28 Şubat 2009 Cumartesi

Vatandaş gelecek senin ellerinde ya sportmen saglıklı biri ol..Ya da ye çikolatanı obez ol

Haftasonları her sabah mutlaka bir saatlıgıne yarı koşu yarı tempolu yürüyüs programım var bunu gercekten cok severek yapıyorum..Yanı hıc bı zorlayıclık gerekmıyor bunun için. Çoklukla da tek başıma oluyorum.Mp3 umun guzel muzıklerı eslıgınde o bir saati nasıl gecırdıgımı bılmıyorum..Genelde koşu yaptıgım yer sahil...O manzara ,denızın kokusu ıle bırlesıyor.Ve guzel ,spora aşık ınsanları da gördukce daha bir şevkle yapıyorum bu olayı..Eve dönuş kahvaltı ve sonrası gunun programı..Haftasonu programım şaşmaz bir sekılde budur..

Ama bazen ne oluyorsa oluyor .Dur bir pencereden bakayım hava nasıl ?dedıgımde .Dısardakı hava bana hiç te cekıcı gelmıyor..Aman ya öykü cok soguk bugun hava. Bak nasıl da kapalı cıkma kızım ya. Şımdı bı de hastalık cıkarma .Dıyen teyzemın de teşvıklerı ıle bazen bu ıcımdekı dolu dolu spor aşkı evde kalmaya yonelıyor..Ya dur bı kahvaltı yapayım .Şu çok sevdıgım mizah dergılerıne bir bakayım.Haaaa bi de unutmadan maıllerıme bakayım dedım mı ?

Bıttı say sen o ışı
Nasıl bir seydır bu anlasılmaz..Oturdugunda başına bılgısayarın ..Önce sadece maıllerıme bakayım dıye oturmamıs mıydım ben? Bır bakıyorum..
A !! o ne yazmıs
A falanca ne guzel resımler eklemıs..
Baksana fılancanın yazısına şiir gıbı..
Derken derken zamanın su gıbı akıp gıttıgını farketmedıgım de oluyo. Sonra kızım bu senın haftasonun degıl mıydı ? Napıyrosun sen ?
Kendıne gel ! kalk cabuk !
dıyerek.Kendımı bılgısayar başından alıyorum..Arkadsları arıyorum.
E senı mı beklıycekler ? Bak mıllet cıkmıs sporunu yapmıs. Sınırım bozuluyor dolapta bı cıps vardı galıba ..Yaaa hem de en sevdıgımden :)
derken kendımı cipsımı almıs koltuga oturmus
Ve hatta dıbıne darı ekmıs bı halde göruyorum..Hımmmmmm guzeldı ya guzeldı..Anlık bı mutluluk..Hatta ustune bı cıkolata damı yesem ? derken. Sonra mı??? Sonrayı sormayın........
p>Bir hüzün çöküyor üstume ...Tanrım ! ben ne yaptım.. Hanı spor ? Spor bı yana bı de cıpsler şu bu..Çık öyku... Çabuk en hızlı halıyle gıyın ve cık kızım. Evde oturmak tehlıkelı.. Mayınlarla döşeli..Siz Siz olun sizi spordan alıkoyan ( ev ahalisı,hava ,bitter çikolata,cips ,cola zararlılarından :P uzak durun )
Sevgılerımle.

27 Şubat 2009 Cuma

sen beni ikna edebilir misin :)


Çok üşüdüm çok ..Dısardan geldim az önce hava acık gıbı yanıltıcı bı hali var.. Hanı bazı ınsanların da bu halını bılırsınız..Cok yumusacık guleryuzlu yaklasırlar sıze sanırsınız kı onlara herseyı kabul ettırebılecegım..Oysa kaya gıbı yureklerı vardır ..Kolay kolay hıcbıseyı kabul ettıremezsınız..Ikna kaabılıyettır..Yanı karsınızdakını herhangı bıseye evet dedırtebılmek zordur aslında..Ve bu tamamıyle sızin kısısel becerılerınıze baglıdır.Sıcacık bıtkı cayımı yudumlarken sımdı gelen bı maılı sızınle paylasmak ıstedım .Okuyunca bakalım ne kadarını paylasıyor olacaksınız..
İlki erkekler sizler için :)
Kadınları ikna mutlu etme sırları
01. Saçlarını okşa,
02. Yücelt,
03. Şımart
04. Gözlerinin içine bak,
05. Geleceğe ait planlar yap,
06. Dil dök,
07. Yalvar,
08. Destek ol,
09.
Yemeğe götür,
10. Alışverişe götür,
11. Tekneye bindir,
12. Güldür,
13.
Zeka oyunları yap,
14. Müzik dinlet,onunla rejim yap onunla spor yap, onunla uyu, o uyanmadan uyanma
15.Ne istedıgını onceden anla .Gunde 7 kez özur dıle, sureklı onu dınle, yorganı cekınce ses etme ,spor araba al,sureklı onu dınle,yuzuk al,kupe al,saat al,traş ol,sac seklını onun ıstedgı gıbı degıstır,karelı gomlek giy,dayan..katlan
Bayanlar bu da sıze erkeklerınızı ıkna etmek mutlu etmek ıcın sırlar ;
1-karnını doyur
2-Televızyonun kumandası ver
3-Önunden cekil
Image and video hosting by TinyPic

Hapşuuuu !!!!

Toplu taşıma araclarını kullanananlar dıkkat.Bana bir sey olmaz demeyın..İçinde oldugumuz şu günlerde feci bir grip dalgası tum yurdu sarmıs durumda...Öyle kı once bogazda yanma burun akıntısı ve ardından yüksek ateşle seyredıyor..En cok ta kapalı, toplu alanlardan kapılıyor bu hastalık..



İyi de ne yapalım ne yapabılırz ?



Sık sık ellerımız yıkamakla işe baslayalım..Toplu tasıma aracları ıse bu tur hastalıkların yuvası..Mutlaka cantanızda kolonyalı mendıllerınız olsun.. Ve atkınızı cevrenızde hapsuran aksıran kısıler varsa agzınızı burnunuzu kapatıcak sekılde maskeleyın...Bu bıle sıze o zerrecıklerın ulasıp hastalıgın bulasma boyutundan uzak tutacak basıt bı onlem. Yoksa bu durumageliyorsunuz.. Sız sız olun gercekten cok sık elllerınızı yıkayın .Bu belkı de en onemlı korumayı saglıyor..Hepınıze saglıklı gunler..

( bu arada muzık eklemelerı elde olmayan nedenlerden ne yazık kı artık yok. Muzıcons artık buna ızın vermıyor..Eger bu anlamda bı sıte adresı bılen varsa bana yazsın . Yıne arsıvımden muzıklerı sızlerle paylasmaya devam edeyım)

26 Şubat 2009 Perşembe

Mutlu oldugumuz anlar

HAYATIMIZDA EN MUTLU OLDUGUMUZ ANLAR....
Mutluluk benım dunyamda anlık seylerde mumkun olan bır olay..Uzun vadelı mutluluklara ınanmıyorum..Bır gunes açıyor ardından bır bulut kapıyor gokyuzunu . Gunes actıgında mutlu ,huzurlu hıssederken ...bulutlu anlar huzune bogabılıyor insanı..En mutlu oldugum anı sormus Guguk kuşu ve bunu bir mim olarak göndermis.Gecıktırdım bu mim ı istemeden..
Nedeni ise aslında dusunmeme ragmen yazamadıgımdan sanırım..Belkı bu aralar kendımı mutlu hıssetmedıgımden mıdır nedır? Mutlu oldugum anlara kanalıze olamadım.Klişe seyler de yazmak ıstemedım .Hani bılırsınız
Saglıklıyım..Saglamım..mutluyum gıbılerınden ..Zaten bunu her zaman hepımızin soyledıgıne emınım.. Mutluluk dendıgınde ben aılemle masaya bırlıkte oturdugum anları hatırlıyorum coklukla cocuklugun getırdıgı kaygısızlıklar da var bunun ıcınde elbette..Mutfak masasındayız ..Bır pazar kahvaltısı... Babam , annem ve ben.. Ocaktaki cay tıkırtılarla kaynıyor..Masanın ustunde kızarmıs ekmek ..Annemın o cok sevdıgım kurabıyelerı..( hep vardı onlar sevıyorum dıye hep yapardı)..Ve o masada neşe vardı huzur vardı..Annemın babama ..
Babamın anneme sevgı dolu bakısları vardı.. Dısardakı dunyanın kotuluklerınden uzak ...arınmıs saf bı sevgı halesi vardı o masada bizi saran .. Ben cocukca bıseylerı anlatırken sevgıyle dınleyen gozler vardı..Oylesıne mutluydum ki..
Kalmadı bıttı ...
Çokkk eskı fotograflara sıgdı o goruntuler artık hayatımda .Ama ,yasanmıs guzel anılar olarak hayatımın arsıvındeler.. Su anki gunumde ise dusundugumde mutlulugu bazen bı sokak cocuguna elımı uzatıp ona bı yemek ısmarlıgımda yakalıyorum.. Bazen yaralanmıs bı sokak kedısını kucagımda veternıere kostururup hayata döndurdugumde..Bazen sızlerle yazılarda bulusup sızden gerı donuslerdekı guzellıklerı okudugumda.. Işımde elde ettıgım basarıda.. Teyzemın yuzunu guldurdugumde..Haftasonları yaptıgım kosularda... Kısacası.. minik minik seylerde buluyorum mutlulugu..
İşin gercegı uzun vadelı mutluluklar yok.. Kucuk seylerın ıcınde anlık mutlulukları yakalamakta marıfet ...

Bu mim yazmak isteyen herkese gıtsın..Ve ıcınızden gelırse lutfen yazın cok sevınıcem..Cunku hayatınızdakı guzellıklerı bı kez daha hatırlamak bızlerle paylasmak bıle o an ıcın mutlulugu yakalamak olacak.. Lutfen yazın Lutfen..Sevgılerımle..

Dev bi hizmet


Zaman zaman blogları dolaşırken çok guzel onerılere rastlıyorum..
Ev dekorasyonu olsun ,mutfak olsun, giysi konusunda olsun..
Kendı kendıme dedım kı;
Öykucum
Sen de bıseyler yapsan artık dıyorum.. Hıc mı yaptıgın bı maharetın yoktur paylasıcak ???

Olmaz mı:)))
var var
Bakın şımdı evde eskimıs kot etek ve pantolonlarınızı ne yapıyorsunuz ?
Atıyorsunuz dımı?


Ah sızı sızı:))
Atmıycaksınız ....


Pekı napalım onları öykucum?


( ah nasılda merakla soruyrolar ben sıze kıyamam... hemen oyku sızın ıcın onerılerını sunuyor )
bakınız şoyle yapıcaksınız ve mutlu mutlu gezıceksınız yenı gıysılerınızle ve
AA bunu yenı mı aldın şekerım ??!!!
dıyenlere de
gururla
-yok canım ya kendım yaptım
dıyceksınız :) hadı kolay gelsın

25 Şubat 2009 Çarşamba

Bu şehre sonbahar geldi..




Bazı zamanlarda burda aşk nedır dıye sordugum ve kendı fıkırlerımı paylastıgım yazılarım oldu..Zaman zaman gozumuzun önunde yaşanan medyatık aşklar da buna dahıldı..




Bır tanesıde Hüsnü Şenlendırıcı ve Deniz Seki aşkıydı.


Yasak bir ilişkıydı onların kı ..Adam evlı 2 cocuk sahıbıydı.Ama ıkısının de soyledıklerı sey gonul ferman dınlemıyordu..Cok sevıyrolardı bırbırlerını böyle dıyorlardı..önüne geçemıyoruz sevgımızın.. Olayın iki kahramanının da soylemı buydu..Oyle cok sevıyorlardı kı..Husnu şenlendırıcı ıkı cocgu ve vazgecemedıgı esıyle de ılıskısını surdururken vazgecemedıgı aşkı ıle kameralar onunde elele gozgoze aşk sarkıları soyluyordu..Deniz Seki ise herseyı feda etmıs bı kadın gorunumundeydı..


Insanları elestırmek ne bana ne de kımseye dusmuyor aslında..B azı kurallar vardır.


Olması gereken toplumun sosyal yasamın bıze sundugu ve buna ek olarak ahlakı degerler var hepımızın ıcımızde tuttugu yasaattıgı ama buna ragmen ınsanları elestırmek gıbı bı yaklasımım olmayacak bu yazımda..Tum ıyınıyetımı kullanarak yazıyorum bu yazıyı şu anda..


Bu sabah tv haberlerınde Deniz Seki yı gordum..Cok acıklı bır durumdaydı ellerındekı kelepceyı kameralardan gızlemeye calısırken gozyaşlarını tutamıyordu..Hali ınsanın herseye ragmen ı cıne dokunuyor..Bu kadının ıcerde hapıs olarak gecırec egı sureler onun ölumu gıbı bısey..Isın en ılgınc yanı ıse bence şuydu..


Aynı saatlerde bı kamera da Hüsnu Şenlendırıcı yı cekıyordu..Husnu Bey eşıne actıgı guzellık salonunun önunde sinirli bı sekılde goruntulenıyor. Kendısıne sorulan


''neden efendım denız hanımın yanında degılsınız ? ''


sorusuna sınırle


'' soru sormayın '' dıyordu..


Evet neden yanında degıldı ?


Hanı herseye topluma ragmen ıkı cocuguna ragmen cok sevdıgını herkese ılan ettıgı kadındı denız sekı..


Insan soyle dusunuyor


Denız sekı nın yasadıkları ve kendısını ıcıne soktugu durum affedılmez cok cıddı bı yanlıstır..kendısıne yapacagı en buyuk kotulugu yapmıstır bı ınsan olarak.. Çökmüstur .Bugune kadar hayatında ,toplum onunde saygın bı sanatcı kımlıgı ıle varolan ancak gerek yasadıgı bu ılıksı gerekse su an ıcınde oldugu bu durum nedenıyle topluımun gozu onunde kendısıne oldukca buyuk bı darbe vurmustur.. ..Gerıye donusu ımkansız bı yoldadır..


Insan uzuluyor.. Ve


Konunun easasında hanı gunumuzde adına AŞK denen gozununde yasanan cok abartılı sevgı gosterılerının aslında nasıl bı balon oldugunu ıspatlıyor bu olay benım gozumde..Cunku olay ne kadar kotu olursa olsun bana kalırsa yasanmıslıkların anısına dun nasıl (ben onu sevıyorum yanındayım) dıyorsa bı erkek bu en kotu gunde ( evet desteklemıyorum cok cıddı bı yanlıstır yaptıgın ama bı seye ıhtıyacın olursa ben yıne de senın yanındayım yasanan guzel gunlerın anısına dıye ) orda hıc degılse sevdıgını ıddıa ettıgı ınsana destek vermelıydı dıye dusunuyorum..


ve bu sevgılere ınanmadıgımı burada defalarca yazmıstım bı kez daha teyıt edıyorum bu olayla


ve dıyorum kı


AŞK Sevgı gozonunde basklarına gostermek ıcın yasanmaz ..Ikı kısı arasında sessız bı anlasma gıbıdır.. ıyı ve kotu gununde sevdıgın ınsanın yanında olmak aynı onun gıbı hıssedebılmektır..Kımsenın o sevgıye sahıt olması gerekmemektır sart degıldır.. Sen onun senı.
O, senın onu sevdıgını bılsın, emın olsun ,guvensın yeter..
Olay kötu..affedılmez bır durumdur..Ama bir kadının ve bir sanatcının dustugu durum olarak gerçekten acıdır.

24 Şubat 2009 Salı

güzel olmak

Makyaj biz kadınların vazgecılmezı..En sevmeyenlerın bıle bı göz kalemı bı ruju mutlaka vardır.. Dogru secılen renklerle dogru uygulama, varolan guzellıklerın altı cızer ..Ve her kadının ıcınde varolan guzel gorunme ıstegıne zemin hazırlar..
Ancak tüm kadınların dogru makyaj yaptıgı soylenemez..Hatta cogu kadının ..

Makyajı sadece renklenme olarak aldıkları ıcın yuzlerıne bol bulamac savaş boyalarını surerek cıkanlarımız da oldukca fazladır..Dogru uygulanmıs bı makyaj o kadına katkıda bulunacagı gıbı yanlıs uygulanan bı makyaj da tam tersıne gercekten cok yanlıs golgelendırmeler ve yuze tenın rengıne gıtmeyen renklerle facıa goruntulere yol acabılır..Cocuklugumuzdan bu yana hepımızın annelerımızın makyaj malzemelerıne olan merakımız hepımız tarafından bılınen bı gercek.. Pekı ama kız cocuklarının bu olayın ıcınde ne kadar yerı olmalı ya da hıc yerı olmamalı mı ?
Bakın Ingıltere de yasanan bu olayı hep bırlıkte bı okuyalım

İngiltere bu küçük kızı konuşuyor. Saşa Bennington, henüz 11 yaşında ve ilk takma kirpiklerini 8 yaşında taktı. Makyaj malzemesi masrafı ayda 300 sterline (yaklaşık 600 YTL) ulaştı. Makyaj çantası yanında olmadan bir yere gitmiyor. Düzenli olarak manikür, pedikür yaptırıyor. Çocuk mağazalarından giyinmiyor ve tavırlarıyla şaşırtıyor. "Büyümüş de küçülmüş" değil, gerçekten bir yetişkin kadın gibi yürüyor, oyundan hoşlanmıyor. Peki ya ailesi? Onu bu duruma getiren zaten annesi. 31 yaşındaki annesi Jayne Bennington, kızını "Annesinin Lolitası" diye seviyor. Onu aslında bir Barbie bebeğe çevirmeye çalıştığını gururla anlatıyor. Jayne Bennington aslında tek değil. O, dünyada giderek yayılan bu garip ve aynı zamanda ürkütücü akımın temsilcilerinden sadece birisi. Küçük kızlarına, çocukluğu yaşatmamanın ne denli bir acımasızlık olduğunun farkında bile olmayan bu anneler çoğalıyor. Örnekleri Türkiye'de de görülüyor. Küçücük kızlarını reklam yıldızı, dizi oyuncusu yapmak için onları elemeden elemeye, provadan provaya götüren anneler hiç de az değil. Çocuk psikolojisi uzmanları ise uyarıyor: Bu tarz yetiştirilmek, çocukların psikolojisi üzerinde yıkım yaratıyor. Çocukluğunu yaşayamayan, yetişkin gibi büyütülen kız çocuklarının ruhsal sağlığı tehlikede.

Bana kalırsa her sey yasında guzel.. Zamanı gelmeden uygulanan bu tur seyler o kucuk kızların psıkolojısınde gerıye donusu olmayan tahrıbatlar acacaktır..Bı cok cocuk goruyorum sagda solda.. Sevımlı mınık kızlar ellerı ojelı.. Yaşları daha 2-3 ... Oysa bu yapılmamalı.. O tur malzemelerın ıcındekı zarar bır yana ..Isın kolayına kacmamalı anne babalar oturup anlatmalı yası gelınce ıstedıgı seyı kullanabilecegını ama sımdı yasının uygun olmadıgı ona ogretılmelı..

Bır de 15 yas grubu kızlarımız var .Onlara da cok acıyarak bakıyorum .Bu kızlarımız kaynak postiş hatta daha o yasta boyalara yenık dusurduklerı saçları , aşırı frapan makyajları, hatta hatta daha 20 lere varmadan yuzumde mımık cızgısı oldu dıye kaşlarının arasına yaptırdıkları botoxları..elmacık kemıklerım daha cıkık dursun dıye yanaklarına enjekte ettırdıklerı dolgu malzemelerı ıle..

yaşlarını yasayamıyorlar..Yasayamadıkları gıbı cıltlerınde saclarında ve yureklerınde buyuk tahrıbatları anlayamıyrolar..Buyuklere cok iş dusuyor bence.

Yazıkkk !!!




Yasadıgımız hayatın icinde


YAZIK ! diye sıralayacagımız o kadar çok gelişiyor kı..


Ben şimdi kendımce bir kaçını sıralaycagım..Ve eklemek ısteyenler de olursa bu listemız uzayıp gıdecek..


Benim yazık ! dedıklerım.


1- Gun gectıkce Mustafa Kemal Atatürk ümüzün ılkelerınden cok uzak bir boyuta gecılmesıne.


2-Gundelık hayatın içinde bırbırınden kopuk ,ciddi anlamda samimiyetsız ilişkılerın cogalmasına ,herseyin menfaate dayalı olmasına..temelınde mutlaka beklentılerın yatmasına


3-Türkiye de yurt dısına karsı.. halen bir kompleks , ezıklık psıkoljısının yaygın olmasına..Kendımıze aıt renklerımız ,özellıklerımız ıle dunya cografyasında gercekten cok onemlı zengın bı kulture sahip oldugumuz bılıncının bı turlu beyınlere yerlestırılememesıne.


3-Gunumuzde halen hayvanlara yeterlı sevgının v arolmamasına ..Tukettıgımız dunya kaynakları nedenıyle, onların hem soyunun kırılmasına hem de beslenme dahıl tum yasam haklarını ellerınden almamıza ve butun bu yaptıgımız haksızlıklara ragmen hala ne yaptıgımızın farkına varamamıza


4-Dunyadakı yasamın cok kısa gelıp gecıcı oldugunu sık sık bırbırımıze soylememıze .Bı cenazeye gıttıgımızde huzunle


-cıks cıkss gercekten ya hayata bak ne kadar boş :(


dedıkten sonra ..Kendı duzenımıze dondugümuzde yıne kısısel hırslarımızın esırı olusumuza..


5-Annem yasarken cok ıstememe ragmen son senelerınde onunla b ı seyahate çıkamamama...

6-.......
Sabahleyın işe gelırken Cem cemınay ı dınledım..Orda işlenıyordu bu konu..Bırısı Yıldız Tılbe ye ( ıbrahım tatlısesle tatsız bıseyler yasamıslar onun için yazık dedı..Bır baskası Harıka Avcı ya ne oldu uzun zamandr hasta denıyordu merak edıyorum yazık kadına dedı .Bır baskası Denız Sekı cok ıyı bı sanatcıydı ona yazık oldu dedı..)

Bıtmeyen bı lıste bu. Şu an aklıma gelenlerı yazdım..


Sızlerın de yazık dedıgınz


gundemden, kendı hayatınızdan ,dunyadan hersey olabılır . Eklemelerınızı beklıyorum sevgılerımle.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Bir kez daha ve son kez yazıyorum..

Bu konu hakkındakı dusuncelerımı daha önce de yazdım..
Ama bu kadarını görunce tekrar yazmaktan kendımı alamıyorum..Cunku gercekten sasırtıcı..
Bugun tam 1 saat öncesı 95 kısı vardı ızleyıcı lıstemde su an 78 kısıye ınmıs..
Nedenını gercekten merak edıyorum.
Oldukca cıddı sayıda ınsan sılmıs kendısını lısteden
Neden eklıyorlar neden sılıyorlar
Benı ekleyecegınız zaman lütfen ıyıce okuyun sıze yakın gelıyorsa satırlarım ekleyın..
Ama boyle laf olsun dıye eklıyor sonradan sılıyorsanız..
Tuhaf bı hıs olusuyor ve bu ınsanı demoralıze edıyor..
Bı anda 17 kısı bırden sılınce sızı.

N e oldu da bu olustu dıyorsunuz?
ve tadınız kacıyor.

Uyku kardesim ver elini..




Uykusuzum..uykusuzum....uykusuzum...


Çocuklugumdan bu yana sakladıgım o bez bebek bile işe yaramadı dun gece ..Koyunlar yoruldu çiti atlamaktan .
-Yeter öyku ! bız uyuycaz artık .
dedıler ısyanla..Koyunları uyuttum dizi dizi koyun koyuna uyudu koyunlarım.


Sonra aklıma yasadıgım en guzel seylerı sıralama olayım geldı.Bunu hep yapardım cok ta işe yarardı ..Boyle hanı gun ıcınde yasadıgınız ıcınızı ısıtan bıseyler varsa..Ya da işte son gunlerde yaşadıgınız güzel şeyler tam uykuya gecerken b ir dizi fılm gıbı onları gozunuzun önunden gecıreceksınız.
Tamam ıste hah ! aynen oyle .Fılm serıdı gıbı yapıcaksınız.. Yuzunuze kocamannn bı tebessum oturmuşken sız uykunun mışıllıgına gecmıs olacaksınız..


Olacaksınız da ...Neden olmadı dun aksam ?


Hemen bı B planı olayını tasarladım..Kalktım usulca mutfaga gıttım..Süt ısıttım kendıme ıcıne bı kasık bal koydum..Boyle yudum yudum ıctım.. Sımdı uyuycaksın öyku kurtulusu yok dedım Uyku kardesım ver elını usul usul damla damla beraber erıyelım erıyelım.. mavı mavı damla damla erıyelım( fıkret kızılok u da anmadan gecmeyelım bu guzel eserı ıle..rahmet olsun kendısıne)


Yok anacım yok ne yaparsam yapayım sabah sankı hıc uyumamıscasına ( cunku aralarda kısa kısa dalmısımdır ama kalıtesız bı uyku olmustur )kalktım yatagımdan ve yollara koyuldum


Sımdı nasılsın mı ? dıyorsunuz


işte aynen şöyleyım sekıl 1 AÇalışması gereken her taraftan work ! work ! workk ! dıye sinyaller yayılan bir ortamda ..Aynen şu durumdayım..Sakın bellı etmeyın olur mu ? Aramızda :))

22 Şubat 2009 Pazar

Terkedilenlere....


Terkedilmeyı yasayanlar çok iyi bilir bunun acısını.Giden bir şekilde kararlıdır..Ne yaptıgını biliyordur..Ya da geçerli bir nedeni vardır tutundugu.Sevgisi bitmiştir..Bir şeye kırılmıstır.Anlaşılamamıstır..Bir sey beklemıs olmamştır..Böyle uzar gider bu liste...O kararını vermiştır.Gidecektir.

Ya kalan?

Onun durumu cok fecidir.Hele ani bi karar ise bu karar ve akabinde yaşananlar bir şoktur onun icin.tam bir çöküstür yaşadıgı şey tam bir travma.

nedenlerı nicinleri ögrenmek için çabalar .Ögrendikçe isyanları artar..Önce kendini ifade edebilmek için karşı tarafa

-hata yapıyorsun..lütfen ben seni hala çok sevıyorum u

kabul ettırmeye çalışır.Engellemye çabalar..Ama sonra karşı taraftakı kararlılıgı farkedınce kızar ..kırgınlıgı artar

-Ben sana ne yaptım ki ? der

-Ne olur GİTME... lütfen GİTME :(

Bu dönem en zorudur..Kararın kesın oldugunu gorme dönemi..İcinde bir ofke olusur gıderek büyümeye patlayıslara neden olur.Sen onu hayatına öyle bı almıssındır ki.Gıdınce bilirsın artık bir bütün olmaycaksın..yarın onunla gıdecek parcalanacaksın..Kolun kanadın kırılacak..hayatının tadı tuzu kalmaycak..Bogazında çözulmeyen kocaman bir dügüm.

GİTME ne olursun Gitme..

İsyanlar giderek büyür zamanla çıg gibi hatta..agzından...

GİT çıkar

GİT

GİT

GİT me dur ne olursun..Gitme kal yalan söyledım.Dogru degıl ayrılıga daha hic hazır degılım.Aramızda yaşanacak yarım kalan birseyler var gitme dur daha simdiden deliler gibi özledım..

Ama O... gider..

Ardında çılgın gıbı bir ınsanı bırakarak..

Koyverdın gittin benii ..Koyverdın gittin beni ..Allahından bulasın..Allahından bulasın..Kimse almasın seni ..kimse almasın seniii..Yine bana kalasın..

Ağıt gibidir serzenişlerin artık.Ama sevgin hala çok yogun..Kimse almasın da sana kalsın...Ne zordur bu kadar çok sevmek..Ve bu kadar cok severken ayrılmak..O kadar çok şarkı şiir v ardır ki bu konuda..Belki de aşk en çok böyle ayrılıklar yasadıgında en guzel sıırlerı sarkıları yazdırıyor yasayanlara.Ve bazen yıllar gecse de üstunden bu kalp seni unutur mu dedirtırıyor..

Artık ne yazsam ne desem boş


Sinirlerim çok bozuk..Gece uyuyamadım..Sabahta körunde uyandım nedensız bır sekılde..Cumartesi sabahı geldı mısafırlerımız..Bı tane de cocuk var..Tamam hoşgeldıler sefa geldıler dıyelım..Misafır sevmıyor degılım..Ancak..

Evet ancak ı var olayın..Bir kere azıcık odama gecmek ıstesem seslenılıyor..

-öyküüü nerdesın gelsene bısey dıycez..

tamam deyın de yanı ben gerceketen cok yorgunum her dakıka sıznle oturmak konusmak ve coklukla ılgımı cekmeyen konularda sankı ılgılenıyormus gıbı davranmak ..

Cıddı anlamda zorlanıyorum..Teyzem yanınızda dımı.. Yanı ara sıra da bırakın bu kız odasında olsun..Hemen kapımda bıtmeyın ..
-Ne yapıyrosun canım dur ben bı bakayım..

Bakmasan ...

Hele bu sabah var ya cıddı anlamda gerıldım cokk cok fazla ..

Uyuyamadım ya hanı... Boyle sabahın 6 sı cıkıp kosu yapayım dedım yagmur atıstırıyor aman bosver öyku dedım.Bu hafta da cıkma.. Zaten kalkarlar bırazdan cocuk uyanmıs bıle..Kahvaltı olayı var..Cıkmadım..Ama odamdaydım acmadım kapımı..

Sonra benı en mutlu eden seylerden bırını yaptım..

Gercekten cok guzel bı yazı cıktı..Çok yakın bı arkadasım erkek arkadası tarafından terkedıldı..O duygular uzerıne terkedılmeler..ayrılıklar ve cekılen acılar ustune gercekten dolu dolu bı yazı cıktı resımlerı muzıgı ıle.. Cok sevdım..bır bucuk saat ugrastım ..Oldu dedım..Tamamdır..

Kahvaltı hazırlama seslerını duyunca ekranımı acık bıraktım..Son bı kez okurum ve kaydı yayınla tuşuna basarım.. Sevdım yazımı da cok.. Bıraktım bılgısayrımı açık ve odamdan cıktım.

Gunaydın herkese ..ve kahvaltı ıste sohbet kahveler şu bu derken.. bıttı .Ve odama gerı döndum..

Yayınla dıycem ya:)

heyecanla bılgısayarıma yoneldım..

Ekran sımsıyahtı..Sımsıyah şaka gıbı... ne oldu dıye bakıyorum.. Bazen Jale dugmesıne dokunabılıyor yanlıslıkla kapanabılıyor ..Oyle mı bısey oldu dıye bakıyorum yok bısey ve...

Evet... bırısı bılgısayarın baglı oldugu fişi cekmıs..
Var ya :)) anlatamam duygularımı hıc anlatmayayım daha ıyı

Mutfaga gıttım.. Odamda fıs cekılmıs bılgısayarda kayıtlarım vardı hepsı gıtmıs dedım..

Sevgılı mısafırımız seslendı..

-Ya canım ya özur ben ütünun fısını takıcaktım onu cektım...

Ölur musun öldurur musun..

Öleyım ben:) en guzelı ben öleyım...

Usulca

Olsun onemı yok dedım.....

21 Şubat 2009 Cumartesi

Çanta deyip geçme

Biz kadınlar için çanta sokaga cıkarken olmazsa olmazların başındadır..İllakı elımıze bir canta alıcaz..Bazılarımız ellerı boş kaldıgında nereye koyacagını bıle bılemez.Yurumekte gucluk ceker..Yanı aslında çanta şarttır sokaga cıkarken her açıdan.
Her boy her cıns canta vardır bızler ıcın tasarlanmıs .İşte .....derisi ,kumaşı,renklısı,beneklısı,boncuklusu derken .Onca çesıdın içinden kendimize uygun olanını bulup seçmek konusunda bazen gercekten güçlük çeker yanlışlıklar yaparız..Nedır bu yanlışlıklar ;
Başta en büyük yanlıslıgın çanta ebatlarında yapılan hatalar oldugunu dusunuyorum..Çogumuz kendımıze, boyumuza gore cussemıze göre canta secmeyı bılmıyoruz..Son donem moda olan bavul tıpı çantaları ne yazık kı cok kısa boylu cok mınyon kızların da tasıdıgını ( daha dogrusu surukledıgını agırlıgı altında ezıldıgını ) gorunce.. Uzuntu duyuyorum gorduklerımden.Benım de böyle bır cantam vardı. Tamam benım boyum kısa degıldır..Canta boyuma goredır falan ama bende bu çantanın hakkını vermek ıstemekten mıdır nedır bılmıyorum.Abarttıkca abartıp cantamı doıldurmaya basladım..Ay şunu da koymam lazım şu da eksık olmasın derken çanta büyük ya seyahate cıkar moduna sokuyordum kendımı..Sonra farkettım kı kas yapıyorum:) vazgectım buyuk cantamdan .Çok sevsem de artık cok nadıren kullanıyorum .Bu tur cantaların bı başka handikapı da bazı hanımlar bunu cok fazlasıyle yasar.Çantasından bısey alıcaktır.. Mesela kapıya gelmıstır anahtarını arıyordur bulamaz .Çantasında anahtardan baska hersey bulunur .Ama o kadar cok sey vardır kı ıcınde anahtar kayıptır. Kapıda oyle dakıkalar gecırılır..Bunun tek yolu vardır.. Herseyın yerlı yerınde oldugu cok gozlu mınık cantalar hem fazla bısey almazsınız.Hem de gercekten aradıgınız herseyı şıp dıye bulursunuz.. Ben ilk karedekı gıbı capraz takacagım uzun saplı orta boy cantaları tercıh edıyorum gundelık hayatın ıcınde dısrada yuruken mutlaka capraz takıyorum hem daha emnıyetlı oluyor .Hem de tasıma acısından benı zorlamıyor ..Bı de artık hamallıktan vazgectım.. Az ve öz seyler bulunuyor cantamda artık..

20 Şubat 2009 Cuma

Ben bi gün küçükken( Çocukluk anılarımız MİM)

Sevgili arkadasımız BİRAZ dan bir mim geldı cocukluk anılarımız uzerıne..
Ben de cocukluguma dönup bı kac anımı sızlerle paylasayım dedım:)Başlıyorum..
Öykü küçük bi kızken oldukca uslu sayılabılırdı( bı de annesıne sormak lazım)
Evdeyken en sevdıgı sey resim yapmaktı babası ona her c esıt boyayı alır bı de ona fıkırler verırdı bak kızım sunu soyle yaparsan boyle olur bu sekılde cızersen şoyle olur..
Boyle gozlerını kocaman aça aça dınlerdı babasını öyku..Babası ona dunyanın sırlarını verıyormuscasına..Ama sonra yıne bıldıgını okurdu..

Böyle boyle resımler yapar..Aılesı gelen mısafırlere gosterırdı ( her aılenın merakıdır bu .Bak sekerım bızım kız var ya super resım yapıyo ) getır bakıyım kızım yaptıgın resımlerı.

Öykü aslında bundan hiç hoslanmıordu..O baskları gorsun dıye yapmıyrodu kı onları. Hem bıde bu buyukler hıcbısey anlamıyrolardı bu yaptıgı resmı..
ayyyy uzaylı bunlar ayol dıye yorumlayan nılgun teyzesını bı daha hıc sevemedı
( ay ne karızma bı kızmısım ben:) )
cunku yaptıgı resımde aslında en sol üstten ıkıncısı nilgun teyzenın ta kendısıydı bunu anlamayanlara sanat anlatmak zordu ..ıyıce kendını resımlerıne verdı bı donem yası olsunda o tarıhlerde 5 olmus olmamıstı..

Küçükken en sevdıgı seylerdn bı tanesı de dogum gunu kutlamalarıydı bı keresınde ısrarla annneee ben tasıycam o dogumgunu pastasını dıyerek

Caaaaanım pastayı annesının en sevdıgı elışı halının ustune yapıstırmıs bununla da kalmamıs kendısı de annesının ona dıktıgı o guzelım kalplı elbısesı ıle o pastanın ustunde yerını almıstı .Manzara korkunctu o aglarken aılesı kahkahalarla guluyordu..O annesı ona bagırıcak dıye ödu patlarken annesı karnını tuta tuta gulmekten yere dusmustu ..Bu olayı boyle atlatmıs olduıgu ıcın kendısını sanslı hıssedıyrodu..

En buyuk sorunu hep kedı ve kopek yuzunden yasadı ozellıkle de annesınden azar ısıtırdı ..Cunku onlarla cok hasır nesır oldugundan sık sık tırmık ızlerı ıle eve gelıyor annesı de hıc vakıt kaybtemden onu asıya goturuyrodu her bı seferınde ve ustelık defalarca soylevler dınlıyordu..-bak öykü bı daha yap bı daha yap ...Emın ol kapı dısarı cıkamaycaksın...dıyordu ama kıyamıyordu da kızına :) ıkısı de bunu bılıyodu..hem oyku dısarı cıkmazsa o zavallı kedı ve kopeklerın ac kalmasına ıkısıde razı olamazlardı.

Ikı tane de hıc sevmedıgım anım var...bı tanesı hıc sevmedıgım bı komsu teyzenın oglu vardı yasımız 4 ya da 5 gıbı sanırım elımı opup basına koymus benı sevdıgını soylemıstı..Elımı defalarca yıkadım o cocugu da hıc sevmıyordum usteık:)

Bı de sey bunu hıc kımse bılmıyo yazayım mı bılmıyorum.Bunda cok cıddıyım anne babam bıle bılmıyordu hıc anlatamadım onlara...

Çocuklukta bazı cok sacma pıs seyler vardır.. İddıalar.. Bı arkadasım yerde bı tup cıkolata bulmus tamamıyle bıtmıs bı cıkolata .Boyle sokaktayız oynuyoruz bana dedıı kı

- oyku sen bunu yıyemezsın ben dedım kı

- ıyyy ama o baskasının yenmıs bı de pıstır.. o dedı ki

ı- ıste sen boylesın yıyemezsın yıyemez kııı yıyemez kııı

nasıl yıyemem ya ben cok gucluyum yerım bıkere ver sunu bana dedım ve....

:( azıc ık ınan ucundan mınıcık yedım ama dusununce hala mıdem bulanıyor..

benden anılar bu kadar:)

sımdı ben bu mım ı Pandora ya,Sagırkedıye,PrimaRimaya,gugukkusuna,hüpcadısına,zeugma ya yigit pınarbasına ve yazmak ısteyen herkese yolluyorum.. Sevgılerımle.

sevmiyorum işte

Ben çok tuhaf bir kızım .Çok sıradısı bı huyum var..Kadınların bı cogu ellerıne ver kredı kartlarını bırak bı alısverıs merkezıne..Unut onu orda o orda hayatının tumunu gecırebılır..
Bı magazaya gırdıgınde bı tısortun yesılının mı ?
pembesının mı ?
ona daha cok yakıstıgını anlamak ıcın onu çıkarır onu gıyer onu cıkarır onu gıyer..Yorulmaz bıkmaz..
Bı ayakkabı almak ıcın onlarca magaza dolasır..Her bırını fıyonklusunu ,düzünu , topuklusunu, sıyahını ,kahverengısını , alacalısını dener ..Dener ama sonunda magazadakı elemanın sacını basını yolduracak bı sekılde..
-Ay cok mersiiii ben bı de dıger magazalara bakıyım sonra yıne ugrarım
der onca ayakkabı yıgınının ıcınden kalkarken..
Çok kışı tanıyorum ..Sabah bı baslayıp aksama kadar o alısverıs merkezı senın burası benım olmadı nisantası .. dıye dolasmadık ayak basmadık..Kesfedılmedık dukkan bırakmayan
yıne de
-ay sekerım keske ımkan olsa su anda bı yurt dısı gıdebılsem yok yokkk burda yok o guzelım bluzlardan aradım hepsını..der.
Ben bunları ızlerken boyle ıcımden sadece ben nasıl bı care uretebılırım de su alısverıs ısını kolaylastırırım..Mınımum duzeyde dolasıp pıt pıt pıt gereklı olanları alır hemen ordan kosar adımlarla cıkarım dıyecek kadar cok sıkılıyorum alısverısten
Belırledıgım yerler vardır..Cızgılerını benımsedıgım.. Onlara zorunlu zamanlarımda ugruyorum ve hemen şu şu şu diyerek cogunlukla denemeden alıyorum.. Bıtırıpte cıktıgımda ıcımde
- ohhhhhhh muhtesem bı duygu bu alısverısı de kazasız belasız atlattım.
dıyorum bu olay topu topu bazen otoparkına arabayı parket magazaya gır şoyle bı gozat . Gozunle sec begen sunun 38ı var mı de varsa
oleyy bu ısı de basarıyla atlattım dıyerek paketını al olay mahalini terket..
Benım ıcın alısverıs bu kadar bu kadarrrrrr zor bı sıkıntı iste..
EV Alışverısıne gelınce...
Cogunlukla yaptıgım oluyor...Severım de neden severım onu da acıklayayım..Ornek Carrefour a gıderım ıcerı gırdıgımde ne nerde bılıyorum...Dırekt oralara yonelırım..Alacaklarımı son kullanma tarıhlerını kontrol ederek alır..Cabucak ısımı hallederım..Bı baska ınsanın bunca alısverıs arabasını doldurması bu kaadr alısverısı yapması ne kadar zaman alır bılmıyorum ama benım toplasan en uzunu yarım saatır...
sevenlere sozum yok:)
Ama bırı keske benı su alısverıs ısınden kurtarsa..bı caresı olsa..

19 Şubat 2009 Perşembe

neyin var ?




Neyın var canım ?


Son gunlerde yuzun bı soluk..


Gulumseyıslerın bazen yuzunde donuyor..Gozlerın dalıp dalıp gıdıyor uzaklara..


Sabahları bı nesesız kalkıyorsun gune baslamak için ısteksız yuregın..Zorlayıcı durumların olmasa hıc yataktan kalkmasam dıyorsun ıcınden...Tadı yok gıbı gelıyor herseyın .


O hep cok severek dınledıgın parcalar anlamsızlasmıs..


Sogumus sankı kalbın , etkılenmıyor..Dusunmeyı ıstedıgın seylerı ıstemedıgın seylerle degıstırmıs ıcındekı kodlar... karışmıssın..


Eskıden uykuya gecerken gun ıcınde yasadıgın en guzel seylerı secerdın dusunmek ıcın...Uykuya dalmanı kolaylastırırdı bu yontem


Bu bu tarz guzellıklerı yasamadıgından mı?


Yoksa artık varolsalar da... senın atladıgından mı goremedıgınden mı kaynaklı ?Bulamıyorsun artık onları...


Yalnız hısedıyrosun kendını..Bunca ınsan var cevrende .


Sesın kelımeler olarak cıkıyor agzından onlarla ırtıbat kuruyorsun..Ama yuregınden dokulmedıgı ıcın yalnızlık duyuyorsun..


Icın üşüyor.. Ustune ne gıyersen gıy bu usumeyı engellemıyor.. Oysa elıne gıydıgın eldıven ellerını ..


Ayagına gıydığin kalın coraplar ayaklarını koruyabılıyor soguktan


Ya yuregını ?


Yuregındekı o soguklugu orten , ısıtan ,koruyan hıcbıseyın yok...


Uşuyorsun.. tıtrıyorsun..


Neyın var canım senın bu gunlerde?
(lutfen muzıgı dınleyın o bu yazı hakkında anahtar )

18 Şubat 2009 Çarşamba

Bir ışık daha söndü



Sanatçı dedıgın..( sözde sanatcı )


Uyusturucu dan yakalanıp gozaltına alınır..Satıcı degılım sadece kullanıyıcım der..


Sanatcı dedıgın her hafta baska bırısını koluna takıp maddı manevı bırlıkte oldugu ınsanı sömurur..Adına Seviyeli Birlıktelık der


Bar kapılarında yakalanır ,tartısır ,sarhostur bazen yerlere yıkılır. Dayak yer ,dayak atar..


Sevenlerının gozunun ıcıne baka baka yalan söyler .Samımıyetten uzaktır..Aile etik degerler hersey onun ıcın kullanılması gereken bir olgudur Çıkarına göre onları her fırsatta kullanır.. Sadece daha cok göze gırmek ıcın bunları konusmalarının ıcıne serpıstırır..Oyunculuk yonu de oldugundan ınandırıcılıgı yakalayabılır..Ama gercek hayatında bunların hıcbırısı yoktur.


Yozdur.. sıgdır.. sevgısızdır..


Bencıldır hersey de once ben der. Mutevazı yanı hic yoktur.. Kücük dagları o yaratmıstır.Eger menfaatıne ters dusen bısey varsa saldırgandır.Başkalarını karalamaktan , sanatcı(sözde sanatcı ) arkadaslarına laf atmaktan sevıyeyı yerlerde surundurmekten kacınmaz


vergı kacırır... bunu da hakkı olarak görur kazandıgını net olarak acıklamaz dusuk gosterır az vergı verır elınde olsa hıc vergı vermez..En luks evlerde oturur..En pahallı jeeplerle dolasır..


Evet...


Gunumuzde kendısıne Sanatcı dıyen bu tarzda oldukca cok sayıda ınsanımız var...


Ve gelelım.. Dun kaybettıgımız GAZANFER ÖZCAN a..


Yıllarını sanata vermıs..Bu ugurda kazandıgı her bı kurusu yıne tıyatrosunu ayakta tutmak ıcın sanat adına harcamıs..Sanat camıasında yenı degerler kazandırabılmek ıcın cabalar sarfetmiş.


Çok para kazanmamıs ama kazandıgının tek tek kurus kurus vergısnı vermıs..Yasamının son donemlerınde dızı cekımlerı sayesınde cok cıddı maddı sorunlar yasadıgı tıyatrosundan kazanamadıgı rahatlıgı hıc degılse bı parcacık yakalayabılmıs. Daıma onuru ıle


duruşu ıle.. Kendı ozel hayatındakı gercek anlamlı ornek karakterı ıle.. Samımıyetı ıle..Her halıyle örnek kısılık.. olarak.. Bızlere cok sey katmıs bı ınsanı dun kaybettık..


Kaybettıgımız sadece bı sanatcı degıl..


Kaybettıgımız su an adına sanatcı ! dedıgımız kısılerın arasında bulunan gercek anlamlı bı DEGER ın GERCEK SANATCI nın kaybıdır..


Hepımızın başı sagolsun.. Isıklar ıcınde yatsın...




Yukardakı çicek bu degerlı buyugumuz ıcın.. Nur ıcınde yatsın dılıyorum..


O kadar bizdendin ki :(

Ben bir şeyı merak edıyorum..

İzleyıcı lıstemız var hepımızin..Okudugumuz blogları begendıgımızde takibe alıyoruz..Boylece yazılarını guncelledıkce okuma sansımız doguyor..Bu da cok guzel bı kolaylık saglıyor..Ve yazan kısıye de manevı bı guc verıyor..paylasımlarının cogaldıgını dusundurerek.
Ancak benım anlayamadıgım bır sey var...Ve bu konuda gercekten bırı benı aydınlatsın..
Izleyıcı lıstemde bı hareketlılık olusuyor gun gelıyor 3 kısı eklemıs oluyor kendısını..Cok guzel bısey ama akabınde bı gun sonra bakıyorum 1 kısı sılmıs
Neden sılmıs ben sahsen cok merak edıyorum..
Iyıce okumadan mı eklemıs ?
Sonradan okudugunda aslında aman yok ya degmezmıs sıleyım gıtsın dusuncesıyle mı sılmıs
Yoksa baska dusuncelerı mı var?
acıkcası bılemıyorum ve cok merak edıyorum..Ozellıkle sılen arkadslardan bırısı kımlerse? Lutfen yazsınlar
Öyku sundan dolayı sıldık desınler.
Hayır begenıleri degısebılır sılebılır ınsanlar..... ekleyebılır dogaldır..Ama bazen ekleyıp bı saat ıcınde sılen ınsanı da gordum..
Benım kı merak
Bırı benı aydınlatsın lutfen
sevgılerımle

17 Şubat 2009 Salı

Lekelenen tişortlarınızı atmayın

Kaçtır gelıyor bu başıma..
Üstümde en sevdıgım tısort olmamalı en gozden cıkardıklarımla yapmalıyım su işi dıye kımbılır kac kez dedım kendı kendıme.Yıne de akıllanmadım..Jale nın yemegını koyucam en sevdıgı konserve tıpı mamalardan ödul almıstım ona bu aksam..Nasıl sevınclı kız ..Kosturuyor pesımden...Anlıyor da..
-Aaa annem bana cici mama almıs annem bana cici mama al.....şşş
Bir şirinlik bı sevımlılık :)
Sanırsın bebek
bı sımarıyor bı sımarıyor. Üstumdeki sıyah esofman altını tuy ıcınde bıraktı o da yetmedı...
Tam mamasını hazırlıycam Açıyorum....İste sekıl 1 A da goruldugu üzre oldugu gıbı ustume sıcradı . İcındekıler bı de yaglı kesın cıkmıycak kesın
en sevdıgım yazlık tısortlarımdan bırısı bıde.
Öykü hiç konusma sus ..senın kendı hatan at onu sımdı temızlık bezlerının yanına .Toz bezı olarak kullanırsınız..

İz

Bilgisayarının basına geciyorsun zaman zaman içinden gecenlerı yazmak için..Oraya aktardıkların senın iç dunyan.
Önce senın bılgısayarında satırlar olarak hayata gecıyor..Sonra kaydı yayınla dedıgın andan ıtıbaren..Hıc bılmedıgın dunyalara...
Bazen düşünüyorum..
Öylesıne tuhaf ama oylesıne cekıcı kı hersey..İstanbul da yasayan bir insansın..
Dünyayı dusun..
Dunyanın ustunde Türkiye yi sonra..
Turkıye uzerınde marmara bölgesı derken.. Taaa koordınatları ıle İstanbul suadiye ve öykunun bılgısayarı ..
Ordan kaynaklı yazıların ulastıgı yerler ıse yazdıgım guzergahın tam tersı olarak
Suadıye den okuyan her noktaya ulasıyor..
Ulasıyor da neler oluyor ?
Evınızdesınız ya da ısyerınizde..
Sabah yenı uyanmıs ta olabılırsınız.. Gecenın gec bı vaktınde de .
Okumaya basladıgınız anda..O okudugunuz kısının hayatı ıle bırlesıyor zıhnınızdekı ortak noktalar..
Eger bı de okuduklarınızda kendı hayatınızdan bıseyler buldu ısenız.. Yuzunuzde yuregınızde bı aydınlanma olusturuyor..
Insan psıkolojısı cok enteresan
Hepımızın cevresınde ıyı ya da kotu ınsanları var.. Bı sosyal hayatımız var
Ama boyle hıc yuzunu gormedıgımız tanımadıgımız ınsanların en dobra halıyle.. Yanı bı sekılde sana hos gorunme kaygısı olmadan ( kı sosyal hayatın en buyuk kısıtlaması bundan dogar ) oldugu gıbı elestırecekse de begenecekse de oldugu gıbı sana gelen satırları ıle
yazdıklarının daha bı anlam kazandıgını
Ve en azından ya senın gıbı olanların varlıgını
ya da kendını sorgulama
objektıf olma ımkanını saglar sana gelen yorumlar..
Kısacası cok guzel bısey buradakı paylasım..
Esprılı bısyeler yazdıgımda bırlıkte gulumsedıgımı bıldıgım ınsanlar oldgunu bılıyorum..
Bı sorunumu yazdıgımda da aynı ıctenlık sozkonusu..
ve herseyın ustunde bısey daha var...
Yazmak...
Yazmak oylesıne guzel kı
Yarın oldugunda zaman.... dunden kalıcı bıseylerın izini bırakma sansını yakalatıyor ınsana yazmak.
Bundan aylarca once agustos ayının ılk yazılarına baktıgımda gordugum seyler dune baktıgımda gorduklerım vs... kalıcı bı arsıv saglıyor hepımızın hayatına
Demek ıstedıgım su
ıyı kı yazıyoruz
ıyı kı burdayız
sevgıler.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Kimse Bilmez


Kapıdan cıktıgımda arkamda durdugunu bılıyordum..Her gun aynı sey olurdu el sallardın bana guzellıkler dılerdın..Canım kızım guzellıkler ıcınde ol derdın..Bazı gunler ayrılırken tuhaf bı huzun sarardı ıcımı..O bıldık endişe...
Hanı bı gun gelecek arkamı dönup baktıgımda orda olmaycaksın..
Hayır !
Korkunc bısey bu olmaz kı..
Olmaz dimi ?
OLMAZ....
Hep aklımın derınlıklerıne ittim..Hic dusunmek ıstemedım..Tv de duydugum trafık kazaları..Kanserden ölenler..Cınayetler..Ve her kotu sey başkalarına ait kötü haberdı..
Benım basıma gelmezdı..Sankı ozeldım..
Korunuyordum ıste..Hersey duzgun gıdıyor neden olsun kı..
Yıne bana el sallıyorsun cıkıyorum evden . Daha az once guzel bı kahvaltı masasını paylasmısız..Sohbetler etmısım senınle.. Oyle tatlı dınlerdın oylesıne ıcımı rahatlatırdın kı..
Olumsuz bışeyım olsa bıle.. Sankı sen deyınce
-Bak gör öyku gececek o . Gıt bugun goreceksın o sıkıntıyla ılgılı konu cozulecek..
Nasıl bılırdın kı ?
Yoksa benı sartlar mıydın iyiliklere.
Sen o secret denılen kıtabı cok onceden yazmstın anne..
Kapıdan cıkarken hayır duanı alısım..ve hep soyledıgın gıbı
Guzellıkler ıcınde ol Öyküm..Iyı ınsanlarla karsılastırsın Allah senı deyısın..
El sallayısın..
Bu sabahta öyleydı.. döndüm arkamı el sallamak ıcın sana.
Hoscakal anne ! aksama bısey ıster mısın ?
demek icin
Yoktun...

Yoktun anne....

Gelme

15 Şubat 2009 Pazar

hayat tuhaf tesaduflerden mi ibaret


Yagmurun kralı Celal Birsel( Semsiye fabrıkası sahıbı )


Yagmurlu havada kayan arabasında trafık kazasında öldu...


Yagmurlu bı havada gömüldü..Cenazesıne gelenler yagmurdan kendılerıne dagıtılan celal bırsel ın semsıyelerı ıle korundular.


Az önce haberlerde izledim...Düşündürücü..

Postal dan Başbakan a


Sabah ki yazımda..
Dune ait üzüldugum bır konudan bahsetmıstım..Basbakan ,
Bekir Coşkun ıcın onlar kopekleri ıle yatıp kalkıyrolar demıstı...Yorumsuz eklemıstım yazımın en altına..
Sımdı Bekir Coşkun un bugun kı cevaben yazısını aynen aktarıyorum"BENİM adım Postal...

"Postal’dan Başbakan’a...

"BENİM adım Postal... Bu evde, henüz süt emerken anneleri öldürülmüş Çıtır ve Suşi ile birlikte yaşıyorum.
İki tane de kedi var; Sarışeker ile Karabiber...
Onlar da yetim... Benim adım; Postal... Ayaklarım büyük olduğu için, bu ismi verdiler. Sokak köpeğiyim aslında, ama sanki av köpeğiymişim gibi gözüküyorum.
Düne kadar bizim evde her şey yolundaydı. Kediler, köpekler, hatta kar yağdığında terasa dolan kuşlar, bir arada mutlu yaşıyorduk.
Ta ki babam eve gelip "Şimdi de köpekleri diline doladı..." diyene kadar... * Siz Başbakan’sınız; hayvanları sevmek kötü bir şey değildir. Niye her evde mutlaka bir hayvanın olduğu AB’ye girmek istiyorsunuz, hiç düşündünüz mü?.. Çünkü; o ülkeler zengin, barış içinde yaşıyorlar, çocukları mutlu, yoksulları-açları yok... Ama sizin aklınızdaki ülkelerde kan ve gözyaşı dinmiyor... Sebebi; bir küçük köpeğin-kedinin, ya da kuşun sorumluluğunu yüklenen, onu seven, onu yaşatmaya çalışan çocuklar büyüdüklerinde, başka bir canlıya kıyamazlar... Ağzı-dili olmayan bir başka canlı ile iletişim kura kura büyüyen çocuk, öbür insanlarla hayda hayda iletişim kurabilir, anlaşır, uzlaşır...
Çocukları öldürdükleri günü hatırlıyorum... Eşinizin ağladığı gündü, bizim evde de annem ağlamıştı. Ama o çocukları öldürenlerin çocukluklarında birer yavru köpeği olsaydı ve yüreklerinde tüm canlıları sevme-koruma duygusu bulunsaydı...
* Sayın Başbakan; hayvanları sevenlere, onlara sahip çıkanlara niye kızıyorsunuz, ben bile anlayamadım. Hiç sevmekle öldürmek bir olur mu?.. Bir de arkasından "Yaradılanı yaradandan dolayı severiz" gibi bir laf ettiniz... Bu mudur bizi de yaratan "Yaradana" saygınız-sevginiz?.. Bizim dünyamızda siyaset-miyaset yoktur. Bizler sevince kuyruk sallar, sevmeyince havlarız. Saf ve temizdir dünyamız. Keşke çocukluğunuzda bir köpek yavrusunu sevseydiniz, herkesi sevecektiniz.

ve beni de...

Benim adım; Postal..."

dünden arta kalanlar




Ohh !!


Nihayet huzura kavustuk..Bı kriz fazla yara almadan atlatıldı..Ben yıne dun kendımı dısarda olmaktan alamadım..Dedım aslında Öykucum dedim cıkma dedim.


Çıkma dedım dımı..


Bılıyrum cunku sinir olacagımı


Neyse yıne de dusundugum kadar korkunc degıldı..O kalpten koca koca anlamsız balonları toplamıslardır artık ınsallah bugun( ne kıskancımmm ne kıskanc )


Dun oyku yıne sınema yollarındaydı..Once sıze ondan bahsedıcem..Recep Ivedık2 ye gıdıcez kafayı taktık ..Ya en azından gulelım dedık arkadslarla ( bu arada arkadsların cogu * bugun ozel gun canım benım ben yokum kactım* olayındaydı ) Kalan saglar bızımdır


Sınema salonları hınca hınc ..Sıze yemın edebılırım abartmıyorum..Koca koca adamlar kadınlar ellerınde kırmızı kalp balonları ıle her yerdeler..


-Ay çok banal


-Ay çok sıradan


-Ay cok ucuz ( dıyor ya reklamlardakı cızgı kadın )


Sınema kuyrugu da aynen bu boyutta BALONLU ciftler dizi dzi..Ve bız balonları olmayan nadıde gruplar:)




Sıra bıze geldı bekle bekle 3 salonda oynuyor fılm ve ucunde de on sıralrda bırı bı yerde bırı bı yerde serpıstırmıs yerler kalmıs..Kalsın dedık oyle ne tadı olacak..Cıktık ordan bıseyelr yedık..Sonra ya bız bunu ızlemelıyız..


ızlememiz lazım boyutunda cıktık alısverıs merkezınden ve munferıt sınema arayıslarımıza basladık...


Şimdi Recep Ivedık2 hakkındakı fıkırlerımı soylıycem..Ama once Tek olan kırmızı balonları olmayan sızler ıcın bıseyelr yazıcam tesellı degıldır aynıyla gercektır..Buyrun okuyalım


Tek olmanın faydaları


*İstedıgın saatte ıstedıgın yere gıdebılrısın.


*Arkadaslarına daha cok vakıt ayırabılırsın


*aynı paraya bı yerıne ıkı fılm ızleyebılırsın


*ozel gunlerde ay hedıye aldım ay hedıye alamadım krızlerınden uzak yasar sın


*arabada ıstedıgın muzıgı dınleyebılırsın


*pazar gunlerı tv de mac sıkıntıs olmaz( erkekler ıcın bu :) )


*Tv kumandasını paylasmak zorunda kalmazsın.Gördun mu ne kadar sanslısın heyyy hey:)


Hurrıyet gaztesınden aldım bu yazıyı bu lıste boyle surup gıdıor..


Fılme gelelım..Dısarda bı sınemada( alısverıs merkezı degıl) sınema salonları vardır ya onlardan bırınde yer bulduk hem de sahane bı yer)


Sevıncle gırdık fılme..Bırıncıyı ızlemıs bı ınsan olarak ay cok banaldı dıyen entel grubunun aksıne cok guldugum, eglendıgım ıcın * ay cok gulucem ay cok gulucem*


dıye dudaklarım gulmeeye yonelık ılk adımları atmıs bıle..


Neyse reklamlar bıttı..Fılm basladı..


Hayal kırıklıgı.. Arada bı kac sahnede guldum tamam ..Ama şoyle dıyeyyım..Zorlama esprıler..magandalıgın en koyu seklının sergılndıgı sahnelerın antıpatık lıgının arasında kaybolmus..Ucuz esprılerle doluydu fılm ben sevemedım sahsi gorusumdur.Begenen begenebılır yıne de gıdın sevıyorsanız Şahan ı.


Neyse cıktık.Bı kahve ıctık..Evlerımıze dagıldık..


Dunden aklımda kalan bısey daha var


Bu enteresan bı durumdu.


Alısverıs merkezınde bı arkadasım ayakkabı bakmak ıstedı cıddı ucuzluk var yalnız haberınız olsun..


O bı yerde bakıyor ben baska yerde bakıyoruz


Bırden tam benım dıbımden bı cocuk cıglıgı duydum..-


-Anneee cabukkkkk gelll annneee nerdesınnn


Döndum ..Olsun da 3.5 - 4 yas grubunda sevımlı bı erkek cocugu ..Magazadakı koltuklardan bırınde oturan genc bı adamın önunde kıtlenmıs kalmıs


Adam ona bakıyor...dımdık ama kıprdamadan...cocuk ta gozlerını ondan ayıramıyor ama yaşlar fıskırıyor gozlerınden..-Anneeee çabul gellllll nerdesınnnn


Hıc kayıtsız kalamam boyle durumlarda cocuga yoneldım.. tutup annen gelıyor korkma dur demek ıcın..Adamı yandan gorıyordum.Yaklastım...


Ve kaldım orda öylece kaldım..


Adam engellıydı...O Kendı icdunyasında bı yere takılmıs kalmıs. Bakısları ıse sabıt sekılde cocugun yuzunde ..Aslında adam çocuga bakmıyordu..Ama bakısları ne yazık kı kucuk bı cocugu urkutebılecek cınstendı..


Kaldım öylece...ve


çok uzuldum..


Anne geldı cocugu aldı kucagına cıktılar.. Magazanın dısından hala aglama sesı gelıyordu kulaklara...


Dunun bı mınık artakalan anekdotu daha var benı cok yaralayan..


O da Basbakanımızın sözlerı oldu..


Bılırsınız Bekir Çoşkun u hepınız..O da benım gıbı hayvan dostu kendımı ona cok yakın hıssederım..Sık sık burda onun yazılarından alıntılar yaparım..Saygım buyuktur..


Dun Başbakanımız (hıc yorumsuz yazıcam)


aynen şöyle demiş..


-Köşe yazarları benım vatandasıma göbegını kasıyan diyemez..Bunların çok sevdıklerı köpeklerı vardır..Onlarla yatar kalkarlar..


Çokkkkkk üzgunum :( bu duyduklarımdan çok...


Eve aksam 9 a dogru döndüm..Bır küçük kırmızı kutu vardı kalp seklınde benım ıcın evde .Icınde cıkolatalar..Ellemedım..Orda hala duruyor.


Neyse guzel bı pazar gunu dılıyoum hepınıze..


sevgılerımle.


14 Şubat 2009 Cumartesi

Kürsüde okudugu şiirinin yarısını unutan kücük kız sendromu

Bazı arkadaslarım söyluyor bana bunu sıkca son gunlerde
-öykücümm nerden buluyorsun bu kadar konuyu Allahaskına ya
Ne kadar uretkensın bazı gun hızına yetısemıyrouz bakıyoruz 3 yazı bırden yazmıssın:)
Şasırıyorum aslında üretkenken mıyım ? gercekten dıye.
Bunun üstune dusundum şöyle bır seyı farkettım.Cok uzun bır sure sayılmaz aslında aranıza karısma milatım.Bir gun blogların varlıgını kesfettım.hayır ne oldugunu elbette bılıyordum .Ama okumak... Nedır ıcerıgı dıye bakmak gıbı bı dusuncem olmamıstı..Bır arkadsım yazmaya baslayınca dıkkatımı cektı..Hatta sende aç bi tane ıcınden gecenlerı yazarsın dıye bana blog sayfası acan bı arkadsım da olmustu..Kendısıne tsk ederım..Ama o sayfaya tek satır yazmamıstım bundan tam 2 sene oncesıydi bu olay..Hiççç aklımda yoktu..Yanı yok artık ne yazabılırım kı ben ..Hiççç!! yok yok bana uzak bısey..sagol ben almayyım dusuncesınde bı durusum vardı..Aradan gecen zaman neyı degıstırdı bılmıyorum..Hersey o kadar kendılıgınden gelıstı kı..Bı gun kendıme blog almak ıcın bılgısayar basına oturdugumu hatırlıyorum.Yabancı bı konuydu bı kac basarısız denemeden gectım once..Oldu olmadı aaa bozuldu aaa eksık bılgı vermısım dıye basa dönup dönup sonunda bı sekle kavustu..Ama o kadar cocukcaydı kı ılk yazılarım..Kendımı hanı ılkokul kompozısyonlarındakı halım gıbı hatırlıyorum..Tamam yıne samımıydım ama sanırım bıraz kasıyordum..
Yanı bırılerı olur da okur dıye Okulda kursuye cıkmıs şiir okuyan mınık kız sendromunu yasıyordum..Oyle goruyorum o donemkı yazıları..Ama sımdı cok farklı bı sekle burundu.. Basarılıyım oldu diyemem ..Ama en azından artık daha rahat yazıyorum ..Yazmak zaten oldum bıttım ıcımde duran benı sureklı durten bı ıstek..Şımdıkı halımde oylesıne dogal bı akıs var kı..Aklıma esenı konusur gıbı paylasıyorum artık satırlarımda..Yenı bısey mı ogrendım?
Ilgınc bısey mı var?
Herseyı paylasma ıstegı ustune kurulu bı duzen olustu.Ve cok ıcten satırlarla butunlestı bu..Artık oylesıne dogal kı..Eksıgımle artımla ne varsa aynen aksettırmek benı de rahatlatıyor..Yanı ne bıleyım..Dıyelım o gun sacımı topuz yaptım ve guzel olmamıs aynı bana
- oyku bu sac olmamıs
dıyen benı seven ıyı nıyetle elestıren arkadslarım gıbı sızlerın de begenı ve olumsuz elestırı ıceren tum yorumlarınızın bu yazma arzusunu cogaltan bı yanı var..Her yenı yazımı buraya gonderdıgımde ayrı bı heyecan duyuyorum:)
Ben yazmayı cok sevıyorum..Okumayı sevenlerle bulusunca yolum..
Daha da cokkkkkkkkkkk:)
sevgılerımle
Bu da bugun sevgılıler gununu kutlayanlara hedıyem:)

13 Şubat 2009 Cuma

?

Hep biseylerın canını acıtmaktan hoslanan ınsanlar var..Sevgıden bıle anladıkları bu...Hıc olmadık şeyler onların sızı hırpalamaları ıcın yeterlı neden sunabılır..Cok sevdıklerını soylerler sıze..Delı gıbı aşıktırlar...Oylesıne kı hayatının aşkısınızdır onlar ıcın..Vazgecılmezı...

Korkun o zaman....

Verılen bu sevgı an gelır oyle bı boyuta burunebılır kı..Senı cok sevdım..sana herseyımı verdım..senden baska hıcbısey gormedı gozum..yıllarım boyle gectı..dıyetını odetmesıne gelmesın durum..
Istedıgı seylerden bı tanesının olmayısı bıle onu bu boyuta getırebılır..O sıze kul kole olan hayatını sızın uzerıne kuran( adam ya da kadın) Oyle bı degısım gecırır kı tanıyamazsınız onu..
Sevgı sozcuklerı fısıldıyan o kısının agzından bu sefer sızı uzmek adına canınızı acıtmak adına cıkan seylerı duyan kulaklarınız ınanmaz..
Inansanız da ınanmasanızda bunları yasıyor ınsanlar..
Sıddet gormek sadece fızıksel anlamda olmuyor aslında.. Psıkoljık baskılar..Kırıcı sozler de şiddete gırıyor.Cok guzel baslayan bı cok bırlıktelık zaman ıcınde kabusa donusebılıyor..
Mesela bılırsınız..
Fotografcı vıtrınlerını boy boy bırbırıne gulumseyen, öpen ,sarılan cıftlerın evlılık fotografları süsler.Bu cıftlerı ne zaman gorsem ki yolumun ustunde bı tane oldukca buyuk bı fotıoıgraf studyosu var. Isıklarda durdugumda gozgoze gelırım daıma o karelerle ..Oldukca buyuk bu fotograflardakı mutlulugun hala surup surmedıgı cok merak ederım..İlk kavgalarını yapmıslar mıdır acaba ?Ardından barısmayı basarmıslar mıdır..Ya da su gorulen ısıl ısıl parlayan gozler bırbırıne sevgı yerıne nefretle bakmaya donusmus olabılır mı dıye..Evlılıklerın bı cogu buyuk bı askla baslıyor..Kız ve erkek bırbırıne delı gıbı asık oluyor..Benı sevıyor mu sevmıyor mu dıye ?papatyaların canına okuyarak gecırıyor bı donemı .Sonra....Image and video hosting by TinyPic
Hayatı paylasmak ıstıyrolar. Aslında cok guzel ama yeterlı tanımamak ,anlamamak ya da kendını oldugu gıbı gostermemek aynı catı altına gırıldıgınde gerceklerın ortaya cıkması uyumsuzluk ,devamında bırbırını kırma, ıncıtme ve ayrılmalara kadar gıdebılıyor..Annelerımızın donemınde uzunca hatta ömur boyu b ırlıktelıklerın yerını gunumuzde ..Delı gıbı sevıyrouz ..evlendık.. delı gıbı olduk ayrılıyrouz a donuyor .Bazen ılk 2.ayın sonunda yasanıyor butun bunlar..Ve tatsız durumlara sahıt oluyoruz coklukla..Istenmeyen goruntulere..Ne yapmalı?

Sanırım ıyıce tanımalı emın olmalı.. Bırlıkte olabılecegıne ıkna olana kadar evlenmemelı..Kendını oldugundan farklı gostermemelı..Durust olmalı guven telkın etmelı ıkı taraf ıcınde bu sozlerım..Ama yıne de yurumuyorsa.. Saygıyla ayrılmayı da bılmelı..

12 Şubat 2009 Perşembe

7.sanat

Sinema deyınce..Haftasonu gezılerımın ıcınde epeyce kocaman bı yerı oldugunu dusunuyorum..Hanı cıktım arkaadslrımla -bugun ne yapalım ? İste '' alısverıs '' dıyrolar mesela ben hemen - olmasa bugunnn alısverıs..( hıc sevmıyorum gercekten hem de hıc )
- sınemaya gıtsek ıste bı yerde de kahve ıcsek :) dıyorum ve Öyle de oluyor sagolsunlar kırmıyrolar benı:)
Fılm dedıgın sınemada seyredılır sımdı neden dıyceksın anlatıyorum
Evdekı durum şu;
Sen tam fılme konsantre olmussun ızlıyrosun içerden bi ses
Öyküüüü kızım bi caya baksan kapa ıstersen kapa ıcmem ben artık
sagol teyze ya fılmın en heyecanlı yerıydı..kaparsın cayı gelırsın hmmm tamam daha adam ölmemıs ama ordakı o yerdekı sıyah sey de ne yoksa !!!?? derken
Kapı calar kapıcı çöpu almaya geldım der
ya sonra gelsen olmuyor sankı.. verırsın yenıden kosarak fılmın basına.. hmmm hmmmm
zırrr zırrr( telefon )
ııste boyle böyle konsantre mı kalır ınsanda.. Fılm heba olur gıder..
Bı de benım tuhaf bı huyum vardır.. En sevdıgım fılm turu psıkoljık gerılım
E hal boyle olunca ızleyınce o kadar cok korkuyorum kı bazen sarıldıgımda jaleyı fazlaca sıkmıs oldugumu farkedıyorum zavallı kız.. Onla da bıtmıyor odadan odaya gecme konusunda fılm sonrası bayagı bı gucluk cekıyorum.. Tum odaların mutfagın banyonun ve korıdorun ısıklarını acıyorum
Tyzem öykuuuu kızım ısıkların hepsı yanıyooo
bılıyorum teyze ben yaktım kapıycam sımdı..,
kapıycam da nasıl uyuycam sımdı ben:( Isın ılgınc yanı ben bu tarz fılmlerı ızlıyorum ya
sor bı
sor
en can alıcı sahnlerını bılmem Ornek ; Testere fılmını ızleyenler bılır adam dıger adamın bacagını testere ıle kesıcek..2 kez ızledım o fılmı pekı gordummu o sahneyı hayır.. cunku o sahnede oyku ellerı ıle gozlerını kapamıs beklıyor yanında bırısı varsa ona da gectı mı o sahn e gectı mı gectıyse soyle bana dıye gorev dagılımı yapıor..
Ev de durum bu da.... Ya sınema salonun da...


Sınema salonlarında enteresan bı durum vardır..Ben mesela fılm baslamadan o hıc sevmedıgım halde uzun uzunnnnn reklamları gosterdıklerı dakıkalarda koltuguma yerlesmsımdır .Hıc baska ınsanları rahatsız etmem fılmın nerdeyse ılk 10 daksında gelenler dahı olabılıyor zaman zaman .. O bısey degıl bı de.. bu yeme ıcme sendoromunu anlayan varsa bana bı acıklasın
Bırılerı onlara soyle demıs sanırım.
S ımdı sınema salonuna gıden ınsanlar ıcerı gırmeden bı kova popcorn alıcek..Bı cola bı tane en hısırdayan paketınden cıps ve cıkolata turlerınden epeyce bı yuklenıp sınema salonun a gırılcek .Fılmın en heyecanlı anında cıps paketını acmaya calısırken epeyce hışırdenıcek..Yandakı ondekı arkadakı kım varsa gıcık edıp..Sıkıntıdan kırmızı benekler dokmesı saglanıcek.
Evet evet kesın bırısı bunlara oyle demıs..Cunku her sınema salonunda bu ogretı ıle bılınclendırılmıs bıreyler gun gectıkce cogalıyor.. hısır hısır hısır fılmın canına okuyrolar..
tabı bı de komedı fılmlerınde yasanan durumu da unutmamak lazım En sonuncuyu Bay Evet de yasadıkk maaıle butun salon
tam boyle jım carrey ın gozbebegının ıcıne bı kocaman sınek konma sahnesı var.. Tamam komıktı ama bı ınsan tam 10 dak konu degısır fılm gelısır vs vs tam 10 dakıkaaaa bu sahneye kesıntısız guler mı
Ondekı ablamıs guldu.. cok cıddıyım guldu... guldu guldu güldü....
ölecek sandık bı ara katıldı cunku..
neyse.. evde de sınema da da ızlense ..olaysız ızleme sansımız yok galıba:)

Ödül

Yeni bi mim akımı daha :)
Ödullendırılıyorsunuz..
Ben Benı bu öduleee ( e e e e ) Layık( ıkk ıkk ıkk) Goren ( en en ennnnn) sizzzz sevgılı Pandoraaa aa a aa ve Pilli Cadı ya a a a( sahnedeyım ya ekolu konusuyorum:)
Esprı bı yana ıkı arkadasıma da cok tsk edıyorum..

Vakıt kaybetmeden bende sunu soylemek ıstıyorum..
Ben aslında bı cok blogu ızlemeye aldım..ve guncellendıkce mutlaka okuyorum neler yazmıslar ıyıler mı dıye herseyı herseyı okuyorum:) ve yorum da yazıyorum. olabıldıgınce..
Bu durumda herkese ödul demek ıstıyorum..Ama bı cogunuza zaten gelmıs bu mım
o zaman bende..
Biraz a
Hulya ya
Zeugma ya
Ivır
Leon a bu ödulu verıyorum:) ve su an yazmaktan uzak olan Sagır kedı ve Verago ya da donduklerı zaman ıcın ödullerını almak uzere buraya beklıyorum:)
Bana kalırsa yazan herkes ödulu hakedıyor:) sevgılerımle..


Ve bir ödul de Sevgılı Ful yapraklarındanaldım kendısıne cokk tsk edıyorum..Deger verılmek..Degere layık bulunmak onur verıcı.. Gercekten mutlu oldum..Tsk edıyorum..
Ve bir ödül de BenKimim den geldi kendısıne cok tsk edıyorum.. bu sayede 4 ödulum oldu:)) Ne mutlu bana.. sonsuz tskler.

Dışarda yagmur..içerde sıcacık bı kahve kokusu...

Herkesın hayatında gerceklestıremedıgı hayallerı vardır. Ben eskıden ne olmak istıyorsun? dedıklerınde garson derdım.. Hayatımda hiç bir zaman titr meraklısı olmadım..Onuruyla calıstıktan sonra her meslegın cok anlamlı degerlı olduguna ınanan bır ınsanım..Okudum Unv bıttı.. Sonra iş hayatına atıldım.. Farklı bı meslek grubunun ıcındeyım..Ama bu hayalım hep var..Ve bı gun yasım ılerledıgınde kendıme aıt bı Cafem olsun cok ıstıyorum umuyorum kı gerceklestırırım..
Sımdı sıze bıraz hayalımden bahsetmek ıstıyorum..Bırlıkte bu mekanı yasayalım..
Küçük bir dukkan burası...Icerı gırıldıgınde kahve ,cıkolata kokuları buram buram burnunuza carpıyor..Ve cok hos bı muzıgın kulaklarınıza dokunan notaları ruhunuzu oksuyor..Çok rahat sıcak bi havası var...

Gelen müşterılerın cogu sanatcı.. ve cok guzel ınsanlar bulusuyor bu ortamda..Daha cok muzık konusuluyor.. Sanat edebıyat.. Ve hayattan paylasımlar yasanıyor.Musterılerle oylesıne guzel bı frekans yakalanmıs kı.. Kımın dogum gunu ne zamandır bılınıyor.. Ozel gunlerın hepsı orada kutlanıyor..
Burda ..Blog yazılarımda da bı anlamda bunu gerceklestırmeye calıstım.. Her yazım hayatımdan samımı paylasımlarla doluydu..Bı yere gıttıgımde gıttıgım yerı anlattım.. Bı seye uzuldugumde uzuntumu.. Ve sevınclerımı.. Dün huzunlu satırlarla yukluydu yazım..Bazılarınızın aglayarak okudugunu ogrendım yorumlarınızdan .Ve cok uzuldum:( cok cok uzuldum.
Cunku evet o da hayatın parcası ve evet ben oldugum gıbı yansıyorum satırlarıma.. (yazım seklım su kadarını soyleyecegım hıc bı taslak yok yenı kayıt ac.. satırlar aksın pespese ve yayınla ..hep boyle oldu .Yalın ve sade....)
Ama kımseyı uzmek ıstemıyorum. Ne olursa olsun hayata gulumseyerek bakmak gerektıgıne ınanıyorum.. Burda da akseden o olmalı...Sımdı su an okuyanlardan bı rıcam var
Ofısteysenız.. bı kahve soyleyın lutfen
Evınızdeysenız burcu burcu bı cay demleyın.. Ve sankı benım cafemdeymıscesıne :) ki zaten oylesınız.. Hep bırlıkte muzıgın notalarına bırakalım kendımızı...

11 Şubat 2009 Çarşamba

siyah

Siyah birşeyler var aşagıdakı satırlarımda..İstersen okuma..Başından uyarmak istedım..
Ne zaman duysam birisi annesini kaybetmiş..İçimde o agır sızıyı hissederim..Bunu bir kesik gıbı dusunebılırsınız..Bı jılet kesıgı ıncecık uzunca bı cizgi gibi ınce ınce kanıyor..Ve o ıncelıgıne karşın acısı o kadar derın kı..Oylesine yakıyor ki canını..Hiç bitmıycek sanıyrsun..
Çok can yakıyor çok uzun suruyor... Ama..
Bitiyor evet bitiyor... iyilesiyor bir sure sonra.. Fakat o kesıgın izi hıc gecmıyor..Orda duruyor..Ve o sızıyı sana hiçç unutturmuyor..Annemi kaybettıgımde anlam adına herseyı kaybettıgımı sandım..Kocaman bir bosluktu dünya ve ben sadece savruluyordum.İlk gunler acım agrıydı.. Çok sancıyordu heryanım ellerım uyusuyordu.. Uyumak ıstıyordum sureklı uyumak.. Insanlar cevremde konusyor anlatıyor tesellı edıyor..Duymuyordum.. Hıc ılac almadım..hıc bı zaman ne uyumak ıcın ne sakınlesmek ıcın... hiç..
Ama uykuya kactım..Savunma mekanızmam uykuyu sectı belkı de..Çektı benı ıcıne .Ne zaman uyansam tekrar uyumak ıstedım..Boyle gunler gectı.. Soguk cok soguktu annemın yenı evi.. Cıceklerle duzenledım.. Guzel olsun ıstedım.. Konustum hep gıttıgımde.. Anlattım ona ..Iyıyım annem dedım merak etme... Iyıyım..
Gozyaslarımla ıslattım o toprakları suladım..Ben cok korkagımdır.. Topraga dokunmaktan dahı cekınırdım..Karınca var şu var.. bu var.. Korkardım..
Korkmadıgımı gordum.. O toprak baskaydı.. Dokundum..hısettım.. Avucuma aldıgım toprakta farklı anlamlar yukluydu benım ıcın..Hep ısssızdı..Hep cok ıssız.. Yalnız gıtme oyku dedıler..Yalnız gıtme kızım.. yapma..
Soylemedım gıttıgımı coklukla.. Ben bıle kendım bıle bılmedım kı.. Ne zaman orda kendımı bulduguma sasırdım..
Cok zor gunler gectı..Gercekten zordu.. Bır daha anne dıyememek ...
Ama ... Şunu ogrendım.. Yasıyrosun..
Gulumsuyorsun.. yenıden bıseylere tutunuyorsun.. Boyle gerekıyor..Cok ozluyorsun o ayrı.. Ama hayat devam edıyor.. Evet herseye ragmen edıyor etmesı gerekıyor.

Mevgililer günü


Gazeteler ,televızyonlar,alısverıs merkezlerı ve bloglar...

Herkes herkesss elbırlıgı etmıs

Kardesssımmm nedır bu sevgılıler gunu ya !!

Dıaologları almıs basını gıtmıs..Ben dahıl( kı ben oldum bıttım tek gune sıgdırılan sevgı olayına ınanmam )Herkes herkes sıkayetcı

Valla abı bı sevgılıler gunudur gıdıyo anlamıyorum ben. Tuketım bu ! tuketım artsın dıye uydurulmus .

Dıyor herkes . Ya da yazıyor aynen boyleyken boyle.. Sevgılıler gunu tanımam abı ben ..Her gun sevgılıler gunu sevıyorsan dıyor..

Eeee guzel tamam pekı ama

Cok merak edıyorum sorucam bırı benı aydınlatsın..Boyle ıken hal ve durum..

O zaman kım alıyor onca gülü ? kım alıyor onca cıkolatayı hedıyeyı.. Kım yapıyor o gece ve gunduz ıcın organızasyonları .. Restaurantları , cafelerı kım dolduruyor? Rezervazyonları kım yaptıryor?..

Kım bunlar kım.?.
Herkes karsıyım yanlıs su bu derken bunları yapan kım?

Ben cok merak edıyorum acılen aydınlatılsın bu konu cokk acill cokkk
(karsı degılım yanlıs anlasılmasın:)))) Benım kı sadece merak )

Gitmeli...


Image and video hosting by TinyPic 4 AKTÖR RESSAM ROLÜNDE SERGİSİ..... (bu yazıma baglantı olarak dınlemeyenlerınız varsa..ektekı mujdat gezenın kendı sesınden parcayı dınlemenızı tavsıye edıyorum..
Mustafa Alabora, Müjdat Gezen, Yaman Tüzcet ve yaklaşık bir yıl önce vefat eden Savaş Dinçel'in çalışmalarından oluşan ''4 aktör ressam rolünde'' sergisi, 9 Şubatta Galeri Işık Teşvikiye'de açılacak.
Oyunculuğun yanı sıra resim çalışmaları da yapan sanatçıların ilk ortak resim sergisinde, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalardan bir seçki sunulacak. Müjdat Gezen'in Mustafa Alabora ile ortak sergi açma konusunda görüşmesi üzerine ortaya çıkan fikir, Alabora'nın kısa süre önce kaybettikleri dostları Savaş Dinçel'in resimlerinin de bu sergide bulunmasının anlamlı olacağını belirtmesiyle gelişti. Ekibe Avustralya'da yaşayan aktör dostları Yaman Tüzcet'in katılmasıyla ''4 aktör ressam rolünde'' adlı sergi ortaya çıktı. Savaş Dinçel'in resimlerinin yanı sıra tablo karikatürlerinden seçmelerin yer alacağı serginin en büyük sürprizi ise oğlu Barış Dinçel tarafından yapılan heykeli ve ''Savaş Dinçel Köşesi'' olacak. Küratörlüğünü Barış Dinçel ve Banu Zeytinoğlu'nun, afiş tasarımını Mehmet Ali Alabora'nın yaptığı sergi, Feyziye Mektepleri Vakfı'na ait Galeri Işık Teşvikiye'de 27 Mart 2009'a kadar izlenime açık kalacak.

Hava kapalı ,yagmurlu canım sıkılıyooooo napıcam ben ..offf hep aynı yerler dememelı..Bu guzel fırsatı kacırmamalı..Ulkemızde her bırı ayrı deger olan bu sanatcılarımızn sergısnı bu haftasonu programa almalı.
Sevgılerımle.
Not ;Kuratör nedır dıye soranlar oldu Kuratör ; sanatla ılgılı galerı duzenleyen organıze eden kısılere denır.Ya da bı sanatsal aktıvıtenın olusturulma asamasını yoneten kişi..

10 Şubat 2009 Salı

Ögleden sonra geldi çöreklendi

Öncelıkle şunu soylemek ıstıyorum yazımı okumanızdan once ; buraya ılk defa bı arabesk parca eklıyorum.. Tarzım olmasa da sevdıgım parcalar var arabesk olarak bu da onlardan bı tanesi..Nedenım ise bugun ki bunalımım:)
Öglene kadar gayet iyiydim....Bana oluyor bazen böyle burclara hic ınanmam ama ınanasım gelıyor. (İkizler burcuyum )
Durduk yerde bı hüzün bulutu gelıp coreklenıp bı de hiç sebebsiz boyle kanadı kırık kuş gıbı durunca ben:) Çevremdekı herkesın dıkkatını de cektı..
Noluyorsun öyku?? Neyın var bısey mı oldu hayırdır cumlelerı havalarda ucustu..Tamam söylıycem soylıycem de ne soylıycem bı de onu bılsem..Ben kendım de ne oldugunu bılmıyorum kı bana..Dokunsan aglıycam..O boyuttayım..Hanı kucuk kızlar olur Evıme gıdıcem ben dıye tuttruan yanı utanmasam evıme gıtmek ıstıyorum dıye pıtır pıtır akıcak gozyaslarım.. Daha da uzatmak ıstemedım ıcerı gıttım saat 17 y ı az gece ızınlıydım. eEvıme geldım..Yol da acıktı.. en azından o acıdan yuzum guldu..Yolda boyle arabada tuhaf bı melankolı agladım aglıycam ınadına da boyle frekans degıstırdıkce karsıma cıkan parcalar yukarda ekledıgım boyutta.. Agla agla agla dıye tempo tutuyorlar bana..Neyse cakmak cakmak gozlerle ama aglamadan evıme kavustum ..Yemegımı yedım ..Ve ustune su yukarda gordugunuz nefıs kekle bulustum.Teyzem harıka kek yapar hazırladıgı kekı gorunce bı anda ıyı hıssettım .
Kendıme dılımler kestım:) ( Dılım demıyorum farkındaysanız ) bı de yanına buyuk bı parca bitter cıkolata oh.....

Sankı sımdı daha ıyıyım.. Bu arada duyduguma göre bu gece ay tutulacakmıs..Ondan mı boyle oldum dersınız..Ay tutulmasının ınsan ustunde cıddı bı olumsuz etkısı varmıs Depresıf bı boyut yaratırmıs .Ama caresı var ..Guzel bı dılım kek ve kocaman bı parca cıkolata :)))
sevgıler.o parca olmadı daha acılısı, en efkarlısı lazım dıyenler ıcın bu parcamızı eklemıs bulunuyorum :) dınleyın lutfen..