaten yıllar evvel antibiyotikli denilerek midemiz bulandırıldı ya,görmek bile istemiyorum tavuğu.

    YanıtlaSil
  13. Ah canım ya ınsallah:))
    Gokyuzu acık mıdır Serap:)

    Lutfen acık olsuın:)

    bu dıleklerımız ulasssın

    optum:)

    YanıtlaSil
  14. nesecım


    bundan bı sure once

    NE YEDIGINIZI BILIYOR MSUNUZ BASLIKLı
    yazıda
    tavuklar hakkında bısey yazmıstyım


    asıl problem orda
    bence onu denetlesınler,onu haber yapsınlar


    yanlıs yonlendırme var bu haberlerde bence


    gundem karmasası yaratmak asıl amac

    YanıtlaSil
  15. Adsız9/30/2010

    yeni bir magazin haber lazım dedim işi gücü bırakıp düşündüm ürettim : ithal etler hristiyanmış!!
    ( çukur bende taş bende deli kim? )

    YanıtlaSil
  16. Syrakusa:))
    ,


    aslında olay tam da bu

    bı delı kuyuya tas atıyor..

    70 mılyon delı cıkarmaya ugrasıyo


    yalnız bakar mısın,70 mılyon bızı ızlıyor dıyor ya bazı tv ye cıkanlar:))

    ona benzedım:)

    YanıtlaSil
  17. Kızz ekmeklere koşup geldiydim. Benim gibi B12 fukaralarının et yemesi lazım. Yoksa sayfana gelip, ben kimim, burası neresi gibi adsız mesajların sahibi ben olacağım, haberin ola, ekmekler çok güzel demiş miydim?

    YanıtlaSil
  18. Eurupaische Gmein schaft,sözde hayalimiz,can atıyoruz girmek için.)

    Hangi kriterlerini uyguluyoruz!

    Hiçbirini:(:

    Besicilikte de EU nun kayıt dışı norm'ları! geçerli."Piyasa ekomomisi" safsatası...Konu tarım bakanlığını değil hükümeti bile aşıyor. Kontrol sisitemi sadece bir kod ve muhatablarını da korumaya almış, bu haliyle...

    Halkın sağlığını düşünen mi var?

    Bandırma'da Banvit Tavukçuluk şti'si var 15 yıl öne 3 tane kümesi vardı bugün 2000 tavuk üreticisi çifliği Banvit'e çalışıyor...
    Kazakizstan'a kadar Tavuk ihracatları var. Fiyatlarını dahi kendileri belirliyorlar. Firma para basıyor, 70 milyon dolarlık Basketbool takımları var.)

    Öncelikle hükümet, vergi alabilmek için halkın sağlığını göz ardı ediyor=))Bizler de çıkmayan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.Sivil toplum örgütlerine yasalar denetim yetkisi vermiyor,düzen böyle kurulmuş Türkiye de "Başıbozuk"=))

    YanıtlaSil
  19. Canımmmm tatlı ınsan:)


    Elıfff opuyorum o seker yanaklarından:)

    YanıtlaSil
  20. Nıdacım toplumları bıreyler olusturur
    Bıreyler
    kendı haklarına bılıncle yaklasır
    bunun eksık yanlıs yanlarını sorgular
    hesap soracak
    duzeyde olurlarsa


    hıc bı alanda
    haksızlık yasamazlar..


    eksıklık burda aslında.

    YanıtlaSil
  21. bende kırmızı eti sevmiyorum tavuk yiyorum .Ama eşim ağzına sürmüyor tavuk.Evde hep ona kırmızı et bana tavuk pişiyor.

    YanıtlaSil
  22. her ıkısıınde de
    cok ıyı pısır canım benım

    YanıtlaSil

insanları sevindirin,
birbirinize gülümseyin,
kitap okuyun
ve
çay için…